cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Popkovina okoli vratu

clock-img

30.01.2024, 11:30

clock-img

Čvekačica

pencil-img

104

Živijo. Zanima me če je katera imela primer, da je pri porodu bila popkovina ovita okoli vratu?

Meni tega ni nihče omenil, ampak sem slučajno zasledila v dokumentaciji v porodnišnici (tisti papirji ki so zataknjeni za posteljico) . Ko sem vprašala pediatra je rekel, da je to dosti pogosto in ni nič narobe. Potem je pogledala še cimra in isto - nič vedela, tam pa zabeležno da je bila ovita. Potem v odpustnih dokumentih to spet ni bilo nič omejeno 😅

Bolj me firbec če je to še kdo opazil? 🙃

clock-img

04.03.2024, 11:33

clock-img

williamshane

pencil-img

2

IZVIRNO SPOROČILO: Čvekačica

Živijo. Zanima me če je katera imela primer, da je pri porodu bila popkovina ovita okoli vratu?

Meni tega ni nihče omenil, ampak sem slučajno zasledila v dokumentaciji v porodnišnici (tisti papirji ki so zataknjeni za posteljico) . Ko sem vprašala pediatra je rekel, da je to dosti pogosto in ni nič narobe. Potem je pogledala še cimra in isto - nič vedela, tam pa zabeležno da je bila ovita. Potem v odpustnih dokumentih to spet ni bilo nič omejenogeometry dash
😅

Stanje, ki ga omenjate, je znano kot nuhalna vrvica, ki se pojavi, ko se popkovina med nosečnostjo ali porodom ovije okoli otrokovega vratu. Res je razmeroma pogosto in zdravstveni delavci so usposobljeni za ustrezno obvladovanje takih situacij.

clock-img

22.11.2024, 09:28

clock-img

distincttwisting

pencil-img

12

IZVIRNO SPOROČILO: Čvekačica

Meni tega ni nihče omenil, ampak sem slučajno zasledila v dokumentaciji v porodnišnici (tisti papirji ki so zataknjeni za posteljico) . Ko sem vprašala pediatra je rekel, da je to dosti pogosto in ni nič narobe. Potem je pogledala še cimra in isto - nič vedela, tam pa zabeležno da je bila ovita. Potem v odpustnih dokumentih to spet ni bilo nič omejeno 😅

Meni tega ni nihče omenil, ampak sem slučajno zasledila v dokumentaciji v stickman hook porodnišnici (tisti papirji ki so zataknjeni za posteljico) . Ko sem vprašala pediatra je rekel, da je to dosti pogosto in ni nič narobe. Potem je pogledala še cimra in isto - nič vedela, tam pa zabeležno da je bila ovita. Potem v odpustnih dokumentih to spet ni bilo nič omejeno 😅

čestitke! Da, ovijanje popkovine okoli vratu je med porodom kar pogosto in v večini primerov ni problem. Pogosto se o tem ne govori, ker ne povzroča težav, porodne spremljevalke pa to običajno opazijo in po potrebi ukrepajo. Pri večini porodov popkovina ne ovira otrokovega dihanja ali gibanja, zato ni razloga za skrb. To je lahko le tehnični profil, ki ne vpliva na zdravje otroka. Tudi če ni zapisano v odpustnici, to ne pomeni nič slabega. 😊

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem