cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ponovno mastitis???

clock-img

07.02.2006, 19:08

clock-img

Ovnica78

pencil-img

415

Pred dvema tednoma sem dobila mastitis, ga pozdravila z antibiotikom, sedaj pa me prsi zopet bolijo. Strah me je, da bo zopet prišlo do mastitisa. Malega redno dojim že cel mesec, kolikor je na tem svetu. Vsak večer si tudi zmasiram obe dojki pod toplo vodo. Res pa je, da mi mali ne spije ene cele dojke, ker imam preveč mleka.
Kdaj se bo vse to zreguliralo, če se sploh kdaj bo?
Ali ima katera izkušnje, da se ji je mastitis ponovno pojavil?
Mleka si dodatno ne črpam, ker so mi svetovali, da naj si ga ne, ker ga potem nastaja še več.

Hvala že vnaprej za vaše odgovore!

clock-img

08.02.2006, 00:05

clock-img

Talija

pencil-img

23

Tudi sama sem imela večkrat mastitise in samo prvič sem odšla k zdravniku in dobila antibiotik. Potem sem si pomagala sama še preden je nastopila vročina. Redno si pregleduj stanje obeh dojk, saj lahko zaradi zaposlenosti z dojenčkom na to pozabiš in te spomni potem bolečina, da nekaj ni OK. Takoj ko otipaš zatrdlino ali imaš občutek prepolnih dojk, moraš ukrepati. Če je možno, naj mleko direktno popije user posted image - tako rešiš dva problema na mah. V nasprotnem primeru- čim bolj topli obkladki(prha) in stiskanje, da se dojka zmehča. Če imaš mleka dovolj (preveč), ne stisni iz dojke vsega, sicer se ga bo konstantno tvorilo preveč. 
Saj bo šlo- poskusi!user posted image   

clock-img

08.02.2006, 14:18

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Jaz sem ga imela 3x in samo prvič sem šla k zdravniku in sem se pozdravila z antibiotikom. Potem pa sem šla ob prvi bolečini pod tuš in sem dojke masirala s toplo vodo (cca. 30 minut), pod tušem sem si iztisnila tudi višek mleka. Če imaš zatrdline, potem pomaga, če s tremi prsti masiraš od zatrdline proti bradavici. Pri tem ne smeš biti preveč nežna in postopek moraš nekajkrat ponoviti.
Upam, de se čimprej rešiš te nadloge. Srečno!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem