Hvala vsem za odgovore.
Otika: Premikanje postelje, se mi zd zelo zanimiva ideja, bomo poizkusili, čeprav nimam ravno veliko maneverskega prostora.
Čipka: ja sem pomislila tudi na to, da ni dovolj utrujen, ampak zunaj smo običajno celo popoldne (če le vreme dopušča) - je na poganjavčku, meče žogo, hodiva na sprehode, na igrišča (vozička itak ne uporabljava že od 11 meseca, ko je shodil). Tudi zaspi precej hitro, pa zjutraj je še ful utrujen, ko ga hočem zbudit, ampak ponoči je vseeno vedno ista pesem.
Paštetka: čisto razumem, kaj želiš povedati. Ampak v vrtcu ni jokal nikoli. So me že prvi dan klicali, takoj ko je zaspal in mi sporočili, da so ga samo položili na jogi, se je obrnil okrog in zaspal in spal brez zbujanja 2,5h (doma čez dan spi max 1,5h). Pa vem, da niso lagali, ker smo se o tem prej pogovarjali in so striktno povedale, da bomo počasi... Drugače pa on ponoči nič ne pije, ne je (razen, ko je bolan, ampak to je druga zgodba).
Pa saj drugače mi ni problem potem pri njem zaspati, moti me, ker se mi zdi, da se tako niti on ne more prav dobro naspati.
Bebe&jaz: ja tudi to smo preizkusili - je očka tri dni spal z njim, pa je bila katastrofa, otrok je bil čisto zmučen zjutraj, očka tudi, pomagalo pa ni čisto nič.
Pustit jokat mi je pa tako hudo, vem da je to lahko narobe. Globoko v sebi imam vedno občutek, da mora biti otroku grozno v temni noči jokat in imeti občutek, da nikomur ni toliko mar, da bi ga prišel potolažit, saj vem da bi nehal, prej ali slej, samo skrbi me zakaj bi nehal...