cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Pommes frites

  
clock-img

03.03.2013, 21:41

clock-img

Stanislava_

pencil-img

4004

Se ga splača peči doma? Kaj naredite z vsem oljem, ki ostane od njega?

clock-img

03.03.2013, 22:14

clock-img

Shorty_

pencil-img

6792

Vidim da si si vzela čas za kulinarična vprašanjauser posted image jaz ne potrebujem olja ker ga pečem v pečici.

clock-img

05.03.2013, 11:35

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

kupi kokosovo olje brez okusa in lahko v njem pečeš pomfri 500 x :)

drugače pa pomfri v istem olju pečemo max. 2x. Sicer ga jemo redko, ga pa npr. drugič uporabim za rakčev čips.

clock-img

07.03.2013, 09:01

clock-img

witch

pencil-img

3540

Paštetka kje kupiš kokosovo olje brez okusa? Jaz se trudim peči na kokosu ampak ima tak čuden okus user posted image

Drugače pa navadno olje maksimalno uprabimo 2x. Ker redko jemo pomfri ga prej zlijem stran kot drugič uporabim.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

07.03.2013, 09:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Imaš v merkatorju in šparu, v hladilnikih, je taka trda tablica, kot ogromna čokolada. Mislim da EDEN firma

clock-img

07.03.2013, 09:37

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

clock-img

07.03.2013, 09:45

clock-img

m_o_i

pencil-img

3646

samo enkrat sem se spravla pect pomfri(zamrznjen) v kokosovi masti...
ven sem dobila pire(pa se miksat ga ni bilo treba); krompir se je enostavno raztopil v tisti masti(pa sem jo fajn zagrela)

do nadaljnega ostajam pri dobrem, starem olju user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

clock-img

07.03.2013, 09:48

clock-img

Izabelina

pencil-img

1911

mi ga mamo ful radi ampak ga nikol ne pečemo v olju, pride enak če ga samo v pečici spečeš... seveda unga zmrznjenga iz vrečke, k že ma neki maščobe gor na seb ne vem kako je pa če ga sam nardiš...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

clock-img

07.03.2013, 10:23

clock-img

Hope2

pencil-img

7572


IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

mi ga mamo ful radi ampak ga nikol ne pečemo v olju, pride enak če ga samo v pečici spečeš... seveda unga zmrznjenga iz vrečke, k že ma neki maščobe gor na seb ne vem kako je pa če ga sam nardiš...


mamo ful radi ampak ga nikol ne pečemo v olju, pride enak če ga samo v pečici spečeš... seveda unga zmrznjenga iz vrečke, k že ma neki maščobe gor na seb ne vem kako je pa če ga sam nardiš...



Vidim, da imamo mi res razvajene in fine brbončice, ker niti pod razno nam ne pride istiuser posted image . 1x probala in nikoli več. Za tiste parkrat na leto, ga raje ocvrem v olju, kot se šika.

Enkrat so me ene na RR prepričale, da j etudi pohanje v pečici isto in kako je dobro, še celo boljše. jaooooooooooooooooo user posted image , nikoli več, eno najbolj nagravžnih pohanj, še raje bi pojedla prežgano in da olje teče, kot pa tisto žagovino iz pečiceuser posted image

MOI meni se še to ni zgodilo, res da sem prej kupovala tisto mast iz zgornjega linka in sem še vedno dodala malo olja za cvrtje. Sem pa enkrat probala pečt pomfri s kokosovim oljem (dišečim, ker se nam j eluštalo, drugega pa nisem imela) in se mi je tako penilo, da je šlo vse čez posodouser posted image .
Druga stvar je, da jaz zmrznjen pomfri vedno najprej vsaj na pol odtalim (nikoli direkt iz zmrovalnika, še najraje skoraj odtaljenega), da mi ne pade T olja, ker pol pa res rata en poc in še to fejst masten. Pa indukcija je zakon, ker hitro spravi T gor.

clock-img

07.03.2013, 10:34

clock-img

witch

pencil-img

3540

Hope hvala za link in odgovor. Saj tega navadno kupim, ali pa iz hoferja. Pa ne vem hrana mi ima nek čuden okus. Mogoče se ga samo navaditi moramo.

Mi pa pečemo pomfri krompir. Ga olupim in narežem. Ker tisto iz vrečke je kr neki.
Si pa ne predstavljam kako naj delam pomfri v pečici. Saj piščanca ko vsakih nekaj let pohamo ga delam v pečici.

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

07.03.2013, 10:38

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

Jaz sem alergična na razne friteze in podobne zadeve. Pomfri ocvremo 4x na leto, takrat uporabim vok in navadno olje, ki ga po cvrtju zlijem proč. Vok operem kot vsako ponev in po uporabi vsaj ni masten. user posted image
Včasih sem pomfri cvrla v loncu, pa olje sem uporabila 2 - 3 x. Tistega lonca po 3x uporabi ni bilo več možno oprati, se je olje čisto zažrlo. Da bi pa lonec čistila z ne vem kakšnimi kemikalijami in potem spet pripravljala v njem hrano ... user posted image Ne, hvala user posted image
Sicer pa vedno uporabim kupljen zamrznjen pomfri (domač postane mehak), vedno ga dam zamrznjenega v vroče olje (imam indukcijo, se hitro segreje)
Ste mi dale idejo, kaj bi lahko pripravila danes zvečer. Sicer ne bo zdravo, bo pa dobro. user posted image user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

clock-img

07.03.2013, 10:38

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

uf...jaz ga sploh ne pečem. to mi je najbolj, kako bi rekla, nezdrava hrana. je pa dobra, tist pa ja user posted image
ob pogledu na friteze in olje me kar zmrazi user posted image

clock-img

07.03.2013, 10:52

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Paštetka kje kupiš kokosovo olje brez okusa? Jaz se trudim peči na kokosu ampak ima tak čuden okus



tisti, link, ko ti ja Hope dala je je v trdem stanju.

Jaz kupujem prav olje v tekočem stanju. dobiš ga v Šparu v steklenici, na tistih policah, kjer imaš tuje jedi, priboljške (kokosovo mleko, sojine omake, tortilje....). steklenička ima modro etiketo in kokos je narisan.

clock-img

07.03.2013, 11:58

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

mi kupimo pomfri, ki se speče v pečici (prav piše gor da je tudi za pečico).

podobno temule:
user posted image

aja, je pa res da ga ne jemo velikokrat, parkrat na mesec (razen tamala, ona 1-2x na teden, ker ga ma res rada, vozit na nekaj dni v mcdonaldsa in cvret doma pa res ne mislim).

< Sporočilo je popravil mateyka -- 7.3.2013 12:01:18 >

clock-img

10.03.2013, 08:42

clock-img

aprilčica07

pencil-img

4130

Mi ga pa kar v olju scvremo (olje recimo, da dvakrat uporabimo). Si ga pa privoščimo, ga imamo vsi radi (še najbolj pa jst) user posted image . Imamo pa svoj krompir, tistega kupljenega nisem še nikoli delala.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

clock-img

10.03.2013, 09:33

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Ko sem prebrala, da vrečke odpirate in cvrete, mi je podobno, kot bi vprašala kako delate golaž in bi pisale, katero konzervo imate najraje user posted image
Pomfri... redkokdaj, ampak če že, mora biti rdeč krompir desire, ki je meni najboljši za to. Olje, pa različno. Ker je tak redko, bolj na željo otrok, nisem haklik za olje. Največ 2x v istem olju.
Tisti v vrečki pomfri.. jedla pri McDonaldsu in enkrat pri kolegici Bljak!
Tako, kot so nareti nageci pri McD. tak mi pomfri deluje. Bogve kaj je noter, zato ga sama naredim. Vsaj vem, da je ziher 100% krompir in pač olje. Je pa dober....

clock-img

11.03.2013, 14:00

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

11.03.2013, 15:16

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.



super da se vama da lupit, rezat in porabit najmanj pol litra olja. men se ne user posted image

clock-img

11.03.2013, 16:04

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.



super da se vama da lupit, rezat in porabit najmanj pol litra olja. men se ne user posted image



Men sploh ni problem lupit in rezat... men pač domač ni dober, al pa mi ne uspeuser posted image . Vedno pride mehek in vsaj občutek imam, da tudi precej bolj masten. Kupim pa glih ene 3 vrečke na leto in jih z užitkom pojem, pri domačem ni nikoli tolk užitka. Pa sem ful za domače jedi in skoz kuham, ampak pomfri je druga zgodba, pa prebranec prisegam na konzervouser posted image .

Največkrat pa jemo tako, da krompir narežem na trakove (ala pomfri) ali mini kocke, na pol skuham v slani vodi, odcedim, dam v pleh, malo olivnega olja in svež rožmarin in dam v pečico... edino tak mi rata hrustljav in okusenuser posted image - to pa velikokrat prakticiramo in je itak boljši od kupljenega. Ampak tudi kupljen kdaj pač pade, še posebej ko ni časa ali ko je na obisku teta lenobauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.3.2013 16:05:58 >

clock-img

11.03.2013, 16:47

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.



super da se vama da lupit, rezat in porabit najmanj pol litra olja. men se ne user posted image



lenoba. Mlad krompirček se ne lupi, ga pod vodo skrtačiš, posušiš in v olje . Za olupit in narezat tri krompirje pa tudi ne rabiš več kot par minut. Jao.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

clock-img

11.03.2013, 16:50

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

men pač domač ni dober, al pa mi ne uspeuser posted image . Vedno pride mehek in vsaj občutek imam, da tudi precej bolj masten.


Ni vsak krompir za pomfri in olje mora biti zelo vroče, ko se da noter. Če to vse štima, je pomfri božanski. zato se ga izogibam user posted image

clock-img

11.03.2013, 17:05

clock-img

petruska

pencil-img

465

najboljši je še vedno doma pripravljen

clock-img

11.03.2013, 17:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

men pač domač ni dober, al pa mi ne uspeuser posted image . Vedno pride mehek in vsaj občutek imam, da tudi precej bolj masten.


Ni vsak krompir za pomfri in olje mora biti zelo vroče, ko se da noter. Če to vse štima, je pomfri božanski. zato se ga izogibam user posted image



Ja, vem to vse, pa še vseeno nisem prišla do dobrega, kaj šele do božanskegauser posted image . Sicer se kaj velik ne sekiram, ker ga mali itak ne mara v nobeni obliki, midva z možem pa sva čist ok s kupljenimuser posted image . Pa vsaj izogibat se nam ga ni trebauser posted image .

Če pa moram izbirat med domačim in tistim iz restavracije pa definitivno raje domač. IN ne tisti iz restavracij nikakor ni isti kot doma iz vrečkeuser posted image . Doma je vseeno sveže olje, in še vroči na krožniku, ap še mal česnauser posted image . V restavracijah ga pa sploh ne jem



< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.3.2013 17:48:14 >

clock-img

11.03.2013, 19:13

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Lulu, ti dam popolnoma prav. Še v življenju nisem kupila pomfrija v vrečki. Komaj čakam patatine, mlad krompir in grah.



super da se vama da lupit, rezat in porabit najmanj pol litra olja. men se ne user posted image



lenoba. Mlad krompirček se ne lupi, ga pod vodo skrtačiš, posušiš in v olje . Za olupit in narezat tri krompirje pa tudi ne rabiš več kot par minut. Jao.



ma ne, govorim za pomfri. user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Ni vsak krompir za pomfri..



to je pa res. tko kot pri njokih, ni vsak krompir ok..


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Pa sem ful za domače jedi in skoz kuham, ampak pomfri je druga zgodba, pa prebranec prisegam na konzervouser posted image .



jaz tud tko nekak. s to razliko da za prebranec prisegam na Čad v Rožni user posted image user posted image
user posted image

clock-img

11.03.2013, 19:15

clock-img

uškinamama

pencil-img

3841

leskovaćki žar, ljubezen moja

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem