cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Pomanjkanje železa

clock-img

25.10.2005, 13:14

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

Mene pa zanima, ali vse jeste tiste tablete za pomanjkanje železa, ali jih katera ne, ker jest bi jih mogla samo bi raje kar s hrano poskusila to zrihtat....No baje da konjsko meso 1x na teden, pa da so rezultati tukaj. Ima še katera kakšno idejo kaj vsebuje veliko železa?

clock-img

25.10.2005, 13:15

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Rdeča pesa, špinača, jetrca, motovilec, blitva.
Jaz sem jemala tudi tablete, eni pravijo, da zapirajo, jaz pa sem imela driske user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

25.10.2005, 13:25

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Pomaranče, zelena solata, oreški ...

clock-img

25.10.2005, 13:29

clock-img

tinica

pencil-img

501

suhe marelice, jetrca,...

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

clock-img

25.10.2005, 13:31

clock-img

Anonimen

vse kar so ti naštele, ampak js se ne bi hecala ker lahko škoduješ otroku resno sploh če maš po 90 hemoglobina!

clock-img

25.10.2005, 13:33

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

No pol bom pa kr lepo tablete jedla, matr pa tok so mi nagravžne, no ja sam za user posted image  vse

clock-img

25.10.2005, 14:01

clock-img

ursk@

pencil-img

155

Pa saj jih ne rabiš polizat - jaz sem jo,kar dol požrla, pa je šlo!
Res so nagravže, vendar za voljo otrok...

clock-img

25.10.2005, 14:09

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Ne samo da je ne rabiš polizat, ne smeš je polizat, ker ti zobje počrnijo, oz. potemnijo, ali user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

25.10.2005, 14:11

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

ja pišuka no men je pa rekla da jo je potrebno fajn prežvečit user posted image  ma pogoltnla jo bom, ja da pa zobje počrnijo pa vem, mava s Tejo ful probleme ker mora tudi železo piti (ma sirup) pa ma ful rumene zobe, jih pereva ko nori pa še kr nič ne pomaga user posted image

clock-img

25.10.2005, 14:20

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Jaz sem jih jedla na obroke, vsake dva dni eno, ker so mi vsi močno odsvetvali in prestrašili, skratka da bo otrok imel probleme z zobmi, pa da niso vredu, ker jih moraš zvečit, pa da ti zobje ful porumenijo, skratka nič kaj dobrega. sem pa poskušala veliko jest suhe slive, pa špinačo pa te zadeve, ko vsebujejo železo. 

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

25.10.2005, 14:40

clock-img

Anonimen

js sem jih jedla celo nosečnost pa ma tisa lepe bele zobke.

clock-img

25.10.2005, 14:43

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

Ja sej pri meni je tud Teja imela lepe bele zobe, samo zdaj ima pa tudi ona pomanjkanje železa in mora sirup piti, pa zobki niso več tko lepo beli user posted image

clock-img

25.10.2005, 14:52

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Ampak Lara a nisi enkrat pisala da ima tvoja tisa take rumene lise po zobeh al neki user posted image

clock-img

25.10.2005, 15:01

clock-img

Anonimen

erdbeere ja ma k ona pije sirup direktno. nima takih zato k bi ti jedla železo med nosečnostjo

punčica: ja res je mela ene rumene črtice ampak so čudežno izginile. zdej ma zelo lepe zobke pohvaljene od zobarce :)

clock-img

25.10.2005, 15:03

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Pol pa super da je tako. 

clock-img

25.10.2005, 15:32

clock-img

nicolina

pencil-img

1791

Pozdravljena.
Jaz imam tudi pomanjkanje železa in sicer sem imela pred enim tednom hemoglobina 86, to pa baje ni skoraj nič. Mi je pa zdravnica dala nove tablete, katere spiješ, imenujejo se Haematopan in sicer 2x dnevno jih moram jemat. So pa samoplačniške in ena škatlica stane 1000 sit. Mi je pa ena kolegica povedala, da se je njej po teh tabletah zelo hito popravilo. Je pa res, da naj bi s hrano poskušali čimveč dobit, ampak to ni zmeraj mogoče, ker včasih tudi ne veš točno kaj je vzrok pomanjkanju železa. Upam, da sem ti kaj pomagala.
LPuser posted image user posted image

clock-img

25.10.2005, 20:16

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

MENI JE ZDRAVNICA REKLA: ZREZKE, ZREZKE- GOSPA, ZREZKE JEJTE!
Železo se ne da tako hitro popraviti, ponavadi traja 3 mesece.
Človek je dosti manj utrujen, mlahav, če ima dosti železa.

clock-img

25.10.2005, 20:52

clock-img

SašaR

pencil-img

881

Če poznaš nekoga, ki je naredil med iz regratovih lučk, ga prosi da ti ga da oziroma proda. Ta vsebuje veliko železa. Jaz ga vsak drugi dan 1 žličko, in imam visok nivo hemoglobina.
LP

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

clock-img

27.10.2005, 12:42

clock-img

pika_

pencil-img

19

Mesec dni pred PDP bi mi morali sprožiti porod zaradi visokega pritiska, vendar mi ga niso ker sem imela hemoglobina nekaj čez 70. Pred tem sem imela Ferum lek tablete (bruhala, driska), nato Retafer. Zraven tega sem mogla jemati C vitamin (pomaranče, ...) ker naj bi še bolj pomagalo. V dveh tednih se mi je hemoglobin zvišal na nekaj več kot 80. Ker še to ni pomagalo sem 1 x dnevno dobivala " infuzijo železa " direktno v žilo in to 14 dni. Po tem sem imela hemoglobina nekaj pod sto, nakar so mi sprožili porod. Seste, zdravniki so mi svetovali tudi oreščke- študentsko hrano, temno meso in pa sok rdeče pese.

clock-img

27.10.2005, 13:26

clock-img

sarazan

pencil-img

968

Poleg železa (v kakršni koli obliki) je potrebno uživati tudi C vitamin, sicer se železo ne bo absorbiralo, kot se mora.

Pa ne pijte kakšnih šumečih tabletk kupljenih v trgovini, ker nimajo nobenega učinka. "Vitamine" samo polulate. Pojdite v lekarno po farmacevtski izdelek.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

clock-img

29.11.2005, 14:46

clock-img

puri

pencil-img

2171

¸Erdbeere, sem šele sedaj videla to debato o železu!

Jaz nisem nikoli jedla tablet železa iz istega razlogi, kot so že ostale pisale,.....mi je pa ena gospa povedala, da zelo pomaga, če vsak dan kakšen mesec spiješ skodelico koprivovega čaja in da se mi bo kri zagotovo popravila. Res sem to delala, brez da bi spremenila še kakšno drugo prehrano in rezultati so bili tu! Če imaš še vedno probleme z železom, potem lahko probaš še to!
Tudi, ko je imel tamal slabšo kri in bi moral piti železov sirup,.......(takrat sem ga še dojila), sem jaz pila koprivov čaj, ki je tako prišel tudi v mleko in tako je to dobil tudi tamal in kri se mu je popravila, brez da je pil tisti sirup.

lp

clock-img

30.11.2005, 09:19

clock-img

karin412

pencil-img

747

Jaz sem pila tablete in zraven limonado, pa je pomagalo in čez 2 tedna je bil rezultat boljši, tako da zdaj sem na 1 tableti.

clock-img

30.11.2005, 12:32

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

naj vam G napiše sirup - Legofer, ki je tud primeren za nosečnice user posted image

clock-img

09.12.2005, 15:57

clock-img

AishaM

pencil-img

147

Meni so priporočali sirup ENDOVITAL (je tudi s propolisom in medom, tako da je še dodaten plus). Počutje se je že po tednu dni spremenilo (manj utrujenosti, več energije, manj potrebnega spanca, boljši spominuser posted image ). Zraven pa jem še tablete na osnovi alg spirulina, ki imajo tudi dosti železa. So pa poudarili, da je potrebno uživati hkrati tudi dovolj vitamina C, da telo železo absorbira. Vendar čim manj tega v obliki tablet, temveč preko hrane.

clock-img

12.01.2006, 11:29

clock-img

kaja29

pencil-img

187

HALO
tudi jaz imam hem. samo 98 in jemljem Ferum lek 2x dnevno in upam, da bo kaj bolje ko bom dala naslednjič kri, pa da se naši rački ne bo poznalo in se bo stanje do poroda (04.04.) izboljšalo
sem pa isto slišala, da je treba dosti c vitamina zraven, da je absorbcija boljša

zdaj pa ven na sončka, da bo user posted image   prijetno

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem