IZVIRNO SPOROČILO: Duko
Mami je s svojim partnerjem in hčerko živela v svoji hiši. Vedno pa mi je govorila da bi na stara leta rada živela v moji bližini (vedno sem bil njen sinček), (v primeru bolezni,starosti,pomoči). Potem so svojo hišo prodali in na moji parceli zgradili novo montažno hišo. V zameno za mojo parcelo, smo se zmenili da pri moji hiši plača obnovo strehe (10 000e)
Saj si si ze sam odgovoril - prisli so blizu, da bi pomagal. Presodi ali so res tako pomoci potrebni. IMO so predvsem zelo egoisticni.
Proti koncu gradnje nove hiše pa jim je zmanjkalo denarja in me je prosila, da namesto nje vzamem stanovanjski kredit 20 000e, za obnovo moje strehe in poplačilo njenih nedokončanih del pri njeni hiši. Vračala naj bi mi mesečno 200e kolikor mi trgajo za kredit. 15 mesecev je denar vračala potem pa nič več (da nimajo denarja, da bo že bolje pa da bo potem več naenkrat vrnila….).
Sedaj je prišla tako daleč da pravi da ne morejo več živeti s svojimi prihodki. Mami 600e, partner 700e imata bančne kredite (skupaj 500e) brez mojih 200e in pravita da jim premalo ostane za življenje. Imata tudi 21 let staro hčerko (moja polsestra), katere pa njuna težava ne zanima. Ima nedokončano sr. šolo, dela nekaj na pol (malo tu,malo tam). Kar podnevi zasluži ponoči zapravi. Če slučajno doma kaj prispeva, ji morata vse vrniti (po maminih besedah,jaz ne vem ker je z mano skregana). Mami ji kuha ,pere cunje, pospravlja za njo. Ona ju zmerja, se grdo obnaša (zaradi nje je bila na domu tudi že policija) ima cel kup kazni jih ne plačuje. Oče jo zagovarja da je pač njegova in da je ne more nagnati iz hiše.
Ker mami pravi da tako ne morejo več živeti (finančna stiska,dolgovi) ima predlog da naj poplačam del njunih kreditov (mesečno 300e do leta 2017) in da pri notarju naredimo pogodbo o tem pa da bi bila hiša po njuni smrti moja. Ne vem kako naj bi rešili z polsestro.
Zemlja na kateri stoji njena hiša je še vedno moja, stanovanjskega kredita 200e mi ne vrača. Jaz plačujem zase še osebni kredit 250e, zaslužim malo čez 1000e, žena 800e. Če bi jaz hotel njim dajati 300e bi moral v službi delati nadure, pa še to ne vem če bi se izšlo. Gre se mi samo zaradi tega da hiša ne bi šla v prodajo (gledala sta tudi to možnost, ampak danes bi jo težko prodala, edino veliko pod ceno) , in da ne bi dobili kakega sitnega soseda (kupca iz bivših jugoslovanskih držav). Ker je hišo gradila mami je parcela takoj ob naši (meja na meji), imamo skupni dovoz.
Oprostite dolgi in komplicirani zgodbi. Zelo bom vesel vaših komentarjev, ali kako bi se vi odločili v mojem primeru.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!