cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Polovična zaposlitev

clock-img

09.11.2004, 21:09

clock-img

Lea

pencil-img

26

Pozdravljene!
Ker sem že večkrat dobila koristne nasvete, se tudi tokrat obračam na vas, če bo katera kaj vedela o tem. Nekje sem zasledila, da se je mogoče zaposliti za 4 ure, ostale 4 ure pa bi še lahko koristila dopust za nego in varstvo otroka. Sedaj pa me zanima ali je ta varianta res mogoča in če spada še v sklop porodniške; kajti če bi recimo izkoristila celotno porodniško (to je vseh 105 dni + dopust za nego in varstvo otroka 260 dni) verjetno potem nimam kaj več iskati s tem dopustom. Jaz osebno mislim, da je takšna zaposlitev sicer mogoča, vendar le če predhodno ne izkoristiš celotne porodniške. Ali se motim? In je mogoče še kaj ugodnejšega?

clock-img

09.11.2004, 21:17

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

kolikor jaz vem, to nima nobene veze s porodniško, ampak po mojih info. znajo delodajalci glede tega zelo komplicirat. vsaj v naši okolici je tako...

clock-img

09.11.2004, 21:18

clock-img

NinaŠ

pencil-img

5709

Do otrokovega 3. leta imaš pravico delati za skrajšan delovni čas - največ za polovico (se pravi 4 ure), vednar pod pogojem, da se delodajalec s tem strinja (tolarčkov je pa potem tud samo pol!). LP

clock-img

09.11.2004, 21:31

clock-img

kimi

pencil-img

3836

ja vse je odvisno od delodajalca

clock-img

09.11.2004, 22:31

clock-img

tjaga

pencil-img

1955

Hoj,

tudi sama imam namen koristiti to možnost in sem se (bolj površno :ups:) že pozanimala o tem:

Z delodajalcem moraš imeti pogodbo za polni delovni čas torej za 8 ur, potem pa imaš možnost da delaš po 4 ure, ki ti jih plača delodajalec in ravno tako prispevke za te 4 ure. Za ostale 4 ure pa ti država plača prispevke.

To je bolj v grobem, za kaj več informacij pa povprašaj na svojem Centru za socialno delo.

Dobra možnost, da nas imajo naši :duda: dalj časa na razpolago, samo da ni potem v službi cel :hudicek::hudicek:

clock-img

09.11.2004, 22:32

clock-img

tjaga

pencil-img

1955

Kimi,

plavam :bravo::bravo:

clock-img

10.11.2004, 15:28

clock-img

Anonimen

Polovičen del. čas je v tem primeru delodajalčeva zakonska obveza in se MORA strinjati, tako kot je to jasno zapisano v zakonu.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem