Maša 26 lepo pozdravljena,
tudi jaz imam vsemogoče probleme, sama pri sebi sem pričakovala, da bom zanosila v roku 1 leta - pa, kot ponavadi v življenju je, ne gre vse po planu! Meni je moja bivša G povedala že v srednji šoli, da imam policistične jajčnike, v svoji kartoteki, pa sem videla, da mi piše PCO - PoliCistični Ovariji!
Takrat mi je povedala, da bom verjetno teže zanosila, ker imam neredne cikluse in vse skupaj v povezavi z neovulacijami - mogoče imam kako "svojo" O na leto!
Takrat sem imela normalno težo - na 160 cm sem imela 55 kg (+/- 3 kg)! Potem je prišel faks in poredila sem se veselo - s tem, da sem začela takrat uživat Diane 35 - kontracepcija, ki pa jih nisem tako dobro prenašala, samo tega svojega počutja nisem nikoli povezovala s tabletami, bila sem večkrat potrta, malodušna in kaj sledi, vsaj pri meni - hladilnik!!! No, pa sem pridelala nezaželenih 79 kg (v 4 letih) - sedaj imam nekje 73 kg - če spravim na 70 - 65 kg, vem da bom naredila zelo veliko!
Kje je problem - v maščobah (zelo negativno vplivajo te okoli pasu in bokov) se tvorijo endogeni estrogeni - kar pa sploh ni o.k. - ker že tako imamo hiper estrogenizacijo zaradi PCO!
Glede F-testov ne vem nič, ker se jih nisem nikoli posluževala - jaz pač opazujem svojo sluz in merim BT! Tudi za te tablete ne vem - Cyclo..., ker mi tudi niso bile predpisane! Po moje je najbolje, da takoj pri naslednjem obisku vprašaš G, kako in kaj je mislila s hormonskim neravnovesjem in ti je dolžna to obrazložit - vztrajaj, pomembno je, da greš od G zadovoljna in pomirjena, ne pa polna dvomov in ugibanj! Jaz sem zaradi tega menjala svojo G in sedaj same pohvale mojemu G - postavi me tudi na realna tla in pove tako pa tako, za kar sem mu hvaležna - jaz osebno ne maram paternalistične drže G, ki sami presojajo, kaj bodo povedali svojim pacientom, v smislu, da se ne bodo potem preveč obremenjevali! To moramo sami pri sebi razčistit in se z zadevo (beri - diagnoza) pomirit in jo sprejet kot del našega življenja, seveda ob ustreznih ukrepih (npr. pravilna prehrana, več gibanja...kar pač je potrebno).
Sedaj sem se pa razpisala!
Moja prijateljica ni imela PCO - samo ni in ni ratalo, pa sta dala tudi cel kup pregledov skozi. Včeraj sem bila res tako vesela, ker smo se hecale, da najprej je ona na vrsti, potem za njo pa jaz! Tako, da nekaj se je že uresničilo, držim pesti, da se bo še drug del!:)
Tudi jaz želim vse lepo vsem in naj čimprej porata, ker čakanje po eni strani ubija, po drugi strani pa je to res šola, ki nam bo zagotovo dala nekaj, kar ostale ne bodo imele, kaj pa bo to, bo pa čas pokazal! Nekaj zagotovo drži - VSAKA STVAR JE ZA NEKAJ DOBRA!!!
Bodite v cvetju in uživajte,
Joni:metulj: