IZVIRNO SPOROČILO: mmelody
Živijo. :)
Imam eno zelo nerodno situacijo glede partnerstva in pojma mati samohranilka...
Že kar dosti časa delim svoje življenje s partnerjem, ki ima iz prejšnega razmerja 3 letno hči. Medseboj se odlično razumemo, tudi z materjo otroka, dokler nam do nedavnega ni začela grenit odnos. Nevem točno koliko časa moj partner ve,- Če ti ni povedal se te sploh ne tiče ,pa četudi bi ti. ampak jaz sem nedavno izvedela, da se njegova bivša, torej mati punčke želi prijavit kot mati samohranilka, zato da bo lahko prišla do socialnega stanovanja in bo imela olajšave, aka nižji vrtec, višji otroški dodatek ipd. IN? Kaj se to tebe tiče?
Pa a je res, da dobi mati te olajšave, če je mati samohranilka, ki je zaposlena za 5 ur z 600eur place ter prezivnino 200euri? jaz upam,da da,da ti bo šlo v nos Na socialni sluzbi so ji rekli, da baje, da ja ceprav mislim da niso pogledali financnega stanja... No,če ti veš kaj so njej rekli,kaj potem tukaj sprašuješ?
Seveda, da omenim se izjavo za sodisce v kateri je dobesedno napisala kot da se moj partner, oce puncke s prezivnino odreka otroku (ces da bo otrok z njim po otrokovi zelji), v resnici pa je bogo dete postalo njej odvec, saj si je nasla "novo ljubezen" in je otrok po cele vikende z nama ter tudi med tednom, ko mama dela popoldne ali se dobi z novim. Nama se zdalec ni odvec, ker je pridno dete in se rada ukvarjava z njo (pa se kuzka sva ji kupila in nevem kdo je bolj srecen), voziva jo na razlicne kraje gledat znamenitosti, vse jo zanima in ceprav ima kdaj svojo luno, jo rada imava ob sebi. Ti nimaš kaj omenjat,to bo on že rešil z bivšo. predlagam,da se ne vtikaš :) . Zato je sodišče !!
Nevem, res se mi ne zdi fer do fanta, da more podpisovat take izjave, in bit verjetno prikrajsan za marsikaj, ker resnica v kaksni situaciji smo, je cist drugacna kot je zapisana v tisti izjavi za sodisce. In kdo ga bo prisilil,da bo on karkoli podpisal?
Res me zanima kaj lahko sploh storiva s partnerjem, da se mu ne bi delala krivica? Ti nimaš kaj storit,on bo že rešil s svojo bivšo,ki je češ ali nočeš bila del njegovega življenja in bo tudi vedno bila.