cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Podarim materino mleko- za alergike na KM in jajca

clock-img

03.05.2014, 10:05

clock-img

nina urtika III

pencil-img

1

Sem mamica malega alergika na kravje mleko in jajca in ker je moj fantiček polno dojen se strogo držim prehranjevanja po načelih urtikarije III. Mleka imam na srečo zaenkrat preveč - na dan ga imam preveč nekje 3 do 5 dcl, škoda mi ga je zavreči, sama pa imam po skrinji že precej zalog. Pripravljena bi ga bila podariti kakšni od mamic, ki ima premalo svojega mleka- najrajši za kakšnega malega alergika.

Mleko bi lahko prevzela sproti sveže ali pa na nekaj dni zamrznjeno. Prihajam iz občine Komenda.

clock-img

04.05.2014, 10:58

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

Pa lahko drug otrok dobi mleko druge mamice? V vsakem primeru lepa gesta!!!

clock-img

04.05.2014, 12:38

clock-img

petea

pencil-img

5336

Tejci, zakaj pa ne?
Vcasih so bile dojilje precej pogosta praksa

clock-img

04.05.2014, 13:20

clock-img

astrid1

pencil-img

896

V Ameriki imajo celo banke materinega mleka, kjer ga lahko nabavijo mamice npr. posvojenčkov. Seveda pa je to mleko kontrolirano.

clock-img

04.05.2014, 16:38

clock-img

jaz_sem_jaz

pencil-img

177

Zelo lepa gesta. Ne vem pa, kako je to v resnici izvedljivo...
Ker centri v tujini, kjer lahko daruješ svoj presežek MML, MML tudi testirajo. Preko MML se lahko prenašajo bolezni, žal ni sterilno. V Ljubljani(porodnišnica) se že ustanovlja center, kjer bi bilo tako darovanje dejansko možno, kako daleč pa je, pa žal ne vem- lahko povprašaš.

clock-img

04.05.2014, 21:01

clock-img

Tejči

pencil-img

1963

No,saj to se mi je zdelo sporno, ker se lahko z materinim mlekom tudi bolezni prenašajo. In čeprav ga imam tudi sama za izvoz, si ga ne bi upala podarjati, če ne bi bilo prej testirano. Upam, da kmalu naredijo kaj v tej smeri, ker sigurno je najboljše mleko materino!

clock-img

05.05.2014, 14:50

clock-img

magdalenica

pencil-img

138

V porodnišnici Ljubljana skušajo vzpostaviti mlečno banko in menda je darovalke zelo težko dobiti. Predlagam, da se pozanimaš, ker je res škoda, da bi zlivala tako dragoceno mleko stran.

Sicer pa - zakaj si pa mleko redno izčrpavaš? Če bi se otroček dojil, bi se vzpostavilo ravnovesje v količini, ki jo otrok potrebuje. Ko črpaš, pa umetno povečuješ povpraševanje in je mleka ves čas preveč.

Moja rešitev za presežno mleko zdaj pri drugem otroku je malce zvita - kadar si moram mleko izčrpati, ga kar lepo podtaknem dveletniku (za dojenčka je itak svežega dovolj) user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem