writing-img

Po kolikem času se pojavi alergija na....

clock-img

05.04.2005, 20:23

clock-img

Taša

pencil-img

1229

Maša je stara 9 mesecev... Je že skoraj vse...zvečer in zjutraj se še dojiva... petek sva prvič poskusile jagode v soboto pa potem še enkrat...V nedeljo sva se kopali z novim šamponom (Babylove od DM) v ponedeljek zjutraj pa me je skoraj kap...Rdeči fleki okrog frata, na pregibih rok,po ličkih..(čisti alergeni fleki) .Po kolikem času se od zaužitega živila npr. jagod se pojavi alergija??? Zdaj lahko samo ugibam ali je od novega šampona ali od jagod???

clock-img

05.04.2005, 21:07

clock-img

Natasa-6

pencil-img

283

Živjo!

Nam je zdravnica rekla, da se alergija pojavilahko tudi šele tretji dan.

clock-img

05.04.2005, 21:30

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jagode so zelooo alergene. Naša je imela kot enoleten otrok alergijo nanje, pa je potem čisto izzvenela. Takrat so se ji pikice pojavile v roku enega dne.

clock-img

05.04.2005, 21:52

clock-img

niki5

pencil-img

1902

Sigurno lahko traja več dni, da pride do reakcije, kajti drugače ne bi uvajali vsako novo hrano s tedenskim razmikom.

Sicer se izogibam 'soliti pamet' ker vem, da smo nekako v tem času pa res vsi seznanjeni čemu se naj bi izogibali do prvega leta.. Rada bi povedala prvo, da so jagode res zelo alergene, drugič pa jih nikakor ne moreš tako dobro umiti kot bi lahko recimo jabolko, tako da če niso domače iz našega vrta so ponavadi škropljenje z vsem živim, kar je pa zelo težko sprati. Za tako majhnega dojenčka pa sigurno ni priporočljivo.

Glede alergij bi pa omenila še tole, kar je mene kar streznilo.. da se lahko zaradi takih stvari, ko prehitevamo čas, zgodi da je otrok čez nekaj let bolj dojemljiv za alergije, katerekoli. Vsi pa vemo, da z leti raste število ljudi z alergijam.

Brez zamere, vsak naj počne kar se njemu zdi pravilno. Samo informacija več :)

clock-img

05.04.2005, 22:09

clock-img

Janeja

pencil-img

2272

Taša,

jaz bi na tvojem mestu takoj prenehala uporabljati šampon, pa jagod ji seveda nebi več dala. Potem pa počakaj, da rdeče pikice izginejo.
Ko bo Maša spet brez pik, jo spet umij z novim šamponom pa boš videla ali je kriv ta ali so bile jagode.

Si skoraj upam staviti, da so krivec jagode. Tudi moj Jan je imel poleg vseh ostalih alergij tudi alergijo na jagode. So res zelo hud alergen in je res priporočljivo čim dlje se jih izogibati pri prehrani naših malčkov.

lp :rozica:

Janeja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem