Sem čisto pozabila na to temo...je preveč forumov in pozabim sledit vsem...
No v glavnem... Prejšnjič sem se res grdo izrazila priznam in se opravičujem.
Ampak, a naj gledam kako pes grize, napada, trese...mojo psico?! Ne to pa ne! Vem, da pes ni nič kriv, ampak vseeno. Kdo bo krajšo potegnil moja ali njegov/a??? In v najslabšem primeru, kako naj z vozičkom in njo poškodovano, pa še brez avta pridem do najbližjega veta?!?! V naročje ali pa zbežat, pa tut ne morem, če se pes drastično približuje, pa še otrok v vozičku. Vedno skušam psa že prej odgnati stran, ampak a mi bo to vedno uspelo? Upam!
Par dni nazaj se mi je zgodilo takole...
Smo na sprehodu po plaži...jaz, Liam v vozičku in Aya pripeta s povodcem za voziček. Pa že od daleč vidim, da se na plaži igrajo 3je psi, vendar se eden od njiju hitro pribljižuje k nam. Pa ga ogovarjam naj gre stran, pa nič. Aya pa vedno bolj nasršena in v obrambni pozi. Potem pa zakričim lastniku, naj psa prime in priveže, ker jaz ne bom odgovarjala za slučajni ugriz moje, ki se bo branila oz. nas vse branila. No potem je le prišel in ga prijel...sem jim povedala, da od kar imamo tamalega je še bolj zaščitniška in tako...ter da je za nemaranje samcev kriv mali ****lizec (se opravičujem izrazu) višavc iz male šole!
No čez par minut je bila Aya že spuščena in tekala po laži gor in dol za žogico, vendar ko se ji je ta samec približal ga je hitro opozorila naj si niti slučajno ne dovoli jo ovohavat.
Aya ni družabna z drugimi psi, jo ne zanimajo...če se kateri približa in jo ne nadleguje, ga pusti pri miru. Je indiviualist, ki ima pozornost usmerjeno name in igračo. So pa tudi izjeme s katerimi se Aya igra, brez problemov.
No toliko, da veste da nisem še nikoli brcnila psa, vendar če bo to pomagalo rešit mojo, bom žal primorana.
Lp in brez zamere.