cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Otrok grize. Kako se ga odvadi?

clock-img

24.11.2008, 21:09

clock-img

heli23

pencil-img

119

Hello!!
Kako naj odvadim sina ki je star 14 mesecev grizenja? Grize kadar se mu zljubi, ko je full vsel ko je jezen, ksratka ni nekega pravega vzroka zakaj grize? Počasi postaja to velik problem saj kar ornk vgrizne! Vse bi še bilo nekako sprejemljivo če bi grizel mene in fanta ampak grize kar vse povprek in je to zlo moteče? Kako naj ga odvadim?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 26.11.2008 15:06:18 >

clock-img

24.11.2008, 21:17

clock-img

drevozivljenja

pencil-img

224

kupi nagobčnik user posted image ...pomaga...hecam se...naš je grizel do 3 leta...zdaj pa ga tudi prime,ampak ko je jezen

clock-img

24.11.2008, 21:28

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Tudi naša 15m ima zadnje čase neke finte, da ko ni kaj po njenem, me kar vgrizne. Poleg tega, da ji vedno lepo razložim, da se to ne počne, sem jo že konkretno skregala, enkrat sem jo vgriznila nazaj (seveda manj), enkrat sem jo na rahlo po ustecah vzgojno "pobožala", pa se mi je režala nazaj...Nič ji ne pride do živega, točno ve, da ne sme, pa dela nalašč. Probala bom ignorirati njeno početje, upam, da bo videla, da s tem nič ne doseže. Svetovati nimam kaj, ker tudi sama še nisem rešila problema, pa upam, da je to samo faza, ki bo hitro minila.

clock-img

24.11.2008, 22:30

clock-img

malecka

pencil-img

1665

Se obadamo z istim problemom tanajmlajša (23m.), grize st. sestrico in st. bratca. Mene pa se ne upa, skratka nasploh je  user posted image Sam v vrtcu pa pravijo, da bolj pridnega otroka ni..... user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

clock-img

24.11.2008, 22:53

clock-img

MAŠKA

pencil-img

1605

Je že prav, da otroka opozarjaš, sicer pa mislim, da je to obdobje, ki bo minilo.

clock-img

25.11.2008, 10:16

clock-img

rose

pencil-img

276

Naša 16mesečnica tudi veselo grize, sploh ko kaj ni po njeno. Je starejšo sestrico že tudi do krvi ugriznila. Mene se zdaj več ne upa, ve da ne sme. Ampak sestrico pa še kar napada. Sem pa opazila, da se zadnje čase potem kar v roko ugrizne in ima prav ugrize nad zapestjem user posted image
Ko ni po njeno, jo napade trma in more ugriznit. tudi jaz ne vem, kako naj jo to odvadim.

clock-img

25.11.2008, 18:38

clock-img

poli*

pencil-img

2407

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Je že prav, da otroka opozarjaš, sicer pa mislim, da je to obdobje, ki bo minilo.

točno tako. nimaš kaj veliko

clock-img

25.11.2008, 20:03

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Jap. Samo kmalu pride novo ... obdobje namreč.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 25.11.2008 20:04:36 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

26.11.2008, 21:35

clock-img

zinkazi

pencil-img

347

otroci grizejo, ker z usti najprej zaznavajo, potem usta uporabijo, ko so razburjeni, ko se branijo ali ko jim nekaj ni všeč. otroku je trba povedat da tega ne sme. otroci v vseh stvareh preiskušajo, do kam lahko gredo.

Otroško srce je zaklad

clock-img

28.11.2008, 18:18

clock-img

zinkazi

pencil-img

347

primite ga, poglejte ga in mu povejte da tega ne dovolite. prvič ne bo pomagalo, čez čas vas bo vzel resno. lahko ga potem tudi nekaj časa ne opazite, posvetite se starejšemu.

Otroško srce je zaklad

clock-img

01.12.2008, 13:07

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

mah, to so zobki imho. naša zadnje tedne tudi hoče nekaj mamo grickat. ji pa ravno 2 kočnika rasteta, to je pa res, ker tudi ponoči ne spimo zaradi tega in to grizenje se je pojavilo ravno zdaj.

clock-img

01.12.2008, 13:52

clock-img

aja3

pencil-img

24

zivjo
nasa 2-letnica je grizla od 18 mesecev dalje...kadar je slo za izrascanje zob,smo dali korencek, pa je bilo ok. tezje je bilo kadar je grizla zato ker ni po njenem ali pa ker je bila utrujena... v glavnem, nic ni zaleglo, ne razalaga da to ne sme, ker mamico boli, ne kreganje...pristali smo pri 1 minuti v kopalnici...tako da zdaj uporabljamo to strategijo. pri nas jo zelo uspesno uporabljamo.

clock-img

03.12.2008, 11:30

clock-img

Anonimen

Ula tud grizeuser posted image samo ne gize iz recimo trme, muhe ali kaj podobnega, pač pa recimo ko norimo na kavču al pa na postli in je vsa razburjena in pol očitno že ne ve kaj še bi, pa ugrizneuser posted image probam predvidet, pa preusmerituser posted image ne posvečam prevelike pozornosti temu, da nebi še bolj not padla, sploh ker se v taki situaciji to dogaja....tko da zaenkrat kar ignoriram...

clock-img

07.01.2009, 22:57

clock-img

mukicamu

pencil-img

27

Naš tamali je tudi nekaj skušal in sem ga totalno ignorirala, hotel je videt mojo reakcijo, jaz pa kot, da se ne bi nič zgodilo. Sedaj zadnje dni spet poskuša in ko vidim, da se pripravlja, mu samo roko podstavim in ga odvrnem. Ravno prej me je ugriznil v roko in sem mu rekla, uuu....si mi hotel lubčka dat in potem mi jih je res dal, na grizenje je pa pozabil.

clock-img

14.01.2009, 08:50

clock-img

k1

pencil-img

1649

je probala ene 3x, pa ko sem ji na hitro nastavila njeno roko namesto moje, je hitro prenehala. 

clock-img

20.01.2009, 19:43

clock-img

staši

pencil-img

367

Naša se spomnem je tisto obdobje grizla vse po vrsti ,cel vrtec je bil pogrižen .Tako pridem en dan jo iskat v vrtec in mi pravi vzgojiteljica če ji doma ne damo nič jest ker je celo skupino pogrizla
,mene pa sram kaj bodo rekli starši ko pride njihov otrok domov in bo povedal da ga je Sara ugriznila .
Sem vprašala kaj naj storim pa mi je rekla vzgojiteljica"ugrizni jo nazaj naj vidi kako boli"in to sem tudi storila.Doma seveda tisti dan je vse družinske člane si privoščila in potem sem jaz lepo primla njeno roko in sem jo res ,prav zares ugriznila in ne moreš verjet ,ni jokala samo čudno me je nekaj časa gledala in šla .Od tistega dne ni upala verjetno nobenega več ugrist ker je verjetno mislila da jo bo nazaj .Sam kaj ko je čez čas pa ona hodila iz vrtca domov pogrižena pa je tudi to obdobje minilo. 

clock-img

21.01.2009, 12:32

clock-img

metuljčica1

pencil-img

205

Naša je mela pri 14mesecih neke take izpade, pa jo je do zdaj(17m) minilo.Zdaj ugrizne le še starejš sestrico kadar ji nagaja, se ne zna drugače ubranit jo pa ugrizne.Potem imamo pa dvojni jok.

clock-img

21.02.2009, 22:58

clock-img

pajac

pencil-img

6695

IZVIRNO SPOROČILO: aja3

zivjo
nasa 2-letnica je grizla od 18 mesecev dalje...kadar je slo za izrascanje zob,smo dali korencek, pa je bilo ok. tezje je bilo kadar je grizla zato ker ni po njenem ali pa ker je bila utrujena... v glavnem, nic ni zaleglo, ne razalaga da to ne sme, ker mamico boli, ne kreganje...pristali smo pri 1 minuti v kopalnici...tako da zdaj uporabljamo to strategijo. pri nas jo zelo uspesno uporabljamo.

pri nas je tudi to najbolj pali. Pač, ne grizemo..

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

clock-img

25.02.2009, 12:41

clock-img

PIRANJA

pencil-img

576

to je samo ena od faz, ki mine. Le potrpežjivost je potrebna in ogromno dopovedovanja. Srečno!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem