IZVIRNO SPOROČILO: Freya88
Ce vprasas mene, je kvaliteta pri vseh ista... nobena od teh kuhinj ni masiva...!
Moram komentirat
.
Med kuhinjami JE razlika, samo vedet moraš, kaj gledat. Nekako tako kot pri avtih. Twingo in Laguna te oba pripeljeta na cilj, če daš zraven še ferrarija, je pa že kar razlika, v materialih, konjih, izbiri dodatkov in v končni fazi seveda tudi v ceni.
Masiva: kuhinje so narejene iz različnih materialov, najcenejše so narejene iz iverke, ki je prevlečena s folijo, na robovih pa so navadni nalimki. Namesto navadnih robov je lahko uporabljen abs trak - slednji je debelejši in bolj odporen na udarce, ena povprečna kuhinja je taka. Potem imaš mediapan, lahko je obdelan s folijo z abs trakom, folijo čez vse robove, lahko je furniran, lakiran - kakšen je lak (ima raže, je gladka površina?),... Potem imaš masivne kuhinje s polnilom - zunanji rob fronte je iz masivnega lesa, osrednji del je furniran. In na koncu so še povsem masivne fronte. Ali bo fronta masivna s polnilom ali cela masivna, je odvisno od vrste lesa - les diha, se širi in krči, če močno diha, bo fronta narejena iz polnila, če ne diha toliko, bo cela masivna.
Važna so tudi vodila predalnikov in kakšna je njihova nosilnost, najboljša sta Blum in Grass, slednjega uporabljajo najboljši proizvajalci kuhinj.
Tak da - ni vse isto.
Nolte ima OK kuhinje, srednji višji razred, prodaja ga smo Rutar, kolikor vem. Za tega pa se ve, kako in kaj.
Popusti: ni važen popust, važna je končna cena. Eni imajo nabite cene navzgor in ti dajo 40% popust. Drugi imajo normalne cene in dobiš 10% popust. Končna cena bo ista.
Še ena finta glede cene: ponekod je montaža, dostava, svetovanje v ceno že vključeno, drugje moraš doplačat - kar končno ceno dvigne.
Cena kuhinje je odvisna tudi od omaric, ki si jih izbereš: mehanizmi so dražji od omaric s poličkkami, dvižne omarice so dražje od omaric s klasičnim odpiranjem.
Pri kuhinji je zelo pomembna tudi poprodajna storitev - točnost dobave, montaža in odzivnost pri reševanju morebitnih reklamacij.
Še glede kreditov. To je pa danes res sranje, ker so banke povsem zablokirale na tem podorčju, tako da lahko mogoče svetujem le, da če ti je neka kuhinja zelooo všeč, da se skušaš zmenit za kakšen poseben način odplačevanja, recimo mogoče, da plačaš pol zdaj, pol pa po obrokih al kaj podobnega.