IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Tud jaz imam dve popolnoma različni izkušnji. Pri prvem so bile vzgojiteljice zelo zagrete in so jih kar kolektivno dajale na kahlico in predlagale naj izstočasno to začnemo tu doma. V par mesecih je bila cela skupina 1-2 letnikov suha čez dan, nekateri tud ponoči. Pri drugem so bile bolj "lene" in takega skupinskega odvajanja ni bilo.
Jaz bi se skušala pogovorit z vzgojiteljico, da ji dajo plenico gor samo za spanje, drugače pa je brez. Bi bilo pa fajn, da jo mogoče tud kdaj spomnejo, ker sem pri svojem mlajšem opazila, da včasih ko se je res zatopil v igro je čisto pozabil na lulanje in potem ko je bila res sila mu ni uspelo prit doWC-ja. Hočem reči, da je mogoče tako zatopljena v igro, da v vrtcu zarad tega pozabi vprašat, al pa se mogoče boji vprašat,...
Hvala vsem za vaše izkušnje in nasvete.
Sem tudi jaz pričakovala, da bodo imeli tak način - vsaj pred kosilom, da jih dajo na kahlico. Pa ne. Sploh se ne ukvarjajo s tem.
Sem pa prav zaradi tega (ker pozabi, da jo lulat, ko se zaigra) ji za vrtec še dajala pleničko gor. Ker je res zeloo žalostna in razočarana, kadar ji ugre. In nisem želela, da bi že v prvem mesecu vrtca, le-tega zasovražila, ker pač bi ji tu in tam ušlo. Ne vem zakaj bi otroka spravljala v dodaten stres, če ni treba. naj se najprej navadi na novo okolje, nove ljudi.
In jo je tako veselje pogledat, ko s takim veseljem vsako jutro odkoraka v igralnico.
Ampak se mi zdi, da zdaj bi bil pa že čas, da se tudi v vrtcu kaj premakne.
Se bom pogovorila z vzgojiteljico. Hvala.