IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*
Js mam doma 10l starga bokserja in 4 letnico in sta najboljša prjatla,res!
Nobenih problemov nikoli!
Zadnjič mi je ena, ki ima tudi boksarja in otroka, pripovedovala, kako se igrata. Mali da gor nekaj s kapuco, da kapuco na glavio, se uleže na tla, potem ga pa boksarka grabi za kapuco in vleče po stanovanju sem in tja.
Mi imamo višavko in višavci nimajo takega karakterja, da bi se ne vem kako radi igrali, sploh pa ne s tistim, ki ga oni sami niso določili za partnerja v igri. Naša se hoče igrat samo z menoj, no, zadnje čase je le malo sprejela tudi sina. Sta pa stara višavka 8, sin pa 7. Tako da bi človek rekel, da se prav igrata med seboj, niti slučajno. Se pa otrok igra s taščino border colijko, ta pa je vsa nora, samo da se le hoče z njo kdorkoli ukvarjat. To so taki psi. Tako da od pasme psa je veliko odvisno
Če pa na kratko opišem odnos otroka do psa (višavca) pri nas, bi rekla, da je blazno nežen. Ker naša kuža je nežna in tako se seveda do nje vsi nežno obnašamo. Tako da medsebojna ljubezen med psom in otrokom je res velika, vendar se kaže v nežnostih, ne v igranju. Onadva sta blazno nežna eden do drugega. Zjutraj npr., ko se otrok še ne prebudi, pa ga je treba zbudit, ker mora v šolo (kamor ne gre rad), lahko samo kužiko v sobo sputim, da skoči na posteljo in ovoha in obliže seveda napol spečega otroka, da se ta zbudi v sladkem smehu in ves topi od veselja in ljubezni do psa. To je res nekaj krasnega za videti in doživeti.
< Sporočilo je popravil Mišni -- 1.2.2009 11:57:15 >