Spark, zakaj bi te pa bilo strah, da je lačna, če nikoli ne poje? Glej, pri meni ziher to ne bi palilo. Moj nima popoldanske malice. V prvem razredu, ga nisem naročila na malico, ker sem hodila ob cca. dveh, ko imajo malico ponj. Ker so imeli vsi pop. malico si je zaželel tudi on. Ok, pa smo ga prijavili na pop. malico. Ker pa velikokrat ni mogel jesti, ker sem prejprišla ponj, jo je šel v kuhinjo iskat in ptem sem vztrajala, da jo je pojedel. Ob štirih, pa imamo kosilo doma. Glej, zaradi mene ima lahko malico, vendar bo hrano tudi pojedel. Če ne, pa je ne bo imel. Ker jaz hrane ne bom metala vstran.
In letos mi je sam rekel, da popoldanske malice ne bo imel. Pameten fant. Ker pa ima 2x/teden v šoli športne dejavnosti do 16. in potem gre še direkt na trening, spakirava zjutraj s sabo popoldansko malico, ki jo poje takrat ko imajo drugi sošolci malico.
Poleg tega se je naučil, da se je potrebno najesti za kosilo in ne samo sfrčkati hrano na krožniku.
Prav tako, ne odobravam, da se mi otroka ob hrani kremžita in ne dovolim, da reče kateri, da je katera hrana fuj. Nobena hrana ni fuj. Če mu pa kaj ni všeč pa lahko to reče na lep način in šele takrat, ko proba. Ne rabi vsega jesti, če mu kaj ni všeč, vendar ve, da potem mora pojesti npr. več priloge, sicer bo lačen do drugega obroka. Jaz ne mislim zaradi takšnih in drugačnih muh, fint, ki jih slišita v vrtcu, šoli kuhati posebej in vsake pol ure.
Zadnjič je mala "baje" šla lačna spat. Ko je bila večerja, ni imela časa iti jest, ko je pa bil čas za pranje zob in tuširanje, pa je ona lačna. Ja, seveda....