Sem tako žalostna da mi gre kr na jok. Znorela sem nad našo taveliko trmoglavko. Ob pol osmih sem jo dala v posteljo tako kot vedno in spet ni in ni hotla zaspat. 100x jo je lulat 45x kakat, 1001x je bila žejna... Se mi je že pošteno mešalo. Skakala je po postelji in tulila kot žival. Sem ji parkarat lepo rekla, da če se ne bo umirila in zaspala bom odnesla vse njene igrače ven na hodnik in jih bom dala drugim otrokom. Itak se mi je smejala v glavo in ob pol 10ih mi je prebilo in sem kratko malo odnesla vse njene stravi iz sobe vključno z njenim dragocenim, neprecenljivim zajcem. Ji ni kapnilo sploh, še naprej je norela tolk časa da se je z ustnico zabila v ograjo posteljice in potem jok( seveda je zbudila Urbana) in kje je moj zajc.... sem vztrajala in rekla, da če bo utihnila in zaspala ji bom dala zajca v posteljo. Ostale igrače pa dobi takrat, ko bo zvečer zaspala brez ceremonij.
In je en čas še hlipala potem pa zaspala. Zajca sem ji dala v posteljo tako kot sem rekla, vse njene igrače in risanke pa sem pospravila v predal pod posteljo. Pustila sem ji barvice in spomin. JOj tako mi je hudo, da me je pripeljala do tega. Ne vem kako bo jutri zdržala. Pa kaj bom naredila, če glih tako ne bo zvečer zaspala? Ampak popustit pa res ne smem. Mora vedeti, da resno mislim in ene meje pa morajo biti. Presneto, ne morem verjeti, da me tako preiskuša.
SEj vem da gre samo za igrače ampak jo čist v živo vidim, kako bo hodila za mano in prosila za njene igrače. Kr mislim, da je še premajhna in da ne razume kaj jih hočem dopovedati, po drugi strani pa vem, da je prekleto brihtna in točno ve kaj sme in kaj ne. Ne morem verjeti, da me je tako preizkuša. prosim mal spodbude za jutri, pa kakšen nasvet, kako tem malim trmam kakšno stvar dopovedati. Včasih imam občutek, da ima spomin kot zlata ribica. Še isto sekundo pozabi zakaj je bila npr. kaznovana. Zato se mi pa zdi, da s to kaznijo ne bom dosegla kakšnega vidnega razultata.
JOj, že zdej mi je hudo, ko se bo jutri se vsa vesela zbudila in tud sanjalo se ji ne bo zakaj so izginile njene igrače.
Držite pesti da zmagam v tej " bitki". Sej vojna bo gotovo še dolga, preden bom pregnala to nejno trmico iz nje.
lp