cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Odlocne-ZAKAJ???

clock-img

02.02.2006, 23:20

clock-img

mamica80

pencil-img

64

Drage gospe in gospodicne, mamice in zene!
 
Vse lepo in prav, da ste pripravljene na hujsanje (tudi sama se psihicno pripravljam, da bi se vam pridruzila, pa nikakor ne znese...user posted image ) ampak, kar je pa prevec je pa prevec. user posted image
 
Predvsem tole leti na tiste s 55-imi in manj kg, ki ste se spravile na to dietouser posted image user posted image user posted image  A se vam ne zdi, da en majckeno pretiravate??? Ne recem, ce se vam zdi, da sta prevec 2, o.k. tud 3 kile pa naj bo, 14 dni al pa lahko skoz se malo bolj zdravo prehranjujes, gres na kaksen sprehod, namesto vsak dan po 1 uro pa uro in pol. Obstaja ena cudovita knjiga: Prehrana za vitkost (po lastni poti do zelene teze), Erich Menden in Waltraute Aign. Knjiga je izsla pri DZS, leta 1998.
 
Preizkuseno deluje. Sicer bolj pocasi in z nekaj truda, ampak ostane dol, ker potem samo povecas porcije oz. jih naredis energijsko bogatejse.
 
Samo to sem hotla povedat, da je vcasih boljs imet 55.5 kg kot pa okvare na ledvicah, srcu, glavobole, nepojasnjene izostale menstruacije, grozno kozo in lase...
 
Drugace pa kapo dol tistim, ki ste pri 80-ih +/- 10kg in vam ratuje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Samo s pametjo in rajsi bolj pocasi pa za ziher!
 
Pa lepo prosim, ne me lincat, sem hotla najprej pod anonimno, pa se mi ne zdi fer!
 

clock-img

02.02.2006, 23:29

clock-img

Aleksandrin

pencil-img

869

Se popolnoma strinjam, samo, da meni se ni zdelo vredno pisati tako kot tebi.

clock-img

02.02.2006, 23:52

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

pač nekatere moti 2 ali 3 kilce. Kako se počutiš najboljše tako si.
Zakaj pa ne bi smela ena z 55 kg hujšat. Morda pa je res okrogla in mala, ali pa ima preveliko rit. Kakorkoli naj shujša

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

clock-img

03.02.2006, 01:45

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Glej, mamica80.
Saj načeloma se strinjam s tvojim razmišljanjem, pa bom vseeno napisala par besed.

Prvo kar je, je to, da med odločnimi ni nobene, ki hoče izgubiti le 2 kilograma. Mislim da sta dve ali tri, ki jih želijo izgubiti pet. OK, mogoče se to res sliši malo, ampak teh 5 kil do željene idealne teže je vedno najtežje izgubiti. Mogoče so manjše postave, pa 55 kil niti ni tako malo za njih. Ne vem.

Drugo kar je, je to, da ta dieta (90-dnevna) ni ena izmed tistih, ki so tako stroge (premajhen vnos kalorij ali pomanjkanje kakšne skupine živil), da porušijo cel sistem organizma in pustijo za posledico stvari, ki si jih naštela.
Ta dieta je pravzaprav zelo zdrava. Poješ ogrooomno sadja in zelenjave, malo mesa, ogljikove hidrate, dovoljena je maščoba...skratka, vse po načelu zdrave prehrane.

Tretje, zame najpomembnejše, je pa psihološki učinek. Vsak 4.dan so dovoljene sladice. Če tega ne bi bilo bi marsikdo prav kmalu obupal in se vrnil na stara pota. Tako pa kar nekako gre.

Še to, traja 90dni. V tem času se resnično odvadiš prenažiranja in nepravilnega kombiniranja hrane in se navadiš na nov, bolj zdrav način prehranjevanja. Če se po končani dieti vsaj približno držiš tega reda, je uspeh zagotovljen.

No, tako jaz gledam na to.
Lp, Taška

clock-img

03.02.2006, 07:36

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Taška, se strinjam s tabo.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

03.02.2006, 07:54

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Še ena, ki se strinja s taško. Poznam eno, ki ima 60 kg, pa je suha kot prekla. Ker je velika 180 cm. Pri 155 cm pa je 55kg verjetno malo drugače. Poleg tega je veliko v počutju.

Pa še nekaj je pri tej dieti: jaz sem se že vsaj 10x odločila, da bom začela zdravo jest in se več gibat pa mi enostavno ni znenslo. Pri tej dieti pa je stvar načrtovana. Točno veš, kaj boš jedel in koliko.


_____________________________

lp

clock-img

03.02.2006, 09:01

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Taška - hvala za izčrpen odgovor. Hvala tudi vama - Muki in Alt. Vem, da leti to predvsem name (in mogoče še dve).
Kot si ji lepo razložila, ji bom jaz tudi še enkrat. Pri moji višini (158 cm) je idealna teža 48 kg (če uporabljamo že prastari način obračunavanja:  višina - (minus )110). In, če sem vesela, da sem prišla do 55 kg (želja je 50 kg - teža pred zadnjo nosečnostjo, da vsaj garderobe ne rabim kupovat), potem mislim, da z mano ni nič narobe.
Nikoli nisem bila ful suhica, imam večjo rit (očitno je to dedno), in celulit (po porodu od pasa do kolen). in, če se želim samo tega znebit, mislim, da zopet ni nič narobe z mano.
Kar pa se tiče zdrave prehrane - zavedam se tega pomena in že 6 let hrano ločujem (a do zdaj nikoli nisem imela nobene diete), saj imam 3 otroke in se še kako zavedam, da me bodo še potrebovali, jaz pa tudi nočem zamudit njihovih matur, porok, otrok,.. Čeprav sem stara 31 let, se zavedam zdravja, saj sem pri 27 že imela prve rakaste celice, ki pa so mi jih hvalabogu pravočasno odstranili. Tukaj nisem mogla nič (raka imamo itak že v družini), vem pa, da se z zmanjšanjem telesne teže lahko izognem prenekateri drugi bolezni.
Zdi se mi res neumno, da eni svoje misli še napišete, če ne poznate vseh vzrokov. Že dolgo nisem več pubertetnica (pa tudi razmišljam ne tako), da bi s stradanjem, bulimijo ali anoreksijo uničevala svoje telo. Preveč se imam rada

clock-img

03.02.2006, 09:36

clock-img

mamica80

pencil-img

64

Dobro jutro vsem skupaj!

Vidim, da zadnjega stavka da me ne lincat niste prebrale...

Nisem hotla sprozit kreganja in prepricevanja, da so taksne in drugacne diete potrebne in koliko so zdrave...

Pac napisala sem svoje ugotovitve po prebiranju postov Odlocnih.

Je pa tudi res, da je boljse imeti kaksen kg manj kot pa 10 prevec.

Lep dan vsem skupaj in uspesno hujsanje se naprej user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.02.2006, 09:45

clock-img

Anonimen

Mamica80, ti si koza, pa ne me zdaj linčat!

Hec, hkrati pa sem hotela povedati, da je človek vseeno lahko užaljen zaradi napisanih besed, čeprav na koncu napišemo, da nas ne linčat. A je tako a ni?user posted image

clock-img

03.02.2006, 09:46

clock-img

Anonimen

Aja, še to. Te pa razumem, da se malo smešno sliši, da hoče nekdo, ki ima 50 kil, shujšat. No, ampak sedaj vidiš, kako je to.user posted image

clock-img

03.02.2006, 10:27

clock-img

taška30

pencil-img

2758

 
Mamica80, potem pa jaz res ne vem, kaj si sploh hotela s svojim postom, če ne odgovorov. Naslov tvoje teme je ZAKAJ? Ponavadi vprašanje zakaj, zahteva odgovor ZATO. In si ga dobila.

IZVIRNO SPOROČILO: mamica80

Pac napisala sem svoje ugotovitve po prebiranju postov Odlocnih.



Me prav zanima kakšne ugotovitve imaš v mislih? Si ob prebiranju postov Odločnih zasledila kaj o okvarah ledvic, srca, izpadanju las? Jaz ne, pa vsak dan berem. OK, mogoče je omenjen kakšen glavobol, pa sploh ni nujno da je posledica diete.

Sicer se pa nihče ne krega.user posted image

clock-img

03.02.2006, 11:52

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

No, pa se bom še jaz oglasila. Pri višini 152 cm sem imela 56 kg. Moja idealna teža pa je 50 kg. Pred petimi leti sem imela 47 kg. Sedaj sem si postavila cilj 50 kg, poskusila bom priti na 48, da imam še dva kg fora, če se nazaj zredim. Verjemi mi, da je 55 kg pri moji višini dosti preveč in sem s temi kg ravno tako nesrečna, kot katera večja z 80 kg.

LP

Pi-kica

clock-img

03.02.2006, 12:16

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Vidim, da zadnjega stavka da me ne lincat niste prebrale...



jaz sem ga prebrala, a sem morala odgovorit, saj je že sam naslov bil postavljen ZAKAJ?

Pi-kica, še veliko besed bo napisanih, preden bodo tiste višje doumele, da se nam manjšim vsaka deka in ne le kila pozna, kajti 50 ali 55 kg pri višini 155 cm ali 170 cm je velika razlika.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem