Meni pa ni žal, da sem čakala. Vedno sem govorila, da bom imela otroka pri 27. letih, naneslo je tako, da sem ga dobila pri 29 Mož bi ga imel že kakšni dve leti prej, jaz pa dolgo nisem bila pripravljena. Najin odnos je bil (in je še) krasen, sva se ful dobro razumela in sva bila sama sebi zadostna, če razumeš, kaj hočem povedati. Veliko sva potovala, žurala, jaz sem se hotela uveljaviti v službi, ukvarjala sem se s športom, delala sama na sebi, se družila z ljudmi. Lepo mi je bilo.
Za otročka sva se odločila v bistvu zato, ker imam endometriozo in so me posvarili, da znam imeti težave z zanositvijo. Ko se pol leta ni prijelo, sem postala obsedena, ker sem si res že želela tega otroka. Hvala bogu je uspelo po 1 letu naravno. Sva oba presrečna, se nama je pa življenje obrnilo za 360 stopinj. Meni je bilo lepo prej in mi je lepo zdaj, vesela sem, da imam otroka, ga obožujem, ampak mislim, da ni bilo nič narobe s tem, da sva odlašala, pa čeprav je okolica velikokrat pritiskala na naju. Če bi se odločala še enkrat, bi naredila isto (želela bi si edino to, da bi se takoj prijelo, ker tisto razočaranje, ki pride vsak mesec, je grozno). Mene je tudi ginekolog pri 24. vprašal, ali nameravam kmalu zanositi, pa mi je bilo tako smešno, ker si sebe takrat res nisem predstavljala v tej vlogi, niti si je nisem želela.
Za otroka se morata odločiti zaradi sebe, ne zato ker jih ima tisti ali drugi prijatelj. Družba velikokrat podzavestno vpliva na nas, potem pa smo sami nezadovoljni s tem, kar imamo. Če si otroka res želita, ga imejta (ni nujno, da bo takoj). Vse ostalo si lahko uredita tudi z otrokom. Pač odvisno, kaj si želiš od življenja ta trenutek.