cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Od rojstva steklenička...sedaj pa se dojimo

clock-img

31.03.2009, 18:45

clock-img

irenav

pencil-img

122

Od rojstva pa do nekje 5 meseca sem naši punci dajala flašo in jo v začetku pogosto, potem pa vedno redkeje pristavljala k prsim. Nikoli ji ni bilo preveč za vlečt. Zato sem si mleko črpala in ga tako dajala. Nekje 4tega meseca jo nisem več pristavljala, saj se je ponavadi obrnila proč in je potem dobila flaško, ki jo je izpraznila. Čez mesec pa sem opazila, da cucelj od flaške valja po ustih in ji ni bilo da bi vlekla, čeprav je bila lačna. Pristavila sem jo, takrat pa je zagrabila kar močno, kot nikoli poprej. Zame je bilo to nekoliko boleče, saj sem takrat na dan načrpala le še kak deci mleka. Sčasoma flaške ni hotela več. Stari bomo 7 mesecev in ponoči spi 6 ur, ob 5ih zjutraj jo podojim in je do 8ih ok, torej predvidevam, da je mleka dovolj. Tudi pridobila je v 1 mesecu pol kile, res pa je, da na dan dobi tudi kak deci in pol GH (3 obroke), ki pa jih noče pojesti po flaški...samo z žličko.
V začetku sta bila z bratcem tako boga, da nista mogla vlečt iz aventovih cucljev in smo nabavili kavčukove od nuka. Res sem se trudila, vendar nam dojenje  ni in ni steklo. Za našega fanta je flaša še vedno ena in edina...pravzaprav nikoli ni res vlekel ko sem ga pristavljala...bolj cmokal je :).
Zanima me če se je še kateri zgodilo isto. Namreč skrbi me, kako bo potekalo odstavljanje...ali pa če mi slučajno mleko usahne...kaj potem?

_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

clock-img

31.03.2009, 19:47

clock-img

evi28

pencil-img

253

Jaz podobnega primera nisem imela, mislim pa, da se ti ne splača zdaj sekirat, kako bo z odstavljanjem, jaz bi bila na tvojem mestu vesela, da se je tako obrnilo in da se mala hoče dojit. Mleko ti pa sigurno ne bo kar samo od sebe presahnilo, sploh ne zdaj, ko je user posted image že 7 mesecev stara. Če jo boš dovolj pristavljala, mleko bo oz. ga bo toliko, kolikor ga bo mala potrebovala.
Z odstavljanjem se boš pač ubadala, ko bo čas za to, se pravi, ko bouser posted image za touser posted image .

clock-img

31.03.2009, 20:02

clock-img

Anonimen

Namreč skrbi me, kako bo potekalo odstavljanje...ali pa če mi slučajno mleko usahne...kaj potem?



Ti pa imas probleme, kjer jih ni user posted image .
Ja, ce slucajno usahe, bi pila mleko po steklenicki....ali pa iz loncka.

Ce pa ne, pa kot pri vseh, vse ob svojem casu. Tako kot je zacela, bo tudi koncala. Na zalogo se ti ne splaca postavljat metafizicnih vprasanj user posted image .

clock-img

02.04.2009, 23:22

clock-img

Jerneja_

pencil-img

4043

Irenav takšne novice je pa lepo prebrat! Bravo!user posted image  Ne skrbite, da vam bo mleka zmanjakalo, če jo boste pristavljala takrat, ko bo sama želela pa še malo vmes ne bo nič zmanjkalo. Za odstavljanje pa imata še veliko časa, dojita se lahko še ulala dolgo, če bo mala hotela in ji boste vi sledili. Super res!

lp
Jerneja

clock-img

03.04.2009, 11:41

clock-img

koala

pencil-img

5539

Irenav user posted image user posted image  da st uspeli preiti na dojenje.
Glede odstavljanja pa to, moj je bil pravi zizoman, pri 13 in pol mesecih se je dojil tudi 8-9 krat v 24 urah, kljub GH. Pa sem ga morala zaradi zdravstvenih razlogov odstaviti in sav v manj kot tednu dni prišla na 1, večerno dojenje, zdaj pa še zega ne potrebuje več.

Mleko pa tudi ne usahne kar tako, jaz zdaj recimo že več kot teden ne dojim popolnoma nič, pa so dojke še vedno polne.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

17.04.2009, 22:53

clock-img

emica2008

pencil-img

674

pri meni je zgodba podobna. hči je nedonošenka in sem si mleko 3 mesece in pol črpala ven. nato se je moja punca kar na lepem uprla flaški in ni hotela več piti iz nje.v času flaške sva se probali dojiti nekajkrat vendar nama ni šlo. po dveh dneh mučenja s flaško sem jo probala podojit. punca je zelo dobr zagrabla in od takrat se samo dojiva-2meseca že. zdaj ne mara ne dude ne flaški-nič. me je tudi skrbelo če imam dovolj mleka. mleka je toliko kot ga otrok popije-se sproti obnavlja. čaww

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem