Se ponudim, da kot ljubiteljica živali odgovorim Stanislavi; sama bi ravnala popolnoma enako, kot avtorica teme. 57 evrov je sicer lahko polemična vsota, a ni vrag, da jih nebi kako drugače nadomestila. Občutek, ko s svojim dejanjem, pa naj bo to finančna žrtev, pomagaš živali, je neprecenljiv. Ravno tako je pri nas mačkoljubcih pereča vest, ko VEŠ, kaj bi lahko storil za žival, pa tega nisi. Gotovo nas bolj racionalni ljudje zaradi tega postrani gledajo in nas najbrž nikoli ne bodo razumeli, a tega jim ne gre zameriti.
Če k temu dodam še svojo zgodbo - poleti sem odšla na tedenski dopust in med časom mi je za muco skrbela soseda. Gospa je že malce v letih in najbrž je preslišala, ko sem ji naročila, da naj oken in vrata na balkon ne pušča na "V" priprtih od spodaj. Muca se je ob skoku zataknila in soseda je ni mogla izvleči. Ob tem si je hudo poškodovala hrbtenico.
Iz dopusta sem se vrnila v nedeljo in fanta prosila, naj razmontira vrata, da sem jo lahko osvobodila. Zaradi vikenda je bila edina možnost dežurni veterinar, ki je za rentgen in pregled računal kar zajetno vsoto - 230 evrov. Zaradi strdkov je ohromela v spodnjem delu telesa, zgubila nadzor nad prebavo, a prognoza dežurnega vseeno ni bila negativna - če bi le v roku 12ih ur muca začela jesti. To se žal ni zgodilo in naslednji dan so jo morali uspavati. Bilo mi je nepopisno hudo, jokala sem ob njej, ko je prejela injekcijo in počasi zaprla očke, ob tem sem bila pa še na ogled tujim študentom veterine na izmenjavi, ki so ravno takrat opravljali prakso.
Tudi sama sem nato slišala pripombe od staršev, češ zakaj je nisem kar takoj dala uspavati in da sem ta denar vrgla stran. A na tak način v momentu, ko vidim trpečo žival, ne zmorem in ne želim razmišljati. Četudi je spomin na dogodek še kar boleč, je vseeno lep. Lepo je bilo, ko mi je med potjo na dežurno veterino muca položila glavo na nogo. Lepo, da jo je moja prisotnost mirila tudi, ko so se odštevali poslednji utripi mačjega srca. Sama mislim, da teh 230 evrov nebi mogla bolje porabiti in bi znova plačala tudi dvakratno vsoto, četudi bi zato morala prodati motor, maturantsko obleko ali pa prosila daljne in bližnje sorodnike za posojilo.
Vsem pa želim lepe in mirne praznike :)