Naša triletnica gre pa začuda rada k zdravnici - vedno, ko se peljemo mimo ZD, govori "tam je pa moja zdravnica, da me pozdravi, ko sem bolana".
Ne vem pa, zakaj je tako - mogoče, ker sva bili malokrat pri zdravniku. Enkrat sva pa bili naročeni, pa so naju odslovili, ker so se zmotili (glede cepljenja). Večer prej sem ji povedala, da bova šli, pa razlagala, kaj bo zdravnica vse naredila. Omenila sem tudi "pikico". In seveda obljubila po pridnem obisku še igračo.
Ko je prišla sestra povedat, da ne bo nič, ker so zamešali datume, je bila zelo razočarana. Skoz je špegala skozi vrata, kaj se dogaja pri sestri. No, domov grede sva šli vseeno po igračo - kupila si je set za zdravnike. Ko je prišel čas sistematskega pregleda sem ji pokazala razglednico s slikcami in da jo zdravnica vabi. Bila je vesela in na pregledu ni bilo problema. Edino pri pikici je malo zajokala.
Je pa res veliko odvisno od med. sestre in zdravnice. Naša sestra se z vsakim otrokom pogovarja, igra, sprašuje, zdravnica pa tudi ponudi igračko, če vidi, da se otrok boji. Pa štampiljke imajo tudi, čeprav je Nika ni hotela.
Nismo pa še imeli psihologa in zobarja - le-tega se pa malo bojim. Sicer je zdravnica rekla, da ima zdrave zobe, pa vseeno ne vem, če bo hotela dolgo časa imet usta odprta. Pustimo se presenetiti...