Da še enkrat napišem, kako je bilo meni...
Imela sem CR in sicer na datum/rok, ker se mala pac ni obrnila. Ampak do zadnjega nisem vedla kaj bo. Moz je malo prej videl kot jaz, pa tudi moja sestra, ki je sla zraven, ker se je pri CR malo nekaj zakompliciralo...
Noter - v operacijsko - v MB - sem sla ob 11.00, mala se je rodila ob 11.26. Jaz sem izgubila dosti krvi, pa visok pritisk sem dobila zaradi operacije. Pol so me pa na brzino skup sivali, ampak sem kljub temu prisla ven komaj ob 13.00.
po operaciji sem imela najprej previsok pritisk. Po 165/100, priklopljena sem bla na en cel kup masinov in monitorjev, pa kisik sem dobivala. vstavljen sem imela kateter, ker mi je iz mehurja (baje da bi naj bil razpok mehurja tudi vmes) tekla kri in so mi 3 dni gledali kako in kaj.., pa infuzije sem dobivala 2 dni nostop, tretji dan pa se 2 dozi.
razen prvi dan - katerega se cisto nic ne spomnim zaradi premocne narkoze, sem ostale dni imela prenizek pritisk. vsako jutro, ko sem se ze lahko umivala, mi je bilo medlo in nisem mogla niti stati, tako da so mi dali stol pred umivalnik in je skoz bla ena sestra poleg. zadnji dan v sok sobi pa sem celo pod tusem skoraj skup zlezla, zaradi prenizkega pritiska in sem sestram naredila grozen strah in paniko. sem jim rekla da se bom malo vsedla, da k sebi pridem, pa me zgleda niso poslusale in so zagnale preplah. pa sem prisla nazaj k sebi, ko sem ze en cas sedela, pa sem se se 15 minut do konca tusirala.
prvega dne pa se ne spomnim nic. moz pravi, da sem baje nekaj malo govorila z njim, da sem videla malo, ko so mi jo pripeljali, pa da sem sms pisala, pa se ne spomnim nic. komaj drugega dne se spomnim. tudi nisem vedela kaj imam - fanteka ali puncko. pol pa so jo dol pripeljali in so vprasali cigava da je V... pol sem pa vedela, da je deklica in da je moja...
bila pa je zdrava kot riba. 50 cm dolga, 3530g tezka. slike zaradi CR je imela en ali 2 dni kisik, ampak samo zato, ker je imela se nekaj malega plodovnice v plucih. pri navadnem porodu se ta iztisne, pri CR pa ne.
pa skoz je bla lacna. trapaste sestre so jo futrale samo z glukozo, pa je bla skoz lacna in je dosti shujsala, dosti vec kot ostali dojencki. jaz pa zaradi operacije mleka tudi nisem imela do 4 ali 5 dneva. komaj takrat sem jo zacela dojiti, prej ni slo. ampak ni bradavicke prav zgrabila, ker so jo ze navadili na flasko. pa sva se dojili z nastavkom za dojenje. in ko sem jo enkrat zacela dojiti, je tudi nehala hujsati in se je celo toliko zredila, da so dohtarji rekli, da je vse o.k.
ampak mi je blo kljub temu hudo na oddelku. bolecine so ble nevzdrzne kljub tabletam in sem mislila, da se mi bo zmesalo. ker je bla bolnica polna nisem sla v sobo 1, kjer majo pacientke z CR, pac pa so me dali v eno drugo sobo. postla je bla tako visoka, da sem komaj gor in dol hodla ob groznih bolecinah. parkrat sem mela celo obcutek, da so mi sivi popokali. pa sestre so ble ful nesramne. sploh nic niso hotele pomagati, skoraj na kolenih sem jih prosla za pomoc, ker sama nisem mogla male previjat do 5 dneva. ni slo. celo pamperske so me prosile (na sreco sem imela svoje s sabo), ker jih baje niso imele s seboj. z vlozki je blo isto sranje. so jim zmanjkovali, pa sem pac vzela svoje, ki sem jih tudi imela s seboj. sem bla tolko brihtna, da sem mozu narocla, naj ruksak za dojencka prinese s sabo, ko bo prisu na obisk, tam se pa takalitak ze imela vse spakirano.
domov sem pa sla 6 dan, namesto 8. nisem vec zdrzala sitnarila sem da me naj domov pustijo. saj me je bolelo takalitak, pa ce sem hodla, sedela ali lezala. je pa doma laze, ker nisi odvisen od drugih.
spala nisem cisto nic in sem bla popolnoma izcrpana, ker je ena ****njena mama cel cas dajala dojencku dudo, ko je bil lacen in se je se bolj drl. lacen je bil pa nonstop, ne tak kot moja, ki se je napapcala in pol 2 do 3 ure spala.
Seveda je pri vsaki mamici drgac, ampak zame je bilo to najhujse, kaj sem kdaj dozivela. Prve dni se niti nisem mogla prav veseliti, da imam dojencka. Pol me je pa drzala gor misel (da nisem mislila na bolecine), da je z mojo malo vse v redu in je tak srckana...
LP