cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nuhalna ali NIPT test - pomoč pri odločitvi

clock-img

16.01.2020, 09:57

clock-img

Umma3

pencil-img

64

Hejla punce,
prosim za vaše izkušnje, kako naj se odločim in kateri pregled naj izberem. Ker sem nosečka v poznih letih, mislim da je pametno, da opravim katerega od tesov za kromoskomske napake ploda. Nekako sem se odločila, da na amniocintezo ne grem in sem razmišljala samo o nuhalni. Potem pa sem si prebrala tale članek: https://www.ringaraja.net/clanek/katere-so-prednosti-predrojstvenega-testa-nipt_9262.html in zdaj razmišljam, da bi mogoče raje kar takoj naredila test NIPT, čeprav je kar finančni zalogaj zame. 
Je katera delala NIPT test? Naj naredim oboje, nuhalno in če bodo rezultati slabi še test NIPT? Vsak nasvet, izkušnja dobrodošel.
Zelo hvala.

< Sporočilo je popravil Admin -- 22.1.2020 10:34:18 >

clock-img

16.01.2020, 10:06

clock-img

Sofie

pencil-img

1546

Pušenjak pravi, da je nuhalna nujna pred nifty testom. Nifty pokaže kromosomske nepravilnosti. Na NS se pa vidijo tudi druge napake. Npr. Spina bifida itd. V vsakem primeru najprej NS in šele potem nifty.

clock-img

16.01.2020, 16:25

clock-img

Anonimen

Nuhalna in nifty. Na nuhalni je zgodnja morfologija. Nifty pa lahko nadomesti amnio. V primeru da je katerokoli od tega zelo slabo, pa itak pripada amnio. 

clock-img

16.01.2020, 21:07

clock-img

MacB

pencil-img

235

Nuhalna in dvojna hormonska. Šele potem nifty, če rezultati niso taki kot bi mogli bit. Pa še to ni nujno, eni so mirni že pri 1:300, eni pa šele pri 1:5000.

clock-img

24.01.2020, 09:22

clock-img

supermamy

pencil-img

18

Pozdravljena

Jaz sem naredila oboje in bilo je vse ok, sedaj imam veselo 10 mesečnicouser posted image

clock-img

29.01.2020, 10:19

clock-img

Umma3

pencil-img

64

Hvala za vse nasvete. Sem se odličla, da grem najprej na NS in po dobljenih rezultatih (zelo slabih očitno) je bila zame edina možnost horionska biopsija user posted image Opravila še to. Boleče sicer ni ne vem kako, malce me je bilo strah zaradi tiste majhne možnosti, da gre lahko kaj narobe, ker je to poseg v maternico, je pa grozno poslušati, kaj vse je lahko narobe.
Zdaj bom še vsaj 4 dni trepetala za rezultate hitrega testa, in približno 3-4 tedne (res močno upam, da bodo kaj prej), da mi povedo končne rezultate v celoti. user posted image
Se trudim biti pozitivna, ampak si ne morem pomagati, da me ne bi tudi skrbelo, sploh pa zato, ker je bila dr ob natančnem ultrazvoku, ki ti ga naredijo pred biopsijo zelo zakrbljena zaradi rokic, ki baje ne izgledajo pravilno razvite. Joj, tole je mučnoooo user posted image

clock-img

30.01.2020, 10:51

clock-img

Lelly28 RR

pencil-img

404

Umma3 drži se, upam da bo vse ok. Sproči kako je šlo user posted image

clock-img

30.01.2020, 22:52

clock-img

MacB

pencil-img

235

Umma3, vseeno je še prehitro za vse skupaj. Držim pesti, glede svojih skrbi pa poskrbi sama, saj sama najbolj veš, kaj te pomirja.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem