Mi2 sva imela prvega otroka v spalnici zaradi pomanjkanja prostora - je bil v svoji posteljici zraven najine postelje. Vendar glede na to, da je zelo nemirno spal in se ponoči zbujal tudi na 2 uri, je ponavadi pristal kar pri nama v postelji. Tega se drži še zdaj, pa je star 6 let - no, ampak zdaj prikolovrati zjutraj, ko se zbudi, da se pride malo pocrkljat Ko smo se preselili v svojo hišo, ni bilo nobenih težav s tem, da je začel spati v svoji sobi in v svoji postelji. Vendar sem mu morala vedno reči, da lahko še zmeraj pride k nama, če se bo ponoči zbudil. No, nekajkrat je od začetka, potem se je pa navadil in zdaj spi v svoji postelji že lep čas.
Mali (6 mesecev) pa tudi spi pri nama v svoji posteljici, saj mi je bolj priročno. Spi sicer celo noč, ampak če se zbudi ponoči, se mi ne ljubi hodit na drugo stran hiše k njemu v sobo, zato je pri nama. Se mi zdi dosti bolj praktično. Res pa je, da ga ne moti nič in spi brez problema, ne glede na to, kaj se dogaja v spalnici (kašljanje, pogovarjanje itd.). Res pa je, da noče spati s kom skupaj v postelji. Ne vem, ali se je tako navadil, saj ga nisem niti jemala k sebi v posteljo ali mu že po naravi ne paše tako. Čeprav včasih bi mi zelo prav prišlo, če bi hotel pri meni spat, pa lump noče Se mi pa prav fajn zdi, če ga čez dan pripravim do tega, da mi zaspi v naročju - žal je to zelo poredko še. Od začetka mi je vsak dan tako zaspal, zdaj pa mogoče 1x mesečno, če mi to uspe, sem že vesela
Drugače pa - odvisno od otrokovih potreb. Če ga ne moti, da spi v svoji sobi in če je s tem zadovoljen, potem v redu. Drugače pa jaz vem, da naš bo po moje tja nekje do 2. leta spal pri nama oz. dokler bo v mali posteljici. Potem bo šel pa v svojo posteljo.