No, sem hotela napisati, kako je naša mami oblekla našega najmlajšega bratca...pa sem se spomnila mojega
izpred dveh let.
Sina sem rodila konec septembra 2005. Začeli so se mrzli meseci in seveda dojenčku je potrebno pod pajacka obleči tudi žabe, da ga ne zebe. Ker mi jih je primanjkovalo, sem šla v otroško trgovino in mu kupila dvojne nove. Glede na to, da sem bila novopečena mamica, nisem imela glih občutka, če bodo prava velikost.
Tistega usodnega dne
pa moj dragi oblači dojenčka na previjalni mizi. Smo se verjetno odpravljali kam ven. Pripravim mu cotke, nato mu pa v sobo, kjer se je matral z oblačenjem skoraj dvomesečnika, prinesem tudi te nove žabice, mu jih dam na previjalno in rečem: "Daj mu gor ene, ki so mu prav." Sobo zapustim.
Jaz pripravim sebe, stvari za s sabo, njiju pa še vedno ni bilo iz sobe. No, pa grem pogledati, če bosta kmalu. Ko me skoraj na rit vrže...
Mali je imel na sebi seveda poleg pleničke in bodija tudi ene nove žabice, ki so se mu res tesno oprijele nogic, z drugimi žabicami sta se pa še vedno matrala in jih spravljala gor....Malo čez koleno so pa le že bile...
No, in ko ga vprašam, kaj za vraga dela, mi zabrusi, že ves jezen, ker ni mogel drugih žab spraviti na prve, da saj sem mu jaz rekla, da mu jih obleče...
Ko bi me le kdaj tudi poslušal...
Aja, pa ni ga prvič oblačil....