cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nekvalitetno mleko

clock-img

01.11.2007, 19:55

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Ali je možno, da je materino mleko "nekvaliteno"?  Nekaj krat se mi je zgodilo, da je pupa po hranjenju še vedno jokala. Mislim, da je pojedla dovolj, saj je ful teklo, kar goltala je mleko, ko sem ji ponudila dojko ponovno, mi več hotela jesti, sklepam, da je bila sita. Potem sem pa od "pametnih" starih gospodinj slišala, da nimam dovolj kvalitetnega mleka, da bi jo nasitilo. Je to sploh mogoče? Napreduje pa zelo lepo.

clock-img

01.11.2007, 19:59

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Pravijo da to ni mogoče ampak tudi jaz sem imela tak občutek pri prvi in drugem in me v drugače ne bo noben prepričal.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

01.11.2007, 20:00

clock-img

Anonimen

Ali je možno, da je materino mleko "nekvaliteno"? 



Ne user posted image .

Lahko da ne poje do konca. Prvo mleko je vodeno, zadnje pa hranljivo. Lahko, da ne vztraja do zadnjega.

ps. za gospodinje uporabljaj obe ušesi :).

clock-img

01.11.2007, 20:01

clock-img

Anonimen

ja to sem pa js že tud čula,tak da po moje je možno,...
Imam kolegico ki je imela isti primer,da je tamala jokala ko bi se že naj najedla,pa ji je dala še dodatek,pa je blo vse ok,...

clock-img

01.11.2007, 20:08

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Ne materino mleko ne more biti nekvalitetno. Glede na to, da praviš da golta verjetno poje preveč zraka, ki jo tišči in zato joka. Če lepo napreduje se sigurno tudi dovolj naje in imaš kvalitetno mleko.
Zato kar brez skrbi in uživaj v materinstvu.
Stare gospodinje pa malo presliši.

clock-img

01.11.2007, 20:11

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

Se strinjam.Mleko ne more biti nekvalitetno.
Po hranjenju podrite kupček in jo zopet pristavi

clock-img

01.11.2007, 20:30

clock-img

Nenya

pencil-img

887

Tudi jaz mislim, da to ni možno, thinkpink, vztrajaj in res jo vmes mal gor dvigni, da bo podrla kupček pa nadaljuj na isti strani - da pride do bolj mastnega mleka. Včasih kar traja da podrejo kupček, pol so pa takoj boljše volje.

Nikar ne nesedaj 'pametnim nasvetom' tvoje mleko je naboljše, nikar dodajat - jaz sem moji tastarejši morala in sva imeli borbe, ker se je hotela nehat dojit, a jaz sem vztrajala in sva se dojili in dobivala je še dodatek.
Poskusi ko jo pristaviš z dvema prstoma mal pritisnit nad prsnim kolobarjem, če ti slučajno prehitro teče bo to mal ustavilo izcejanje. Lahko da res preveč zraka poje.

Držita se

N

clock-img

01.11.2007, 20:50

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Jaz tud ne verjamem tega. Potem bi vsaka druga imela nekvalitetno mleko, mislim pa da mamice prve mesece zelo pazimo na prehrano. V glavnem, naša se je tudi včasih jezila brez pravega vzroka. Pa je rabila mogoče malo pavze, podrtje kupčka, da sem jo prestavila na drugo stran. Zvečer je bila ponavadi tečna, ker je bila že utrujena in se ji ni dalo ful sesat, tako da je samo vodeno mleko popila, za tisto gostejše ji je pa zmanjkalo energije user posted image

clock-img

01.11.2007, 21:12

clock-img

Putka

pencil-img

3105

Napreduje pa zelo lepo.

Potem se ne sekiraj. Dojeni otroci redko po urniku jedo. Naša lahko na pol ure ali tri ure.

clock-img

01.11.2007, 21:13

clock-img

Anonimen

Napreduje pa zelo lepo.

Potem se ne sekiraj. Dojeni otroci redko po urniku jedo. Naša lahko na pol ure ali tri ure.



Ja, res se ne rabiš user posted image .

Največ šteje to,da imaš ti dober občutek, da lepo napreduje.

clock-img

01.11.2007, 21:30

clock-img

nusanik

pencil-img

1

sama sem dojilo prvega otroka 13 mesecev, drugega dojim že šesti mesec polno in uspešno in ne verjamen v nekvalitetno mleko.  Res je da je mleko v začetku bolj vodeno, zato je pomembno da otrok izprazni dojko do konca - na koncu je najbolj mastno in hranjivo mleko. Jaz raje dojim vedno le pri eni dojki - potem sta oba pojedla do konca. Tudi če sta pila iz obeh dojk nista bila dalj časa sita. Vmes pa res podiraj kupčke ker ima sicer otrok občutek da je sit če ima polno zraka v sebi. Torej ne verjemi v "babje čenče" in bodi vztrajna ter nič ne dodajaj če otrok lepo napreduje.

clock-img

02.11.2007, 23:30

clock-img

Anonimen

takele čenče me kar razjezijo nouser posted image nekvalitetno mleko, pa kaj še....a majo ženske v afriki (kljub porazni hrani) nekvalitetno mlekouser posted image v živalskem svetu.....a ma mačka nekvalitetno mleko za svoje mladiče, a ga ma krava, levinja, volkuljauser posted image ne....dojenčki pač jokajo( drugega še ne znajo), bohpomagi, žal ne vemo vedno zakaj in niti slučajno ne jokajo samo zato ker so lačni, moja recimo ko je lačna sploh ne joče ampak sitnari in vsake tolk zakriči oni svoj aaaauser posted image jo morm ful dolgo pustit lačno da bi jokala....pa drugače tudi joka in če bi za vsako študirala da je lačna in se z mlekom obremenjevala, bi ble že davno na flaši, tamala pa buhtelj verjetno.....malo več zaupanja mormo met mamice vase, no.....verjet vase pa bo......user posted image

clock-img

02.11.2007, 23:38

clock-img

kšpela

pencil-img

1098

ko se naje podrita kupcka in pcakajta par minut in jo dej spet na dojko.mogoce res da ne pride do gostega mleka in popije samo vodenega.

clock-img

03.11.2007, 08:41

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Če bi pila samo vodeno mleko pol nebi tako lepo napredovala. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem