IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
IZVIRNO SPOROČILO: osamljena
Ampak ko pride tisti moment mi nič ne pomaga, ker se ga sploh ne zavedam dokler ni mimo in sva z možem že skregana za kak dan.
In, kaj te takrat zagrabi, kakšen strah, kakšna agresija, kakšno čustvo? Govori o tem, ker dokler boš držala v sebi, tako dolgo bodo čustva držala in omejevala tebe.
Nimam pojma kaj me obsede.
Recimo sem na igrišču in vidim očke in mamice z otroki, pa namesto, da razmišljam kot sem sposobna sedaj , da pač dela, ker ima veliko ciljev... da so vsi cilji povezani z družino, da pač rad dela in da hvala Bogu, da ima veliko dela...
da ne sedi nekje na kaviz kolegi, da si ta ubogi človek nikdar nič ne privošči in ga vedno skrbi samo, da smo mi uredu...
Vse to...( mislim sedaj jokam ) vse to mi takrat ko me nekaj obsede ne pade na pamet. Vsega tega kot da ni!
V moji glavi je samo, da bi moral tudi on biti z nami, da posel ne more biti bolj pomemben od družine, da je zaradi tega ker je v službi in ne z nami slab oče (mislim kot, da je to, da je v službi njegova izbira, pa seveda ni)
Potem se mi vse te negativne misli, kar stopnjujejo in jaz se tega sploh ne zavedam...
Ko pride domov, mu začnem najedat... on sicer pove kako je ampak v tistem momentu jaz sploh nisem sposobna razumeti, da ima prav. Samo nek bes in jeza v meni nanj...
Potem se počiva, ker jaz enostavno tisti moment mislim, da imam prav in da to tako je in pika, da je on slab oče in tako naprej...
Potem pa pride tišina in začnem spet razmišljat in se mi kar kot bi mi se odprel nov svet pokaže resnica.
Joj, kako mi je potem vedno žal in hudo.
Pa se mu opravičim, on pravi, ma saj ni hudega sem te že navajen... pa mi potem še obljubi, da bo kljub vsemu le poskusil biti več doma in potem če le utegne tudi je več doma...
In tako se mi dogaja z vsemi zadevami, ki jih imam jaz v glavi kaj naj bi moj mož bil.
A ni to bedasto!!
Pa on je svoj človek pa ni robot, da ga naredim popolnoma po svojih načelih in tudi če bi ga... pa to bi bilo potem verjetno čisto preveč dolgočasno, če bi za vsak moment vedel, kaj bi naredil in kaj rekel ( ker bi seveda ubogal moje misli).
Jaz se tega vsega sedaj zavedam...
Ampak pridejo dnevi, ko se kot druga oseba, ki nčesar ne ve in...naredim sranje. In to za brezveze!
A je to morda res tema za psihiatra? A si lahko jaz nekako sama pomagam in se imam v oblasti vse skozi?