cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nedonošenček

clock-img

28.02.2010, 22:02

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Mene pa zanima, če katera ve, kdaj je otrok nedonošenček? Koliko pred rokom rojen? A je to odvisno od števila dni ali glede na to, koliko je razvit, da ga obravnavajo kot nedonošenčka.

Jaz sem rodila točno 36 tednov, 28 dni pred rokom. HB je bilo vse v redu, le droben je bil. Je šel takoj z mano na oddelek in po treh dneh domov. Potem je lepo napredoval in pri 3 mesecih je vse nadoknadil, prišel celo na zgornjo mejo grafa user posted image . Nikoli niso omenjali besede nedonošenček, le prezgodaj rojen. Zadnjič pa se mi je znanka čudila, da je ona rodila nedonošenčka, enako en mesec pred rokom. Da je to nedonošenček, da so ji celo na podlagi tega podaljšali porodniško...

Saj pravzaprav ni tako bistveno, samo zanima me, od katere meje so nedonošenčki. 

clock-img

28.02.2010, 22:10

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Otrok je nedonosen, ce je rojen pred 37. tednom (nisem pa sigurna, da mora biti zakljucen 37. teden). Porodnisko pa ti podaljsajo za toliko dni, za kolikor je bila nosecnost krajsa od 260 dni - seveda pa moras o tem obvestiti CSD.

clock-img

28.02.2010, 22:10

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Rojeni pred 37. tednom so nedonošenčki.

clock-img

28.02.2010, 22:18

clock-img

metka_zone

pencil-img

532

Nedonošenec je dojenček rojen pred ali v 37.tednu,vendar 37.teden ne sme biti končan.Jaz sem rodila 21 dni prezgodaj in je nedonošenec in bi lahko koristila podaljšanje porodniške,če bi bila zaposlena.Število podaljšane porodniške so dnevi,ki manjkajo do dopolnjenih 260 dni nosečnosti.

LP

clock-img

01.03.2010, 09:59

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

Koliko časa traja dopust za nego in varstvo otroka?

Dopust za nego in varstvo otroka traja praviloma 260 dni.

Dopust se lahko podaljša v naslednjih primerih, če:
"mati rodi nedonošenčka, se dopust podaljša za toliko dni, kot je bila nosečnost krajša od 260 dni; "

To sem kopirala s strani CSD Šiška.

Če preračunamo 37tednovx7= 259dni.

Torej, če si rodila točno na 36 1/7 bi ti morali podaljšati za 7-8 dni.

Po tej definiciji imaš nedonošenčka, ker nosečnost ni prek 37 tednov.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 1.3.2010 10:04:03 >

clock-img

01.03.2010, 22:04

clock-img

lorena2009

pencil-img

37

Otrok če je rojen pred 37 tednov je nedonošenček .jaz imam dva sina ,ki je star 9 let in je bil rojen 2 meseca prehitro ,takrat so mi porodniško podaljšali za 2 meseca
Zdaj je pravi fant in že takoj po rojstvu je dobil težo gor čeprav je bil ob rojstvu
težak 1600g,z zdravjem in razvojem pa tudi ni problemov vse je ok.
Hčerkica pa je bila rojena v 33 tednu ,48 dni prezgodaj in je zdaj že težka 8kg ,pri 9 mesecih
imela jih je pa 1865g ob rojstvu ,podaljšali so mi za 28 dni porodniško in je tudi vse ok .user posted image

clock-img

04.03.2010, 21:14

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Hvala punce za odgovore.
Da ne bom spet koga prepričevala, da moj ni nedonošenček user posted image .
Kar se pa podaljšanja tiče, pa če se odločim za tistih 8 dni (če mi jih odobrijo), itak urejam proti koncu nosečnosti, ali kako? Bom takrat videla...

clock-img

05.03.2010, 08:57

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Pri meni je bilo tako, da sem samo sporocila na CSD (kasneje pa je moj se nesel potrdilo o rojstvu, ko je urejal za ocetovski dopust), kjer so mi potem zelo hitro poslali odlocbo (mislim, da) o podaljsanju porodniske. Poklici na svoj CSD, kjer ti bodo povedali kako naprej. Odobrijo ti pa pravzaprav avtomatsko za toliko dni, kolikor je bila nosecnost krajsa od 260 dni - se pravi v tvojem primeru 8 dni.

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 5.3.2010 9:00:46 >

clock-img

05.03.2010, 13:34

clock-img

barni

pencil-img

1096

Jaz sem oddala na CSD takoj po rojstvu odpustnico iz porodnisnice, kjer pise, v katerem tednu sem rodila. In ker je pisalo 37, sem dobila dodaten teden. Rodila pa sem en dan pred dopolnjenim 37 tednom user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem