cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ne grejo pa ne grejo dol...

clock-img

25.10.2005, 11:53

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

No, takole je.

Sem 90% doječa mamica skoraj 4mesečne pikice. 12 kil od nosečnosti je šlo dol z mene v 1 mesecu.
Potem pa nič več.
Od pridušanja nekaterih, da bom z dojenjem kar izgubljala kile ni nič. Pa saj niti nepričakujem, da bom magično shujšala zarad dojenja.
Nisem pa se lotila kake radikalne diete, ker je ne upam, da ne bi izgubila še to kar imam mleka.

Moj jedilnik zgleda takole:
za zajtrk polnozrnat muesli z mlekom, čez dan pojem kaka 3-4 jabolka, potem družinsko kosilo (s tem da upoštevamo načela zdrave prehrane, ne jemo veliko cvrtega, pojem dosti zelenjave ipd ipd), za večerjo jogurt ali pa 3dl mleka, vsake toliko časa (recimo na 3 dni) pa si privoščim kak kos kruha, drugače ga sploh ne jem.
Pijem veliko čaja za dojenje, vode.
Vsak dan sem vsaj 1 uro na intenzivnem sprehodu z vozičkom in tudi z gospodinjstvom in pikico je veliko dela. Skratka ni da bi izležavala na kavču.
Vse to že več kot 1 mesec.
In zakaj zakaj zakaj se tehtnica nikamor ne prevesi???? Tud za pol kile ne! KAJ DELAM NAROBE??? Se mi je že zdelo, da je tehtnica pokvarjena user posted image

Odločila sem se, da bom več telovadila, bom zvlekla sobno kolo nazaj v dnevno in vsak dan vsaj pol ure biciklirala. KAJ ŠE?
Mal motivacije prooosim....user posted image

clock-img

25.10.2005, 12:00

clock-img

Hanna M.

pencil-img

176

Tudi jaz sem polno dojila do 6 meseca, zdaj dojim 2 x na dan (ima user posted image  17 M.). Na težo, ki sem jo imela pred zanositvijo sem prišla, ko je imela sončica 7 mesecev. Imaš še kar nekaj časa, kar lepo mirno,...

clock-img

25.10.2005, 12:09

clock-img

Anonimen

Ne se sekirat, sja imaš še čas. Zastavi si en termin, recimo maja enkrat, ko boš intenzivno začla hujšati. Do takrat pa raje veselo doji svojega otroka.
Če se boš šla 90-dnevno skujševalno dieto, ti rezultati do morja ne uidejo. Res se shujša na brzino, potem pa je treba le še pazit, da težo ohranjaš, kar pa pri tebi glede na prehrano, ki jo omenjaš, ne bo težko. Jaz bi na tvojem mestu tako naredila.

clock-img

25.10.2005, 12:25

clock-img

Kranjčanka

pencil-img

44

Živjo,

po štirih mesecih je še malo zgodaj obupavat,s takim tempom  bo šlo še dol sigurno. Men je sicer šlo v šestih mescih ampak jaz včasih nimam časa niti jesti in si kuhati, pojem malo na hitro, ko sem že ful lačna, sama sem za vse največktrat od skrbi za dojenčka, še pospravljam, kuham, perem, 2x na dan ga peljem ven, pa nabavljam in bom kmal same kostiuser posted image ... včasih mislim da me bo pobral...moj pa v službi cele dneve pa skup jamrava...user posted image blagor onim k majo tašče zraven jaz pravim.
čao
kranjčanka

clock-img

25.10.2005, 13:46

clock-img

ma-ja

pencil-img

471

Sicer je še zgodaj in se zato ne sekiraj. Lahko pa poskusiš takole, pa ne bo nič narobe. Lahko da delaš napako s 4 jabolki. Sadje je sicer zelo zdravo, vendar ima veliko sadnega sladkorja, ki lahko zavira zgubljanje kg. Boljša varianta bi bil navadni jogurt za vmes, jabolko pa samo eno dopoldan.
Drugače pa:
- zjutraj na tešče 2 - 3 dcl limonade (1/2 limone) brez sladkorja
zajtrk imaš OK, lahko zamenjaš mislije s kosom kruha ali pa 3 suhimi piškoti
- malica eno sadje (katerokoli)
- kosilo: zelenjava, solata, testenine ali krompir ali riž ali karkoli iz ogljikovih hidratov (ne imeti slabe vesti tudi, če se res naješ)
- malica: navadni jogurt
- večerja: solata, zelenjava + meso ali ribe ali sir ali npr. tunina konzerva (v glavne beljakovine)
Po večerji pa obvezno 3 dcl do 1/2 l limonade s celo limono ali pa dvema.

v glavnem meni deluje, pa nisem čisto nič lačna, lahko tudi ješ zunaj in ni težko skombinirati. Moraš pa biti dosledna in ne popustiti. Za zajtrk si lahko privoščiš tudi kakšno pecivo, samo ne vsak dan.
Pa veliko piti - navadne vode in sicer najmanj 2l.
Moj rezultat po enem mesecu je -4 kg. Gre počasi, pa ziher.

Če se odločiš, veliko sreče!!!!

P.S. "Ali" pomeni, da v enem obroku lahko ješ samo eno stvar iz beljakovin oz. oglj. hidratov (ne npr. sir in tuno)

_____________________________

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem