cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Naš dvoletnik se ima za punčko

clock-img

11.12.2006, 20:35

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

Skratka, govori na punčko: bajske gledala, kakala ...
Meni je to sicer smešno, sprašujem pa se, ali je to normalna faza razvoja in kdaj se naučijo uporabljati pravo obliko spola.
Kako pa kaj vaši nadebudneži? Imajo tudi podobne "fore"?

Letos pa bo!

clock-img

11.12.2006, 20:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.12.2006, 20:42

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Naš že dva dni govori, da je zajček ali pa ježek (nikakor pa ni mucika, da ne bi kdo mislil slučajnouser posted image ; se je mož zmotil in bil pošteno nadrtuser posted image ). Tako da po moje to, da govori na punco, ni nič čudnega, faza pač. Ej, ženske z Bleda al tam nekje baje celo življenje na fanta govorijouser posted image .

clock-img

11.12.2006, 20:43

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Naš je govoril na punčko do 2,5 leta. Na koncu smo ga začeli popravljati, pa je hitro pokapiral. Je pa bilo res smešno - bom jedla, bom pila. Pri nas je bila verjetno posledica tega, da ima starejšo sestro, ni hodil v vrtec, ampak je imel varuško, tako da je bil veliko v ženski družbi.

lp

clock-img

11.12.2006, 20:57

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Meni se zdi, da je to kar normalno. Je pa res, da sem vedno razmišljala ZAKAj, fantje tako govorijo, deklice pa ne. In prišla do ugotovitve
1. fantek se poistoveti in predvsem posluša mamico, ki " bo šla", "pojedla"
2. druga varianta pa je ta, da se v tem obdobju še dosti govori v dvojini, kar pomeni, da recimo mamica, pa tudi ati reče, "bova šla", "bova pojedla". Tisti "bova" otrok ponavadi izpusti, tako, da ostane samo "šla", "pojedla", ki se sliši kot ednina ženskega spola.

Kaj hočeš kepa*, jaz vedno vse analiziram...user posted image

Vsekakor mine, brez skrbi.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

11.12.2006, 21:10

clock-img

kepa*

pencil-img

1558

user posted image

No, saj jaz tudi mislim, da je zato, ker je ogromno z mano. In vse ponavlja za mano.
Se mu je pa treba včasih res nasmejat.user posted image

Letos pa bo!

clock-img

11.12.2006, 21:11

clock-img

lin

pencil-img

2504

Naša Lin bo mela 2,5 leti pa je do sedaj normalno govorila bom pila,bom jedla,.......................zdaj so pa v vrtcu dobili 3 nove fantke stare 11,12 in 14 mes,pa prihaja domov in se pači jaz bi piuuuuuuuuuuuuu,bi papuuuuu,........
Sem se malo pogovorila z vzgojiteljco pa je rekla da je to obdobje in da se najbrž počuti malo odrinjeno pa na tak način vzbuja pozornost.
Mi jo zmeraj popravimo.Včasih se popravi takoj včasih pa vztraja naprej z pačenjem in govorenjem v moškem spolu takrat jo pa ignoriramo pa pol popusti.

clock-img

11.12.2006, 21:57

clock-img

oka

pencil-img

1773

Tvoj dveletnik se ima za punčko, naša dveletnica pa za fantkauser posted image . Skoraj vse govori na fanta: padu bom, jedu bom, piu bom. Za moža pa uporablja: oči dala, oči pomagala... Čisto ima zmešane pojme. V vrtcu pa sta dva fantka, ki vneto govorita vse na punčko.  Smo se pogovarjali, da imajo v skupini več punc (mislim, da so od 13 ali 12 otrok samo 4 fantje) in tako avtomatično potegnejo na ženske končnice, saj reveži cel dan poslušajo večinoma "babje" čvekanje.

LP

clock-img

12.12.2006, 10:16

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Jančika - v Gorjah pri Bledu govorijo ženske na moškega... Sem šel, sem likal, itd..

Drugače pa mislim, da je to samo faza razvoja...

Lp A

clock-img

12.12.2006, 10:26

clock-img

Anonimen

Poznam poznam takeuser posted image pa starše,ki so obupavali nad tem tudi.Sedaj pa se smejejo in 20 letnemu sinu pripovedujejouser posted image koliko časa je bil punca, oni pa v dvomihuser posted image Bo minilo,preveč silit vanj z popravljanjem nima smisla,res je le faza
v odraščanju.

clock-img

12.12.2006, 11:31

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Naša skoraj dvoletnica tudi veliko govori na fanta user posted image user posted image  - pupu, papu,..... Pa ni kaj dosti v fantovski družbi, da bi to tam pobrala user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

13.12.2006, 20:21

clock-img

Anonimen

Še dobro, da si dala to temo ven, sem se tudi jaz spraševala, kaj je z našim tamalim. On se začne jokat in se zraven dere: "Mami, samaaaaaaaaaaaaaa sem!"

Prej je bilo vse v ženskem spolu, zdaj je že malo boljše. Popravljava ga ne tako izrazito, samo v smislu, če on reče na primer: "Igrat se bom šla," mu jaz odvrnem z vprašanjem: "Uuuuu, a res, igrat se boš šel? Kaj se boš pa igral?"

clock-img

14.12.2006, 07:55

clock-img

srki

pencil-img

9222

Pri nas zase sicer ne govori, če pa ogovarja mene, mi reče, mami, si videl? Faza razvoja, bo minilo.

clock-img

15.12.2006, 10:58

clock-img

pinki3

pencil-img

120

Nas je govoril na puncko do 3. leta - zelo pogosto in namenoma, ne pomotoma. Ga raje nisem popravljala, ker sem se bala, da bi iz upora to se bolj utrdila v njem. Me je pa vcasih ze res skrbelo. Slo je celo tako dalec, da je rekel, da mu je ime Tanja (kot sosedovi deklici, ki mu je bila vsec) in ce nas je kdo vprasal, ce je fantek, je odgovoril: "Ne, puncka. Tanja sem". No, nekje okrog 3. leta se je pa zacela druga faza. Vsec so mu postali indijanci, kasneje vitezi in guasrji. Zdaj je star 3 leta in pol, o puncki ni vec nobenega sledu. V vrtec nosi s seboj svoj mec in sploh hoce biti najmocnejsi, najstrasnejsi itd. Tudi to me vcasih cisto majckeno zaskrbi. Ampak si mislim, da ce smo mu pustili, da je razvil zensko plat svoje osebnosti, mu moramo zdaj pustiti, da razvije se mosko.

clock-img

18.12.2006, 00:38

clock-img

Anonimen

Smo ze v Koloseju v petek o tem govorili .. mene prav zivcira, ko mali od Alesa zacne: amala sm, padla sm, amala ja .. vlaka vidla .. user posted image user posted image user posted image  Mivda ga popravljava, babici se pa to zdi zabavno user posted image  Je pa res, da mu babica rece, pridi, bova amala ..

Beti1 nas je potlazla, da mine samo od sebe .. user posted image

LP, Ribica

clock-img

18.12.2006, 00:40

clock-img

Anonimen

Vidim, da je ''puncek'' nova moda dvoletnikov .. user posted image

clock-img

18.12.2006, 18:10

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

David je tudi tako govoril in midva sva ga potem začela hecat. On je naprimer rekel, da bo pila in jaz sem mu rekla: ja, pila boš? Sem za njim ponovila in ga kao imela za punčko, potem pa se je sam začel popravljat, če se je še zmotil. In se je potem zalo hitro tega odvadil.

Marogica, jaz sem ziher,da je zarad tega. No, jaz sem imela v mislih veno le prvo varijanto, ker se na tadrugo sploh spomnila nisem.

clock-img

27.12.2006, 17:37

clock-img

Kinokija

pencil-img

507

haha, pravi metroseksualci al kaj je un tip od beckama user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem