Tianna, jaz se ne bi sekirala, če se maček sprehodi čez njegov igralni center. Saj najbrž nimate sterilno v stanovanju, sploh ne, če imate mucka. Jaz sem našemu malemu edino prepovedala packanje po mačjem wc-ju, drugače pa nič. In se sploh nisem obremenjevala (oz. se še zdaj ne), če ga je muca polizala po obrazu, rokah, če sta spala skupaj (večkrat se je zgodilo, da jo je mali (ko je bil še majhen), uporabil namesto povštra). Pa še danes se ne sekiram, tudi če ga poliže kuža po obrazu. Saj pravim - ne čistim z varikino stanovanja in nimamo vsega sterilnega. Pa naša muca hodi povsod - tudi po pultu, mizi, štedilniku (ja, ja, vem, zgražate se ), pa ni z nobenim bilo nikoli nič narobe. Je mali postal odporen na bacile.
Ajetam, mislim, da bo potrebno kar vztrajanje pri NE, TEGA NE SMEŠ. Naša je imela največje veselje, če se je obesila s kremplji pod kavč in potem šibala sem in tja. Ko pa smo kupili nov kavč, je bilo veselja konec. In smo jo morali večkrat opozarjat, da tega ne sme. In zdaj imamo novo sedežno in je začela zabadati kremplje v sedežno. Parkrat sem ji rekla, da naj neha, da tega ne sme delat in je nehala. Tako da - vztrajaj, saj se ga bo dala naučiti.