IZVIRNO SPOROČILO: constanca
no, pa ko smo ze ravno pri tem...mi ve katera povedat kako ves kako zgleda molj, ki gre v hrano in tisti, ki gre na obleke?
danes sem tudi jaz vse premetala, ampak ne najdem kje so...sama imam prakticno vse v steklenih loncih ali pa zaprto s tisto scipalko iz ikee. to imam ze od prej navado. Ampak po pravici povem sploh ne vem kaj naj se iscem. ujel se ni nobeden na tiste nalepke. v hrani nisem nikjer nasla nobenih crvov. nic. kar je bilo na meji, sem pometala stran. ampak, da pridejo tudi v zaprte lonce in nove pakunge....svasta.
v omari imam sivko (aja, listje od orehov menda tudi pomaga....ogledujem sosedov oreh:)). Mislim, to me res cisto iz tira vrze, ker do zdaj nisem vedela sploh dobro kaj so to molji, zdaj po selitvi pa se to...
Ne, ne pridejo V nove pakunge, pridejo Z novimi pakungami. Jest sem jih največkrat prinesla s pistacijami, potem so piškoti, razni drugi oreščki (neslani) in razni izdelki iz žit. sploh če je zadeva v papirnaiti vrečki (npr moka al pa razne bio zadeve zelo radi pakirajo v navadne papirnate vrečke) imajo zelo olajšan prehod ven in noter. Lahko pa seveda tut priletijo preprosto od zuni noter, odložijo jajčeca nekje in se razširijo povsod kjer se lahko. začasno ful pomagajo hiške (dobi se taka hiška, ki jo je treba 'zgubat' iz kartona in ima vabo - menda naj bi jim dišala), ker je eno piko bolj aktivna kot sami listki. Sicer pa najboljše je tut že zaprte zadeve tesno zapirat, če že ne pretreseš takoj pa daš v polivinil vrečko in zapreš s klipsno... Pa seveda redno čiščenje in metanje stran odprtih reči.
iz izkušenj pa vem, da nobeno zelišče ne pomaga za te živilske. pri nas se spomnim še doma se je ta živilski molj usedel na šopek sivke, ki je bil pripet na podboju vrat
noble and children respected their elders.