cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Moja zgodba

clock-img

14.09.2007, 22:25

clock-img

jasnika

pencil-img

887

Pozdravljene,
rada bi vam tukaj povedala svojo zgodbo in spoznanje do katerega sem danes po 6-7 letih končno prišla preden bi bilo prepozno, to pa bi rada povedala zato da se tudi morda katera izmed vas prepozna v mojji zgodbi in ji s tem pomagam.
Torej.
stara sem 28 let-nov, v svoji mladosti nisem imela nikoli težav z težo, glede na mojo velikost 168, sem vedno imela 60-62 kg, torej nekje povprečje, pri 22 sem rodila in se seveda zredila po porodu sem jih imela 74 in takrat se je začelo moje hujšanje, vedno po strogih dieteh brez telovadbe saj za telovadbo mi je zmanjkovalo energije zaradi premalo hrane, in tako sem shujšala na 64 kg, spet nisem bila zadovoljna, tokrat pa nisem hujšala ampak zaradi nezadovoljstva sem se prenajedala in tako prišla na 76kg, nato sva se z partnerjem odločila še za enega otroka in zato sem mislila da bi bilo vredu če prej malo shujšam, saj se bom v nosečnosti še bolj zredila in tako sem hujšala in mogoče izgubila 2-3 kg potem sem zanosila, v nosečnosti sem prišla iz 75  do 95 kg, saj sem se prenažirala z mislijo sedaj sem noseča in lhko veliko jem brez slabe vesti, po porodiu sem jih imela 76 kg, počutila sem se grozno, tako grozno da sem samo slab mesec po porodu šla na dieto in izgubila mleko za sina,ampak bolj mi je bilo pomembno da bom shujšala kot pa da bi lahko dojila otroka-žal, sedaj sem samo odkrita do sebe in do vas.Shujšala sem za 20 kg torej na 66 kg, pred dieto sem si rekla da je to moja željena številka, tega sem se držala nekaj mesecev oz čez poletje, proti koncu poletja pa sem se ponovno začela nažoirat z slanim pecivom z sladkarijami,..zato sem si ponovno rekla da sedaj pa je že res čas da spet začnem hujšat in tako sem ponovno začela 1.9 z dieto, rekla sem da če pridem do 58 kg sem super, torej nikoli mi ni bilo dovolj.Sedaj pa sem že nekaj dni premišljevala zakaj bi želela shujšati, pa saj nisem debela, mislim še samo na hrano da bom čim manj pojedla in na moje kg, PA TO VEČ NI RES!!
SEDAJ SEM SE ODLOČILA DA JE KONEC Z MOJJIMI DIETAMI, SAJ TUDI MOJE ZDRAVJE NEKAJ POMENI KI ŽE TAKO NI VREDU IN DA NE ŽELIM ZAPAST V TEŽAVE ZARAHI NENEHNEGA HUJŠANJA.
TOREJ OD DANES DALJE BOM ZDRAVO JEDLA IN KOLIKO SE DA ŠLA TEKAT ALI PA KOLESARIT,...

Z mojim hujšanjem m,islim da sem tudi škodila moji hčeri ki  ima skoraj  6 let saj mi je tudi že sama večkrat rekla pa saj nisi debela pa kaj hujšaš,...in vedno poslušala o hujšanju in sina prikrajšala za mleko za kar mi je še danes žal, ampak PRIŠLA SEM DO SPOZNAJNA DA TO NI PRAV.


ZATO DRAGE PUNCE PAZITE KAJ DELATE Z SVOJIM TELESOM, ŠE PREHITRO VAS ZANESE NA MOJO POT.

PA SREČNO VSEM, PREDVSEM PA ZDRAVO

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

clock-img

14.09.2007, 22:41

clock-img

glen

pencil-img

1870

user posted image user posted image user posted image ,lepo da si to napisala,sigurno po komu v pomoč

clock-img

15.09.2007, 07:43

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

Jasnika me ful veseli, da si spoznala da se mučiš in upam, da ti zdej rata! Poskus se z malo kej rekreirat - otroci nas prisilijo v nemogoče...
Pa zdrava prehrana po MOntinjaku naprimer, oz  vsaj približno tako. Vsega po malem in ne bo več težav. Poskusi se vklopit v kako skupino telovadbe, saj je tako lažje - če se sam spravljaš k telovadbi in si doma, je vedno kej bolj pomembno in enostavno ne prideš zraven, kljub želji.... če pa si nekaj plačaš in imaš urnik, kdaj moraš tam bit, se lažje organiziraš in greš, pa tudi če se ti ne da telovadit, ko te tam poženejo čist notr padeš!
Res me veseli, da si prišla do pravega spoznanja in upam, da res ostaneš pri tem. Meni je kr slabo, ko berem tule gor, koliko jih hujša z raznimi dietami in veliko jih potem pride nazaj pod temo ala "jovo na novo"?! A vam ni sam naslov dovolj jasen? Ne me narobe razumet če bo tole brala katera, ki hujša po 90 dnevni ... sej ste pridne in bravo da zdržite, da imate voljo... samo kaj, ko pridejo kg vsi nazaj, ko nehate z dieto. Seveda so redke izjeme, ki obdržijo kile, sam verjetno se morajo za to tudi truditi, se rekreirati... Milslim, da ni nobene, ki bi obdržala kile, če po dieti začne jest vse povprek in veliko in sladko, kot pred dieto in med nosečnostjo...
No pa lep pozdravček Jasnika tebi in tvojima soimenskima sončkoma! user posted image

_____________________________

MONTIGNAC

clock-img

15.09.2007, 09:55

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Pri dieti ala 90dnevna moraš najprej dojeti, da mora tako prehranjevanje postati del tvoje življenja. Sama sem tudi shujšala preden sem zanosila cca 14kg. Pa sem jih vse dobila nazaj in tehtnica se vedno ustavi na cca 70. Ker se tukaj najbolje počutim, ker tukaj najbolj zdravo jem, tukaj se včasih res prenažiram, večinoma pa se počutim dobro. Pri tej št. nisem na dieti, ne vrti se mi glavi  in ne mislim ves čas na hrano (ok, razen ko imam pms user posted image ).

Tudi sama sem bila rahlo obsedena s tem, da bi shujšala, dokler nisem zanosila. V nasprotju s tabo nisem niti za sek pomislislila, da bi bila med dojenjem moja teža bolj pomembna od dojenja. Spravila sem se na dieto, ja, ampak sem nehala po parih dnevih, ker se nisem dobro počutila.

Čestitam, če si se tako odločila. Saj si se zase.

clock-img

15.09.2007, 10:11

clock-img

ona

pencil-img

3685

user posted image user posted image user posted image user posted image ,zelo lepo si to napisala user posted image user posted image
Jaz imam kolegico,ki je tudi obsedena s hujšanjem in pri njej se dogaja,da shujša 20 kil v 2 mesecih,potem dobi nazaj 30 in tako se nadaljuje nonstop....
Ima velike težave z zdravjem,neredne menstruacije,zanosit ne more,ko si pa tako želi,pritisk,glavoboli,slabost...
V glavnem ji gre vse narobe....
zato punce,raje malo več migat,tekat in normalno jest,saj se dauser posted image user posted image

clock-img

15.09.2007, 10:22

clock-img

jasnika

pencil-img

887

In danes sem se zbudila srečna, da nisem na dietiuser posted image user posted image , ampak ne zato da lahko jem karkoli pač ampak se ne počutim utesnjeno vsaj za enkrat ne.Je pa res da je bila pot do tega spoznanja dolga in obremenjujoča,  pod pritiskom sem bila jaz in moj partner, skratka začele so se pojavljati težave, ki bi me vodile bog ve kam,...

Srečna sem,...

LP

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

clock-img

15.09.2007, 11:02

clock-img

pravljica

pencil-img

3338

no, jaz pa ne morem bit srečna s preveliko težo user posted image  če ne telovadim dovolj, mi je jasno, da je treba pač manj jest in se čemu odpovedat...žal...je pa res, da sem s tem počakala, dokler nisem nehala dojit (to je bilo 2 leti! slabega počutja zaradi kg!)...zdaj se pa spet počutim bolje, saj mi je od julija uspelo minus 8kg...se še trudim in se tudi bom v nadaljnje...do konca! user posted image
vsekakor se jutri zjutraj ne bi zbudila srečna, če bi prenehala user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

clock-img

15.09.2007, 11:59

clock-img

jasnika

pencil-img

887

No saj jaz nimam nič proti dietam oz tistim ki hujšajo, samo sem hotela vam pojasnit kako hitro padeš v začaran krog in ne prideš kar tako iz njega, tavaš iz diete v dieto in nikoli ni dovolj,...
Mogoče pa je tudi katera padla v to tako kot jaz in ji bo sedaj pomagalo vsaj za premislit je.
Sem pa ravno od kosila ki je bilko, zdravo, odlično po okusu in v normalni količini in sem zadovoljna, da mi je uspelo-no ja začetek že je.

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

clock-img

15.09.2007, 12:18

clock-img

Allia

pencil-img

251

Ja, Jasnika, jaz sem enako kot ti prenehala z dietami in mučenjem same sebe, saj sem bila stalno pod pritiskom.Ko sem izgubila 2 kg, sem ju hitro nazaj pridobila, saj sem nadoknadila, ker sem prej 3 dni stradala itd.Stalno se vrtim v krogu.Komaj čakam, da se vpišem na aerobiko, jogo, mogoče celo v skupino hujašnja - upam, da so tudi mlade vmes in ne le tiste, ki imajo resnično probleme s kg.

clock-img

15.09.2007, 21:37

clock-img

Anonimen

Ja, jasnika, to je tipičen jo-jo efekt. Lepo napisano. Upam, da bo še katera prebrala.

Sama hujšam že odkar vem zase, ker so me kot otroka pitali kot pujsa (saj veste stari starši). V 8.razredu sem imela 64kg na 158cm. Potem sem shujšala na 57kg in držala težo do nosečnosti. Vmes pa stalno nihala za 5kg gor/dol. Mogoče ni toliko drastičen jo-jo efekt kot pri tebi, ampak tudi jaz sem prišla do spoznanja, da je stradanje in preštevanje kalorij brezveze. Od kar sem prebrala Montignaca. No z ločevalno mi je pa končno uspelo shujšat brez stradanja. Tudi zdaj sem na ločevalni dieti. Počasi in vztrajno gre dol. Pomembno je počasi. Ker se ne ubadam cel dan s hrano in nisem lačna (razen pred user posted image ).

Nič v življenju ni takoj in zdaj (kot nas hočejo napeljat raznorazne reklame). Tudi izguba kilogramov ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem