cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Moja mami

clock-img

19.05.2008, 18:32

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

Uhh...res rabim pomoč.

Mami se je leta 1996 poškodovala hrbtenico. Ima še vedno zlomljeno trtico ( ta se je zarasla ), četrto in peto vreteno zamaknjeno.
Imela je, malo pred to nesrečo ( ji je samo spodrsnilo na bregu in je padla na rit ) že osteoporozo ki se je ustavila.
Dobro leto nazaj je izvedela da ima hudo načeta še vratna vretenca in neke izrastke.
Težave ima še s krčnimi žilami na obeh nogah ( že tudi bila na operaciji obeh in se ji je ponovilo ) Ena noga je zelo kritična, saj je rdeča in boleča na dotik.

Ima pa 110kg in ja, kje najti svetovalca da da dieto takemu človeku ? Stara je pa 59let. Trenutno ne kaže veselja do življenja, živi od analgetikov vseh vrst in prejšni teden jo je usekalo v križu, je še na injekcijah.

clock-img

19.05.2008, 18:42

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Morda bi bilo dobro, da bi se obrnila najprej na svojega osebnega zdravnika, le ta pa naj bi jo po njegovi presoji napotil dalje k specialistom.

clock-img

19.05.2008, 19:02

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

Žal,je mamina zdravnica malo čudna oz v KK ni nobenega os. zdravnika ki bi bil dober in bi znal kaj svetovat, tako da, če je kdo iz Leskovca pri Krškem in pozna tamkajšno situacijo, si je poizkal kakšneka drugega zdravnika v okolici, mi prosim povejte.

In nevem, če nebi kar prijavila, ker osebje tam je lepo tiho oz tudi pacienti user posted image

clock-img

19.05.2008, 19:52

clock-img

Anuška79

pencil-img

419

Edini pravi naslov tu bi bil resnično osebni zdravnik, ki nato lahko mamo napoti k strokovnjaku, ki bi mami pomagal pri hujšanje. Pri nas v KR tako vodeno hujšanje z vsakotedenskim spremljanjem teže poteka v okviru zdravstvenega doma. Če pri vas ni nič, povprašaj v sosednjih zdr. domovih, kjer ti bodo tudi povedali kaj je potrebno za vključitev.

clock-img

19.05.2008, 20:45

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

CINDI- slovensko združenje za zdravo življenje, hujšanje... ima po vsej Sloveniji delavnice oz. skupine za hujšanje, odvajanje od kajenja, nordijsko hojo... Težko verjetno, da tega v KK ne bi bilo, saj ga imamo še mi v zahojenem Kočevju...
Ker ima mami ITM (indeks telesne mase) nad 30 ji takšno zdravljenje oz. pomoč pripada tudi preko zavarovalnice - osnovnega zdr. zavarovanja. Pozanimaj se v ZD ali na internetu. Z veseljem ji bodo svetovali, saj ob zakšnih boleznih vsaka dieta sigurno ni priporočljiva zanjo - zaradi osteoporoze naprimer rabi veliko kalcija, ki ga pa v osiromašeni prehrani raznih hitrih diet sigurno ni dovolj... Pa še kri ti pregledajo in spremljajo, če hujšaš na tak način - pod zdravniškim nadzorom.

Je pa, kot sem rekla pogoj, da imaš ITM nad 30.
Tvoja mami ga s 110 kg sigurno ima, sicer se pa izračuna:

teža v kg : (višina v metrih x višina v metrih)= ITM
primer, če je mami visoka 170 cm:

110 kg : (1,7 m x 1,7 m) = 110 : 2,89 = 38,06

Srečno, če te še kaj zanima mi pa piši na zs!

clock-img

19.05.2008, 21:52

clock-img

urška

pencil-img

3136

jaz bi ti svetovala posvet z nutricionistko iz Šmarjeških toplic - Janjo Strašek. Ti sestavi prou cel plan z jedilnikom. Zraven pa še mogoče posvet s katerim od njihovih športnikov, recimo Anita Možgan je zlo dobra. v njihovem wellnesu tudi shujševalne programe, ki jih prilagodijo posamezniku. 

clock-img

19.05.2008, 22:39

clock-img

massylou

pencil-img

539

Nutricionista in športnega zdravnika, kot je napisala predhodnica.

clock-img

20.05.2008, 08:50

clock-img

mojamura

pencil-img

5505

ni nujno, da ima tvoja mami neko restriktivno dieto, kjer bi bil osiromaš vnos mineralov, vitaminov, železa ipd. Po moje bi ji bila zdrava prehrana za začetek dovolj, da bi ji v kakšnih 10 mesecih uspelo zgubiti 18-20 kg. CINDI je zelo dober program.

Varianta je tudi, da si sposodiš knjigo Jem, torej hujšam, ki ti v bistvu razlaga zakaj se človek redi, kako shujšati brez stradanja in s pravilnim vnosom vseh ostalih, za življenje pomembnih stvari.

tvoji mami pa želim vse naj naj

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

clock-img

20.05.2008, 16:07

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

Joj, hvala, Anito Možgan pa poznam osebno, tako da vem da je fejst funca, ima tri otročičke. Nisem pa vedela da sedaj končno nekje dela.

Punce zlate steuser posted image  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem