IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kaki pa so bile vaše izkušnje z zdravstvenim osebjem po tem, ko ste izvedele za izgubo?
Najbolj pogosta "tolažba" iz ust mnogih, ne le zdravstvenega osebja je bila in je še v smislu "saj si še mlada", "si zdrava in lahko spet zanosiš", blablabla.. hudič pa taka tolažba!Dejstvo je, da hočeš tega otroka, ki ga ni več, zato tudi ne razmišljam o novi nosečnosti, ker si trenutno ne želim otroka, razen svoje zvezdice. Nimam še nobenega in verjamem, da bi mi bilo lažje se soočati z izgubo, če bi imela doma kakšnega sončka, ki ti zagotovo nariše nasmeh na obraz, tako je pa doma vse prazno, žalostno in tiho
...tako,da verjemi, da ti je vsaj malo lahko lažje, čeprav vem da noben otrok ne more nadomestit izgubljenega, ampak prebijati se iz dneva v dan je zagotovo lažje če imaš otroka, ker se zamotiš z njim in ne razmišljaš toliko o izgubi. Pogrešaš pa seveda skos in verjetno nikoli ne nehaš, le navadiš se.
Kar se pa tiče tiste neumne izjave, sem pa itak brez besed. Sama nisem doživela kakšnih neumnih pripomb od osebja v porodnišnici. Bila sem v LJ. Veliko sestr je bilo zelo prijaznih, te mlade še posebej. Ko sem bila v porodni cela objokana me je mlada sestra ves čas božala po licu in držala za roko. Res sem ji hvaležna za to. Kar se pa babice tiče se mi je pa zasrala...Ko me je vprašala, če želim videt otroka in sem rekla da ja, je odgovorila; da ona ga pa ne bi hotla. Kot da me briga kaj bi ona hotla??? Sem jo vprašala, če izgleda dete čudno, pa je rekla da ne in res ni, zato se mi je njena izjava zdela čisto neprimerna...