31.05.2006, 17:33
61
zdravem načinu hująanja. Z Montignacovo metodo, ki jo je razvil v knjigi
Jem, torej hujšam, se je uprl drastičnemu poslabąanju prehranskih navad v
razvitem svetu, hkrati pa tudi zablodam klasične dietetike, kamor sodijo
predvsem nizkokalorične shująevalne kure.
Montignac, ki je po naravi epikurejec in po nagnjenju gurman, trdi, da so
pravi izbor surovin, tradicionalni, a posodobljen način priprave jedi ter
obred skupnega obroka najboljąa obramba pred preveliko telesno teľo in
najpogostejąimi boleznimi sodobne civilizacije.
V tej knjigi nas Montignac uvede v svojo kuhinjo in nam tako pokaľe, kako se
Montignacova metoda izvaja v praksi. Montignacovi recepti in jedilniki so
neobhodno dopolnilo za vse, ki jim je blizu >nutricionistična gastronomija<
Michela Montignaca. Namenjeni so vsem, ki sicer nimajo veliko časa za
kuharijo (ąe celo za slavja ne), pa si vendarle ľelijo zdrave prehrane, ki
pa bi bila hkrati nadvse okusna in celo gurmanska.
200 receptov, ki jih najdemo v knjigi, se navdihuje večinoma iz
sredozemskega načina prehranjevanja, ki je danes uradno priznano kot
najboljąe na svetu. Ti recepti so hkrati hitri, praktični in preprosti,
poleg tega pa so tudi surovine zanje v večini primerov zelo poceni.