Oj!
Ne vem, kam naj napišem to temo, a ker se tiče tudi financ, jo bom kar sem.
Sem v precej zmedeni situaciji. Namreč, izteka se mi porodniška in bom morala nazaj v službo, meni pa gre na bruhanje, kadarkoli pomislim na to. Namreč, v svoji službi sem zelo zelo nesrečna. Ne izpopolnjuje me, hkrati pa vem, da mi ob njej ostalo bore malo časa za otroka. Poučujem v OŠ (slo), službo pa imam oddaljeno dobrih 40km na eno stran. Tudi s kolektivom niman nekih pristnih odnosov, ker so vsi bolj zaprti. Sicer vem, da sem si ta poklic sama izbrala, a me onesrečuje in v tem ne najdem zadovoljstva, sploh pa ne z uvedbo devetletke. Po pravici povedano, sem kar malo ven in ne vem, kaj se dogaja. V bistvu bi se morala začeti že zdaj pripravljati na službo. Za nameček pa mi bodo potisnili še deveti razred in z njim tako opevano republiško preverjanje znanja na koncu leta. Pa da ne dolgovezim...
Želim si drugo službo, nekaj, kar bi me osrečevalo in bi mi obenem puščalo dihati. Nisem ambiciozna, priznam. Več mi pomeni otrok, družina, pa čeprav me bo kdo obsodil, da sem nerazgledana, neumna, za časom...
Kaj naj storim? Kje naj najdem pametno službo? Najbolj idealno bi bilo, ko bo lahko delala doma...Možno bi bilo, če bi lahko lektorirala, a tudi tu je konkuranca huda.
Vedno sem si želela delati v knjižnici, a nimam bibloitekarskega izpita. Pa bi ga šla delat, a te mora predlagat knjižnica. Začaran krog.
Kaj bi vi storili? Bili nesrečni v službi do konca in hkrati srečni, da jo sploh imate? Bi iskali drugo? Kje?
Vem, da mi nobeden ne more pomagati do končne odločitve, pa vendar me zanimajo vaša mnenja.
Situacijo otežkoča še gmotno stanje družine, partner je s.p. in mu prihodek zelo variira, za zaslužek mora ogromno delat. Potem imam kredit..., čeprav je to še najmanjši problem.
Zmedena sem in vsak dan bolj obupana. Ko pomislim na službo, čutim kar kepo v želodcu, postajam depresivna...