writing-img

Mi smo zmagali!!

clock-img

21.05.2008, 11:45

clock-img

Afnica

pencil-img

766

Našo zgodbo tako najbrž poznate. Ampak jo bom napisala za tiste zaskrbljene starše, ki še bodo prebirali te vrstice.

V 29. tednu sem bila sprejeta v bolnico zaradi hude preeklampsije in hipertenzije. V moji 7m trajajoči nosečnosti sem se, zaradi nabiranja vode, zredila 33kg. Večino tega v zadnjem mesecu. Ob sprejemu sem dobila injekcije za razvoj pljučk. Zbijali so mi pritisk in se trudili, da bi moje telo zdržalo čim dlje. No, pa je bilo malčkoma dovolj in sta si sama določila datum rojstva.
V 31. tednu sem naravno rodila dvojčka. Porod se je začel spontano z razpokom mehurja.
Lana je bila hudo zahirana in rojena s težo 1140g, 36cm. Lan 1750 in 41cm.
Zadihala sta sama, a se je po 30ih ura začela dihalna stiska in sta bila priklopljena na respirator. Kaj vzpodbudnega mi takrat zdravniki niso povedali.
Pojavile so se bakterije, infekcije, možganske krvavitve, Lana ni prebavljala, šum na srčku, imela sta hudo zlatenico...v glavnem ni da ni. Grozni dnevi. Sploh našemu fantiču niso obljubljali nič pozitivnega, kjub precej večji teži. No, pa se je s časoma vse uredilo. Uspešno so ju odklopili iz respiratorja, antibiotiki so prijeli, možganske krvavitve so se ustavile. V bolnici sta preživela 40 dni. Zadnjih 7dni sem bila z njima. V tistem času sta se naučila jest po steklenički, jaz sem se naučila rokovanja z njima in komaj sem čakala, da gremo domov. Lana je zapustila bolnico le z 1770g, Lan 2560g. Nihče ju sploh ni upal prijeti.

Po odpustu smo imeli še veliko veliko pregledov- večina vzpodbudnih. Le na Lanovem UZ glavice, je rekla (preden ga je pregledla), da če ne bomo pravilno rokovali z njim, da ne bo hodil oziroma ga bo nosilo v eno stran. Imel je namreč krvavitve na delu za gibanje. Jaz sem mislila, da bom umrla. Grozna novica.
No, pa da povem- Lan je začel plazit pri 5 mesecih (korigiranih), vstajal ob opori pri 7 mesecih in shodil pri 9 mesecih. Prejšnji teden sta imela prvi r.d.. In Lan že skorajda teče. Lana naredi do 10 korakov.

Lan je s svojo težo, gibalnim razvojem čisto primerljiv z vrstniki. Gibalno nekatere celo prehiteva. Po korigirani starosti je pa nadpovprečen. Lana je gibano sicer kak mesec za njim, a ima precej nizko težo. 7400g, 66cm pri 1 letu starosti. A če pomislim, da je skoraj 7x težja kot ob rojstvu....

Pri nas je precej živahno, a sem vesela, da ju imam živa in zdrava. Hvaležna sem, da je kljub začetnim težavam sedaj vse na mestu.

Upam, da sem s to zgodbo spodbudila malo upanja pri novopečenih starših nedonošenčkov. Ni vse tako črno kot se zdi na začetku!!!

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

clock-img

21.05.2008, 11:48

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

user posted image user posted image user posted image ,ker si delila vašo zgodbo z nami.
Obilo sreče,zdravja vsem vam.

clock-img

21.05.2008, 11:49

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Iskrene čestitke za tako pogumne in borbene sončke. Bravo. user posted image user posted image user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

21.05.2008, 11:51

clock-img

ada2

pencil-img

7402

user posted image user posted image user posted image

kako pa je to fajn prebratiuser posted image

le tako naprej user posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

clock-img

21.05.2008, 12:00

clock-img

Afnica

pencil-img

766

Sam tole še dodam...en posnetek našega 'miganja'. Slike so pa tako v albumu.

user posted image

Pa hvala vsem za lepe želje v naprej!

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

clock-img

21.05.2008, 12:00

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

No, samo da se je srečno izteklo. Bravo user posted image user posted image

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

21.05.2008, 12:03

clock-img

srki

pencil-img

9222

U, Afnica, kako fajn je prebrat kaj tako vzpodbudnega. Uživajte in se veselite vsakega dneva še naprejuser posted image .

clock-img

21.05.2008, 12:06

clock-img

mayy

pencil-img

321

Ni lepšega kot prebrat zgodbo s srečnim koncem.user posted image user posted image user posted image
Nekaj podobnega se je godili moji sestri, le da je rodila v 27 tednu, punčka je imela le 700 g. Ker je tudi imela krvavitve so se bali da bo poškodba možgan in kaj še vse, tudi dihala ni dolgo časa sama. In sedaj ko bo kmalu stara 5 let, je svoje vrstnike dohitela, če ne prehitela, edino bolj suhcana je.

Upam da je še veliko takih srečnih zgodb.

< Sporočilo je popravil mayy -- 21.5.2008 12:07:15 >

Biti to kar smo in postati to kar smo zmožni, to je edini cilj življenja!

clock-img

21.05.2008, 12:14

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Bravo Lana in Lan... user posted image user posted image user posted image Tile naši pikci so res eni veliki borci.

clock-img

21.05.2008, 12:47

clock-img

mojčca

pencil-img

2260

Ja, to pa je lepa zgodbica s srečnim koncem. Sta pa ful luštkana, tudi filmček sem si pogledala in lahko rečem samo user posted image user posted image .

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

clock-img

21.05.2008, 12:52

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

solze sreče :=)))).....

bravo bravo bravo..... kar tako naprej in vsaka čast pogumni mamici.....

da bi otroci vedno zmagali!!!

clock-img

21.05.2008, 13:03

clock-img

pety78

pencil-img

6109

To je pa res lepa in vzpodbudna zgodba in krasna otročka. user posted image user posted image user posted image

Bravo za celo družinico!user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.05.2008, 13:07

clock-img

Janya

pencil-img

547

Čudoviti ste. Bravo, bravo in še  enkrat bravo user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.05.2008, 13:09

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

user posted image user posted image user posted image , vau, sem vesela za vas. Super.user posted image

clock-img

21.05.2008, 13:10

clock-img

Volga

pencil-img

9346

To je pa res lepo. bravo za vse user posted image

clock-img

21.05.2008, 13:15

clock-img

*kinnie*

pencil-img

3931

user posted image obilo sreče!

clock-img

21.05.2008, 13:40

clock-img

Sonnja

pencil-img

545

hvala za tvojo zgodbo! sem dobila kar kurjo kožo. lepo je slišat kako naši mali borci napredujejo. in seveda slišat kaj tako vzpodbudnega.user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.05.2008, 13:42

clock-img

bačko

pencil-img

4030

Vsaka ti čast!user posted image user posted image user posted image user posted image Lepo naj rasteta še naprej!

clock-img

21.05.2008, 13:53

clock-img

lelčy

pencil-img

336

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  obilo sreče še naprej!

clock-img

21.05.2008, 14:36

clock-img

lex

pencil-img

6532

Prava cukra stauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

21.05.2008, 15:29

clock-img

oktoberka

pencil-img

1152

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke!!! Sem zelo vesela za vas! Bravo!

Mala dva sta pa taka srčka!!user posted image user posted image user posted image user posted image

http://oktoberka.moj-album.com

clock-img

21.05.2008, 15:50

clock-img

neisha80

pencil-img

448

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.05.2008, 16:13

clock-img

biba 78

pencil-img

434

Bravo.... Zelo lepo ju je videt, kako že tekata na okrog, sploh ko se ju spomnim, kako sta bila majhna, ko smo bili skupaj v bolnici...  Vesela sem za vas in upam, da se kmalu vidimo na tem našem "srečanju štajerk". Pozdravček vsem vam.

Lp

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

clock-img

21.05.2008, 16:22

clock-img

kaja02

pencil-img

1316

user posted image user posted image user posted image  čestitke Lana in Lan ter user posted image  mami verjetno si v user posted image

clock-img

21.05.2008, 16:23

clock-img

Davana

pencil-img

154

Sem se kr malo razjokala ob branju.
Ampak glavno je, da se je lepo izteklo.
Naši malčki so pa res pravi borci.

Pošlji MALIBORCI (brez presledka!) na 1919 in podari 1 € Društvu za prezgodaj rojene otroke Maribor.
Velja za Si.mobil-ove uporabnike.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem