writing-img

Merjenje Bhcg po SS

clock-img

21.08.2007, 19:34

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Pred dobrim mesecem sem imela SS v KCju. Od takrat sem bila že 2x na odvzemu krvi na urgenci, da so mi izmerili Bhcg. Prvič je bila vrednost 11,6 (3 tedne po SS), drugič 2,0 (5 tednov po SS), naslednjič moram iti na odvzem krvi čez en mesec. Danes mi je sestra rekla, da mora biti pri MENI 3x negativna vrednost (torej pod 10).

Zanima me ali ste morale vse na to merjenje bhcg? In zakaj je potrebno it še tretjič, če sem obakrat imela tako nizko vrednostuser posted image  

clock-img

21.08.2007, 20:27

clock-img

kodrana

pencil-img

1773

sayuri meni ni bilo treba it merit Bhsg. ss sem imela v 9. tednu. vem, pa da se kontrolira pri moli, ker lahko pride do rakave tvorbe.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

clock-img

21.08.2007, 20:31

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

Jaz sem jo hodila kontrolirat 3 mesece, ker sem imela molo. Je pa bilo potem skoz negativno in je bilo vse ok. Po teh treh mesecih sem mogla pa še 3 mesece počakat preden sem lahko spet začela delat na user posted image . Pa je ratalo v drugo in zdej veselo pričakujemo!

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

clock-img

21.08.2007, 21:24

clock-img

mukla

pencil-img

76

Jst sem imela molo in sem mogla hodit kak teden več kot dva tedna. Ko mi je prvič padlo pod 10, pa nič več. To je zaradi kontrole, da vidijo, če je bilo vredu sčiščeno.

clock-img

22.08.2007, 13:46

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

KAj pa je to mola? Men noben ni nč reku user posted image

clock-img

22.08.2007, 14:17

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

Prvo dejstvo je, da ko greš na pregled, plod ni viden. To pa zato, ker se je spojilo nepravilno število kromosomov. Ena varianta je, da je imelo jajčece ali semenčica dvojne kromosome, druga pa, da eno jajčece oplodita dva spermija. Za te dve variante jaz vem.
Drugo dejstvo je, da ima posteljica neke nenormalne izrastke in lahko prehaja v kri. Iz tega baje lahko nastane tudi rak, zato preverjajo kri.
Toliko sem jaz uspela izvedeti o tem, ker o tem je zelo malo povedanega.

Čudno, da ti ni nihče nič rekel, da bi to imela, pa ti vseeno preverjajo hormon.
Drugače pa boš, če ne prej, izvedela kaj ti je bilo, ko boš dobila domov histološki izvid (če si bila na abraziji). No, vsaj jaz sem ga.

Skratka ne boj se in samo naredi, kar ti je naročeno, pa bo vse ok.

clock-img

22.08.2007, 14:58

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Muca, hvala user posted image  

clock-img

22.08.2007, 15:08

clock-img

vmg

pencil-img

4

V februarju sem imela SS v 6. tednu. Po abraziji je sestra na oddelku omenila besedo MOLA. Ali katera ve kaj to pomeni? 

clock-img

22.08.2007, 16:15

clock-img

mukla

pencil-img

76

Mola je opisana že zgoraj. Pride do napake pri oploditvi oziroma gre za kromosomsko napako. Namesto, da bi zarodek imel dvojno garnituro kromosomov (eno od mame in eno od očeta), ima trojno. Zakaj do tega pride, če stroka dobro ne ve. Naj bi pa šlo za to, da jajčeve oplodita dva spermija oziroma ima eden od njiju namesto enojno dvojno garnituro. Nekako tako. Zato nastane mola. Posteljica nenormalno raste, nosečniški hormon je full povečan (pri meni niti ni bil toliko). Ko ti nardijo abrazijo, ti s hormonom v kri kontrolirajo, ali so bile odstranjene vse celice oziroma, ali se je mogoče ktera reaktivirala. Ponavadi je tako, da po abraziji pride mal bolj močna menstruacija (če ne prva pa druga) in takrat se dokončno vse sčisti. Če pa hormon namesto, da bi skoz padu, začne naraščat, pa to ni vredu. Lahko pride do ponovne rasti celic in zato naredijo spet čiščenje (tokrat z UZ, da ni pol več panike).
Mola se ponovi le pri 1% žensk. Nima pa nobenega vpliva na nadaljno nosečnost, če je seveda bila dobro odstranjena. Smotano je to, da moraš pol dajat to kri, pa počakat moraš 3 M, da lahko naslednjič zanosiš (to je odvisno od vrste mole).
Če te še kej zanima vpraši. Ti povem iz prve roke.

clock-img

22.08.2007, 18:56

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

mukla, zdaj si tud jst malo bolje to molo predstavljam.user posted image Mogoče veš, če je možno kaj takega pri umetni oploditvi user posted image  in sicer  pri ICSI metodi - torej, ko eno jajčece oplodijo z enim spermijem?

Pri meni je šlo namreč za ICSI metodo in posteljica je prepočasi rastla - torej ravno nasprotno.

Sicer mi pa hormon prav lepo pada in me ne skrbi toliko. user posted image

clock-img

22.08.2007, 19:42

clock-img

mukla

pencil-img

76

Mislim, da pri umetni to ni možno. Če se ne motim, pri umetni do neke faze nadzirajo deljenje oplojene celice, preden jo vstavijo. Nisem pa ziher. Veš v čem je fora? Velik jih sploh ne ve, da je šlo za molo. To ugotovijo šele ob histoloških preiskavah. Pri meni jo je G vidla na 1. pregledu na UZ. Blo je kot en želodek sestavljen iz drobnih mehurčkov. Tako nekako.

clock-img

24.08.2007, 17:21

clock-img

Muca83

pencil-img

1000

Danes sem čisto slučajno naletela na tole stran:
http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=2&id=635&kat=10&podkat=

Tu je mola res odlično opisana, sem izvedela veliko novega o tem. Še sreča, da je bila moja samo delna.

clock-img

21.09.2007, 16:42

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

No, danes - 2 meseca po abraziji, sem dobila histološki izvid, na katerem piše, da je šlo tud pri meni za molo (kompletna mola hidatidoza). Ful mi je čudno, ker sem zanosila na umetni oploditvi - ICSI (v eno jajčece dajo en spermij), posteljica je prepočasi rastla.... No, raven beta HCG je bila danes drugič negativna. Čez en mesec moram ponovno dat kri. Z možem sva oktobra mislila iti v nov postopek, pa bova zdaj morala zaenkrat še počakat.

clock-img

21.09.2007, 18:39

clock-img

tassi1

pencil-img

1061

3 leta nazaj sem imela parcialno molo,tudi po ISCI metodi.tudi mene so klicali na urgenco na KC in so mi merili hormon,dokler ni bila neg.vrednost.Dejali so ,da naj z zanositvijo počakam eno leto.Pa še to:na UZ ni bilo videti zarodka niti v 8 tednu,s tem da hormon je pa bil čez 8000.Zdaj se pripravljam na nov IVF-ISCI,tokrat grem prvič v MB.Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem