cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Mejaš

clock-img

12.10.2015, 19:08

clock-img

muco

pencil-img

1424

Če morda kdo ve ...!
Kaj lahko postavi sosed ob tvoji meji, brez da bi te kaj vprašal ? V mislih imam nepremičnino user posted image , ...in ne avta npr. user posted image .

Hvala za odgovor !

clock-img

12.10.2015, 19:52

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Če je v skladu z vsemi odloki lahko postavi praktično vse.......če pa recimo občinski odlok predvideva, da 7 m od meje ne sme zidati, pa mora, če želi zidati 6 m od meje, imeti tvoj pristanek........

clock-img

12.10.2015, 20:13

clock-img

muco

pencil-img

1424

No mislim, da zidal ne bo, ampak ga imam na sumu, da namerava postaviti leseno lopo, nadstrešek za avto. Meni to ni najbolj všeč, saj namerava to storiti tik ob meji in niti vprašal ali obvestil me ni o tem ... me je ena druga soseda user posted image .

clock-img

12.10.2015, 20:32

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Kolikor je meni znano, je potrebno tudi za lope in nadstreške upoštevati predpisane odmike od meje in v tem primeru ni potrebno obvestiti soseda o postavitvi......če pa se odloči postavljati nadstrešek ali lopo ob meji oz. znotraj predpisanega odmika, pa potrebuje tvoje soglasje.......

clock-img

12.10.2015, 21:26

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Kolikor je meni znano, je potrebno tudi za lope in nadstreške upoštevati predpisane odmike od meje in v tem primeru ni potrebno obvestiti soseda o postavitvi......če pa se odloči postavljati nadstrešek ali lopo ob meji oz. znotraj predpisanega odmika, pa potrebuje tvoje soglasje.......

tako je

odmike določajo občinski prostorski akti, dodatne pogoje pa poleg njih še Uredba o razvrščanju objektov glede na zahtevnost gradnje

< Sporočilo je popravil petea -- 12.10.2015 21:27:23 >

clock-img

12.10.2015, 21:30

clock-img

petea

pencil-img

5336

nekatere občine odmikov za pomožne objekte odmikov nimajo določenih; v takšnih primerih je dopustna postavitev DO meje, ne sme pa posegati v tvojo parcelo, razen s tvojim (pisnim) soglasjem

clock-img

12.10.2015, 22:16

clock-img

Frodo Bisagin

pencil-img

4438

IZVIRNO SPOROČILO: petea

nekatere občine odmikov za pomožne objekte odmikov nimajo določenih; v takšnih primerih je dopustna postavitev DO meje, ne sme pa posegati v tvojo parcelo, razen s tvojim (pisnim) soglasjem

Celo ograja mora biti oddaljena od meje najmanj 1 meter, tako, da se lahko "nepremičnina" vzdržuje in ureja brez poseganja v tujo parcelo. Kolikor vem, brez soglasja najmanj 1 meter stran.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

clock-img

13.10.2015, 10:01

clock-img

RIJA*

pencil-img

2057

ali pa v strnjenih ulicah....v naši recimo lahko gradiš na mejo, ker se hiše držijo skupaj....stari način gradnje pač....

clock-img

13.10.2015, 22:01

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Celo ograja mora biti oddaljena od meje najmanj 1 meter, tako, da se lahko "nepremičnina" vzdržuje in ureja brez poseganja v tujo parcelo. Kolikor vem, brez soglasja najmanj 1 meter stran.

Ne velja to povsod.

Za ograje je marsikje (bil) določem odmik brez soglasja na pol metra od meje, za pomožne objekte 1,5 m.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem