cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Medenjaki in linške oči

clock-img

14.12.2005, 14:35

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Ima katera recept za zelo okusne medenjake, take fajn mehke, ki bi se topili v ustihuser posted image ? Sem jedla pri eni gospe v ponedeljek in so bili taaaak dobri. Ampak je ne poznam dobro in ne morem it kr k njej nazaj po recept.user posted image

No, danes pa sem pri eni jedla domače linške oči in sem se morala kar brzdat.user posted image user posted image user posted image Je rekla, da je naredila po enem receptu iz Lise. Ima katera mogoče? Ali pa pač kak dober, enostaven recept-ne maram zakompliciranih zadevščin.user posted image

Lep dan!user posted image

clock-img

14.12.2005, 15:55

clock-img

Anja**

pencil-img

323

100 krat preizkusen recept: Pot pod noge in v Razvanje k Brodnjaku, sama doma ne spacas boljsih. user posted image  user posted image

..pa pr meni se na kavi oglasis user posted image  pa naredis pr meni degustacijo user posted image

...ce ne verjames meni pa BAGI vprasaj (glede medenjakov in linskih)user posted image

clock-img

14.12.2005, 19:44

clock-img

Ro-La

pencil-img

1760

Še ena, ki kekse peče pri Brodnjakuuser posted image user posted image  mmmmmmmmmmmmmmmm so dobriuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

clock-img

14.12.2005, 22:28

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Čujte, pa jaz resno mislim.user posted image

Ker ti dve sta jih same spekle boljše, kot katerakoli pekarna. Njam, njam...Pa ni user posted image da jih tudi sama nebi!

Pa res še nobena ni sama pekla teh keksov?

clock-img

14.12.2005, 22:30

clock-img

Ro-La

pencil-img

1760

Mehurčica, hitro kekse pečt, pa v petek jih zraun prinesiuser posted image user posted image

Mi še pečenke ne pečemo, zakaj bi kekseuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

clock-img

14.12.2005, 22:33

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

user posted image Zaj si me pa nasmejala.
Mi tud pečenke ne pečemo. Kekse pa bi malo pacala skup. Sej se samo oblikujejo, spečejo se pa sami.user posted image

clock-img

14.12.2005, 22:35

clock-img

Anonimen

Jaz sem jih pekla za svojo poroko. So bli ful dobri. Recept je bil dokaj enostaven, ker vse samo skup zmešaš, potem pa zamesiš in narediš medenjake.

Recept ti jutri napišem, zdaj ne morem, ker se David aktivno ukvarja s papirnatimi robčki.

clock-img

14.12.2005, 22:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

14.12.2005, 22:48

clock-img

Joe

pencil-img

1321

Mehurčica, domača peka keksov, sploh poskusna, in še posebej na zimo, ni priporočljiva za vitko postavo! Raje se zavaruj, sicer boš že na svečnico objavljala dietne recepte! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

clock-img

14.12.2005, 23:51

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Linške jaz delam takole:
- 500 g moke
- 200 g margarine
- 125 g sladkorja
- 1 vanili
- ščep soli
- 1 jajce
- 1 pecilni
Vse skupaj zmešam in dam vsaj za 1 uro v hladilnik. Razvaljaš na primerno debelino, izrežeš okrogle modele (če ti paše, pa lahko tudi zvezdice ali srčke), polovici narediš luknjice, cele namažeš z marmelado, pokriješ, daš v pekač in pečeš, da porumenijo (približno 12 minut na 180 stopinj). Nazadnje jih potreseš s sladkorno moko.
Pa dober tek.
S kologrami pa se jaz vsaj decembra ne obremenjujem preveč user posted image

clock-img

16.12.2005, 11:32

clock-img

Nasy

pencil-img

2899

najbolj enostavno za peko piškotov je linško testo, ki ga uporabljajo vsi slaščičarji..gre za razmerje delov in sicer, 3:2:1, kar pomeni, moka:maščoba:sladkor..vse drugo je samo dodajanje-odvzemanje..

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

clock-img

16.12.2005, 12:02

clock-img

al1*

pencil-img

2246


Še moj recept za medenjake:
50 dag moke
3 žlice medu
20 dag sladkorja v prahu
2 žlici mleka ali ruma
2 jajci
žlička sode bikarbone
3 žličke začimb za medenjake (cimet, klinčki, karbdamom, jaz dam kar Kotanijevo mešanico začimb za medenjake)
15 dag margarine
kandirane pomaranče (po želji)

Testo zmesiš in pustiš počivat vsaj en dan v hladilniku. Narediš kroglice, daš na pekač in pečeš pri 150 stopinjah 20 minut. Pečene namočiš v stopljeno čokolado ali pa preliješ z limonimim ledom.


< Sporočilo je popravil al1* -- 16.12.2005 12:07:37 >


_____________________________

lp

clock-img

16.12.2005, 12:17

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Hvala punce! Zdaj pa samo v akcijo. Bom sporočila, ko jih bom naredila. Še ta mesec...upam.user posted image

clock-img

16.12.2005, 15:04

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Evo ti recept za slastne medenjake, res medene:

1kg moke (pol ostre, pol gladke)
250 g margarine
4 jajca
2 žlici sode bikarbone
230 g  sladkorja
5 žlic medu
2 majhni žlčkii cimeta
1 žločka mletih klinčkov
1 žlica olja
50 g mletih mandeljnov
(Jaz jih pečem po tem receptu, s to razliko, da vzamem polovico vseh sestavin, razen meda oz. če vzamem celo kilo moke, dam 10 žlic meda)
Priprava:
Margarino, sladkor, med, cimet in klinčke dobro prevremo in nato ohladimo.

V moko damo sodo, mlete mandeljne in dodamo prevrete sestavine. Na koncu dodamo še jajce in olje, dobro šremešamo, pokrijemo in damo čez noč v hladilnik.

Drug dan razvaljamo na pol cm in izberemo poljubne modelčke. Pečemo na 180-200 stopinj. Pečeni so zelo hitro, zato pazi da se ti ne prismodijo. Mislim da so notri manj kor 10 min.

Iz sladkorja v prahu, beljaka in limoninega soka zmešamo glazuro in z njo premažemo ohlajene medenjake. Lahko jih okrasiš z mandlji.

Ful so dobri!

clock-img

16.12.2005, 19:35

clock-img

Anonimen

Ha, jih ravnokar jem (smajlikiseoblizuje), sveže pečene po receptu sestre Vendeline:

15 dag meda,
30 dag masla,
2 jajci,
15 dag sladkorja v prahu,
50 dag moke,
1 žlička sode bikarbone (ne uporabljat pecilnega praška, ker med izniči njegovo delovanje, posledično se medenjaki ne vzdignejo in so trdi),
dišave (1 žlica cimeta, klinčki,...)

Raztopiš med. Maslo penasto vmešaš, postopoma dodajaš jajca, sladkor in med. Moko zmešaš s sodo in dišavami. Vse skupaj zamesiš v testo. Pustiš počivat pol ure.
Oblikuješ za majhen oreh velike kroglice in jih polagaš na pomaščen pekač. Pečeš 10 minut (da postanejo zlato rjavi) na 170°C.
Pa dober tek.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem