cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Matevž

clock-img

09.12.2005, 14:24

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Kako delate matevža. A se skuha samo posebej krompir in posebej fižol, oboje pretlači in nato zmeša. KAj se doda še zraven? A se samo soli?

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

09.12.2005, 14:48

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

Uuuuuu matevž.... Zakon! Jaz ga delam tako, da ločeno kuham krompir in fižol. Potem večino fižola obdelam s paličnim mešalnikom, samo pest zrn pustim celih. To dodam pretlačenemu krompirju+sol+maslo in njan, njam....

A govnač poznaš? To je precej podobno, samo da je namesto fižola zraven sladko zelje. Zelje narežeš na kar velike kose in ga daš kuhat skupaj s krompirjem - pustiš da se kar pošteno skuha, nato odliješ vodo, soliš, dodaš maslo, poper in malček kumine ter pretlačiš. Tudi to je noro dobro, čeprav čisto preprosto...

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

clock-img

09.12.2005, 15:59

clock-img

Suzi*

pencil-img

4556

Pri nas v matevž dodamo še malo mletega česna.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

clock-img

09.12.2005, 17:03

clock-img

Anonimen

Matevž ali krompirjev mož

Čez noč namočen fižol skuhaš v vodi v kateri se je namakal.Posebi krompir.
Uporabimo čim manj vode.Nazadnje zmešamo odlit krompir in fižol,dobro zmečkamo-pretlačimo.
Ta pire zabelimo s čebulo,ki se je repražila na masti ali zaseki,in začini se z strtim česnom.

Česen lahko primešamo zabeli,ampak samo za toliko časa,da zadiši.
Solimo.Jed mora biti gosta,kot pire zraven pa paše kislo zelje ali repa,suha svinjina,klobase.

clock-img

09.12.2005, 17:17

clock-img

Skorpija

pencil-img

1130

Ja, jaz cele stroke česna dam kuhat zraven fižola, pa potem tudi kakšnega zmečkam notri. Neva, čebula mi pa nekako ne sede noter user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

clock-img

09.12.2005, 17:35

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Skorpija

Ja, jaz cele stroke česna dam kuhat zraven fižola, pa potem tudi kakšnega zmečkam notri. Neva, čebula mi pa nekako ne sede noter user posted image

Tako je v original receptu,če pa kdo ne mara čebule jo pa ne da.user posted image

clock-img

09.12.2005, 17:37

clock-img

Anonimen

Aja česen kiuhan z fižolom pa je izgubil že vso svojo aromo in ookus med kuhanjem.Jaz dam tudi v fižol kuhat česen in lovorov list in žličko jedilne sode,da potegne ven krčavost.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem