cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Materinska šola

clock-img

18.08.2013, 22:36

clock-img

Noseckaa

pencil-img

9

Pozdravljene,

mene zanima ali je bil od katere partner brez urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja in kako ste to uredili,ko se je bilo potrebno prijavit v materinsko šolo?Namreč ob prijavi so mi sporočili,da ga zdravstveni sistem ne zazna zaradi tega.
Ali je kakšna možnost,da šolo plača sam?

Hvala,lp.
Noseckaa

clock-img

19.08.2013, 08:07

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Najbolje je da pokličeš in vprašaš, ali je lahko kot samoplačnik. po moje ne bi smelo biti problemov. gnar je sveta vladar user posted image

clock-img

19.08.2013, 09:18

clock-img

artista7

pencil-img

816

Če mene vprašaš, je nižji strošek, da si sam plača obvezno zdravstveno, če je brezposelna oseba (okrog 15€ pride), če je pa SP pa seveda ta druga varianta, ki jo omenjaš.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

clock-img

19.08.2013, 09:29

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

IZVIRNO SPOROČILO: artista7

Če mene vprašaš, je nižji strošek, da si sam plača obvezno zdravstveno, če je brezposelna oseba (okrog 15€ pride), če je pa SP pa seveda ta druga varianta, ki jo omenjaš.

Že, kaj pa če je tujec? Samo začasno v Sloveniji? Kot tujec, te možnosti, da si sam plača obvezno zdr. zavarovanje, nima. obvezno zdr. zav. si lahko plačaš če si državljan slovenije, ali pa če si tujec s stalnim ali začasnim prebivališčem v slo. če nima nič od tega, potem mu ne preostane drugega kot da je samoplačnik.

clock-img

19.08.2013, 11:11

clock-img

Noseckaa

pencil-img

9

Ni tujec.Ima svoj sp,ampak si ni plačeval prispevkov in nima pravice do storitev v obveznem zdravstvenem zavarovanju.
Ali morda katera ve koliko stane šola?

clock-img

19.08.2013, 11:40

clock-img

jaz_sem_jaz

pencil-img

177

Jaz se za Kamnik ne spomnim, da bi moral moj dati zdravstveno izkaznico. Niti za svojo se ne spomnim, pa sem letos rodila. Preveri še v drugih materinskih šolah, kako imajo urejeno.

clock-img

19.08.2013, 13:09

clock-img

bubu_bibi

pencil-img

611

saj je materinska šola zastonj in neobvezna! razen, če je kakšna privat zadeva sofinancirana iz javnega zdravstva, kar dvomim. si se dobro informirala?

Pričakala sva! :)

clock-img

19.08.2013, 14:18

clock-img

Noseckaa

pencil-img

9

Vem,da je zastojn ampak v Mariborski porodnišnici če želi biti partner s teboj pri porodu mora imet potrdilo s šolanja.Na šolanje pa ne more saj je namenjeno samo tistim ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

clock-img

19.08.2013, 21:53

clock-img

bubu_bibi

pencil-img

611

noseckaa - ne vem, jaz to prvič slišim. tam, kjer sem se jaz (leta 2011) za to zanimala (3 različne ustanove, 2x zd in 1x porodnišnica) so želeli vedeti le priimek, ničesar niso spraševali o zavarovanju ne mene, kaj šele moža/partnerja. svetujem ti, da probaš še v kakšni drugi ustanovi - zdravstven dom, recimo?

Pričakala sva! :)

clock-img

19.08.2013, 22:51

clock-img

petea

pencil-img

5336

IZVIRNO SPOROČILO: Noseckaa

Vem,da je zastojn ampak v Mariborski porodnišnici če želi biti partner s teboj pri porodu mora imet potrdilo s šolanja.Na šolanje pa ne more saj je namenjeno samo tistim ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Ne, ne rabi nobenega potrdila iz starševske šole. Sem vse otroke rodila v MB porodnišnici, pa nikoli niso zahtevali nobenega potrdila. Samo pri prvem porodu so vprašali, če sem (oz. sva) obiskovala starševsko šolo.

Pravzaprav niti starševske šole ne rabi imeti opravljene. Ker midva je nisva zaključila (in seveda tudi nisva dobila nobenega potrdila o obiskovanju le-te), pa sva (oba) vseeno lahko bila prisotna pri vseh porodih. user posted image

In če v starševski šoli v bolnišnici res tako komplicirajo glede tega, kdo jo obiskuje, pojdita v ZD. Ni bilo potrebne nobene legitimacije, mislim da smo se morali samo na en list podpisati (za njihovo evidenco).
Tu imaš več informacij o starševski šoli v ZD MB.

< Sporočilo je popravil petea -- 19.8.2013 22:53:38 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem