cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Mastitis

clock-img

14.10.2005, 14:45

clock-img

simona2

pencil-img

474

Mene pa zanima kako izgleda mastitis. Ali je poleg trde in boleče dojke še kakšen drug simptom npr. rdečina? Ali ga je možno preprečiti, če vidiš, da dojka ostaja trda tudi po podoju?

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

clock-img

14.10.2005, 16:00

clock-img

Barbela

pencil-img

239

Živjo,

pri meni je izgledalo takole: na dojki so se pojavili rdeči fleki, dobila sem visoko vročino, in dojka je bila trda in boleča na dotik. Najbolj pomaga, da si s palcem in kazalcem masiraš krog okoli bradavice - to pa tako, da imenično pritiskaš v kožo (1x s palcem, nato s kazalcem; 1-2cm globoko). Mleko bo začelo teči iz dojk. Seveda lahko to traja zelo dolgo in je boleče. Pred dojenjem si dajaj na dojko tople obkladke, po dojenju pa mrzle.
Upam, da sem kaj pomagala,
lp, Barbara

clock-img

14.10.2005, 16:17

clock-img

*goldfish*

pencil-img

600

jaz sem ga že 2x fasala, začelo pa se je 1.  z bolečino v vratu, 2. pa me začela boleti cela roka, nato pa obakrat rdečina na tistem mestu kjer je "staro" mleko. In zaradi tega se naredi mastitis, ker je v žlezi, (ne vem če se tak reče, pa vseeno), staro mleko. In to staro mleko je treba ven spravit, ne pa ga dajat user posted image , ker je kisilo.  1. sem dobila vročino in zdravnica je rekla da mrzle obhladke dajat, nato pa ven pumpat. 2. pa sem pravi čas dajala obhladke gor in je v 2 dneh bilo konec.

upam da v redu rešiš problemček!

clock-img

14.10.2005, 19:33

clock-img

Bela

pencil-img

731

Jaz sm ga imela 4x, vsakokrat so bili simptomi isti kot pri gripi 8 glavobol, bolele so me noge, roke, sklep, vročinai in seveda dojka, ki je bila rdeča in vroča.
Nism pa imela zatrdlin, a očitno je bilo, da gre za mastitis.
najbolj učinkovito je, das ti otrok izsesa mleko vn in, da si med dojenjem na dojko polagaš tople obkladke.
Če ne gre in se počutiš zmeraj slabše in vročina narašča pa najbolje, da jo pihneš k zdravniku, pa ti on predpiše antibiotike.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem