cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Mala pikica

  
clock-img

27.05.2008, 00:08

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Tako, odločila sem se, da napišem svojo izkušnjo z Lj porodnišnico. V bistvu sem na Upamo skupaj naletela na eno temo glede rojstnih listov mrtvorojenih otrok, ampak nisem hotla tam popat tega posta, ker tam je upanje, ne žalovanje user posted image
Malo sem se razpisala in odleglo mi je. V srcu mi je malo lažje.


Okoli 20.marca se je v 32t čez noč vse spremnilo. Umrla je v meni. In tako sem tudi jaz bila še isti dan sprejeta v Lj porodnišnico. Moram povedat, da sem bila zelo presenečena, ko sem brala to temo in kakšne odnose so imele sestre so mamic, ki so jim umrli otroci. Predvsem pa to, da so bile na istem oddelku kot mamice. Moja izkušnja je čisto drugačna. Takoj so me poslali na E oddelek, kjer so nosečnice, ki čakajo na porod. Naletela sem na zelo dobre sestre, ki so mi dale svojo sobo, v kateri sem bila ves čas sama. Tudi po porodu sem se vrnila v to sobo. Mož bi lahko bil pri meni od jutra od večera, če bi želel. Ker so bili ravno velikonočni prazniki, je bila cel vikend čez dan dežurna ena sestra, ki je bila ves čas zelo pozorna do mene, prijazna in predvsem
človeška. V bistvu nisem naletela na nikogar, ki ne bil bil sočuten in človeški. Zato tako težko verjamem, kar berem tukaj!
Tam sem bila 4 dni. Porod so mi sprožali s tabletkami. Edino to mi res ni bilo jasno, zakaj tako dolgo traja. Ok, od ene do druge tablete mora preteči 6 ur, ampak prvi dan mi je sploh niso dali, potem drugi dan 2, ponoči spet nič in tretji dan po 4. sem šla v porodno. Tudi v porodni kapo dol vsemu osebju. Babice in porodničarka, vse so bile polne sočutja. Je pa to bila najbolj grozna noč v mojem življenju. Že sam prihod v porodno, jokala sem kot dež. Imela sem babico, ki je hkrati vodila 2 poroda in kasneje je povedala možu, da je to nekaj najhujšega - v eni porodni veliko veselje ob porodu otroka, ki kmalu po prihodu na svet zajoka, v drugi sobi pa ena sama velika žalost... ker je otrok mrtev. Verjamem, da tudi njim ni lahko, zato kapo dol pred njimi!
Mož je bil vseskozi zraven in med mojimi najhujšimi popadki se je pogovarjal z babico, meni pa je tako pasalo poslušat dva glasova... Porod sam je bil hiter, od prihoda v porodno do iztisa 2 uri. Potem pa tisto najhujše. Že prvi dan sem se odločila, da otroka ne želim videti. Nisem hotela spomina na mrtvega otroka, ki nikoli ne bo zajokal... Videla sem samo rjavo gmoto, ki so jo takoj odnesli...   Povedali so mi, da je punčka in koliko je velika in koliko tehta. Babice so prihajale h meni, me držale za roko, me sočutno gledale in govorile, da saj še bom imela otroka. Vsem sem povedala, da to vem in da imam doma že eno punčko, ki je moj največji zaklad.
Po porodu se je zapletlo, ker so mi ročno vzeli posteljico ven in bila sem v zelo slabem stanju. Sama se niti ne zavedam, mož pa je bil ves lesen od strahu. Zaradi tega sem morala biti v porodni celo noč. Da se me kontrolirali. Ta noč bo ostala v mojem spominu do konca življenja. Poslušala sem rojevanje, jok novorojenčkov... Zelo boleče.   Spati nisem mogla, ker je bilo preglasno in kar naprej je nekdo hodil v sobo in ropotal. V enem momentu, ko sem lebdela med spanjem in budnostjo in poslušala jok, sem misla, da se mi že meša. Da se izgubljam... Saj ne znam opisat.
Po 12-urah sem končno prišla nazaj v svojo sobo. In zaspala. Moja zlata sestra me je ves čas kontrolirala, mi pomagala pri vstajanju in tuširanju... Žal mi je, da mi je zvečer ušla (ker sem spala), da se ji še zahvalit nisem mogla. Ampak saj ve. Besede niti niso potrebne.
Naslednji dan sem šla domov. Edina stvar, ki mi je pokvarila čisto 10-ko porodnišnice je dejstvo, da sem ob porodu podpisala, da ne želim iti na pogreb,niti ne želim vedeti kdaj in kje bo pokop. Dovolj mi je, da vem, da pepel raztresejo po Parku zvončkov. En dan po prihodu iz P pa me je že zgodaj zjutraj klical gospod s pokopališča Žale in mi povedal, da stroške pogreba nosim sama in rekel s točno temi besedami, ki mi še zdaj zvenijo v ušesih:"Tukaj ste obkrožili, da ne želite vedeti, kdaj bo raztros pepela, pa vam vseeno povem, da bo v petek ob 13h"   Res prijazen gospod!
No, pa sem se razpisala in napisala svojo porodno zgodbo, ki ni vesela. Hotela sem povedat, da glede na situacijo, v kateri sem bila, sem očitno imela srečo, da so se tako lepo obnašali do mene. Imela sem svojo sobo, svoj mir, svojo žalost... V okolju, kjer vse vre od sreče in veselja. Pogledaš skozi okno in vidiš v prvem nadrtopju male borce, v inkubatorju priklopljene na raznorazne naprave. V drugem in tretjem mamice, ki dojijo. Jaz pa sem bila tako sama, kot še nikoli v življenju. Ena sama praznina sredi tega vrveža. 

In ja, tudi jaz sem dobila po pošti rojstni list. Podatki so pravi. Samo tista beseda "mrtvorojen otrok" mi povzroča veliko bolečino.

clock-img

27.05.2008, 00:29

clock-img

murkica

pencil-img

2075

Žal mi je, da si ti in tvoja družina, morala skozi to!!!user posted image user posted image user posted image

Prepreičana sem, da vas vaša punča sedaj gleda in pazi na vas. Nekoč boste zopet skupaj.

_____________________________

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

clock-img

27.05.2008, 05:01

clock-img

max81

pencil-img

3273

user posted image user posted image user posted image user posted image  ne morem napisati kej več, ker imam učke polne solzuser posted image user posted image .....iskreno sožalje tebi in upam, da kmalu zate posije nov sončni žarek

clock-img

27.05.2008, 06:27

clock-img

srki

pencil-img

9222

Joj, Naja3, ful mi je hudo zate in za tvojo pokojno dojenčico.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2008, 07:00

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Bolečina je huda, a upanje umre zadnjeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2008, 07:01

clock-img

Ronči

pencil-img

1314

Moje sožalje user posted image

clock-img

27.05.2008, 07:14

clock-img

Anonimen

Naja3, brez besed sem. Jočem s tabo. user posted image user posted image user posted image  Drži se. user posted image

clock-img

27.05.2008, 07:41

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

user posted image user posted image user posted image

Naja, bodi močna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

clock-img

27.05.2008, 07:44

clock-img

silvya

pencil-img

1770

Naja pogumno, da si delila zgodbo z nami. user posted image

Predobro vem kako je ko je vse okrog tebe veselo, ko zaslišiš prvi jok dojenčka iz sosednje porodne, ko odhajaš s strtim srcem in praznih rok iz porodnišnice. Čas celi rane. Za mano je že leto in je že bolje. A tako kot je bilo pred tem dogodkom, ne bo nikoli več.

clock-img

27.05.2008, 07:46

clock-img

NATAŠI

pencil-img

3258

user posted image user posted image user posted image  zelo huda bolečina ... naj ti zasije sonček user posted image

clock-img

27.05.2008, 07:58

clock-img

mihaelao

pencil-img

66

hudo mi je ...user posted image

_____________________________

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

clock-img

27.05.2008, 08:25

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Naja...sploh nimam besed in lahko samo jočem s tabo. user posted image

clock-img

27.05.2008, 08:37

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Naja3, hudo mi je ko to berem.
Drži se!user posted image

clock-img

27.05.2008, 08:49

clock-img

thaiss

pencil-img

6836

user posted image user posted image

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************

clock-img

27.05.2008, 08:51

clock-img

Anonimen

user posted image

clock-img

27.05.2008, 08:59

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

27.05.2008, 09:22

clock-img

lex

pencil-img

6532

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

27.05.2008, 09:33

clock-img

sani1

pencil-img

1382

Lepo, da si delila svojo zgodbo z nami. Upam, da ti je sedaj kaj lažje. Tukaj smo ob tebi če nas potrebuješ. Stisni svojo deklico, ki jo imaš in ji povej kako jo imaš rada. Druga deklica pa je vaš angel varuh. Zato le pogumno naprej. En velik user posted image ti pošiljam...

_____________________________

Pusti, naj prihajajo stvari same-
kot večer, kot noč, jutro in dan.
Počakaj, da potrkajo pri tebi-
kot dež, kot lačen ptič, kjot izgubljen popotnik.
Pusti, da stvari odtečejo-
kot čas in voda!
Za lepši dan!

clock-img

27.05.2008, 09:49

clock-img

jernejav

pencil-img

863

Najauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2008, 10:30

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

Naja, moje sožalje!
user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2008, 11:09

clock-img

Martina27

pencil-img

551

Kot prvo,ti izrekam iskreno sožalje. Hvala bogu,da imaš vsaj doma en zaklad,ki ti bo v veliko tolažbouser posted image
Sama ne vem, kako bo to prestala, ampak moraš,čepravje še neznansko hudo.

Bodi močna,tvoja pikica,pa je med anglečki in te sigurno vsako večer poboža.


_____________________________

13.06.2009- BOM POSTALA GOSPA!

clock-img

27.05.2008, 11:09

clock-img

Blacky30

pencil-img

4685

Jočem s teboj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Bodi močna!user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.05.2008, 11:09

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Naja, ne morem ti povedat, kako hudo mi je zate in za vse, ki so bile kdaj v taki situaciji. Sploh si ne znam predstavljati, kako hudo je to, kar se je zgodilo tebi. Hkrati pa občudujem tvoj pogum, s katerim premaguješ grozljivo izkušnjo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko sem brala tvojo žalostno zgodbo, so mi lile solze v potokih. Stisni k sebi svojo punčko in naj vas čuva vaša zvezdica na nebu. user posted image

Tebi pa en velik user posted image .


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

27.05.2008, 13:19

clock-img

TamaraJ

pencil-img

1456

Naja... vesela sem zate, da si tako močna in uspela deliti to zgodbo z nami. Jaz se še ne morem spraviti k temu, da bi jo opisala. Ne vem...čakam na trenutek, ko bodo besede padle iz glave in takrat jih bom zagotovo zapisala. Jaz sem to doživljala v Postojni... Ne vem, ne mislim zdaj komentirat vsega.. Razen tega, da je bila babica sonček in predvsem obe sestri na G oddelku. Ja, topli ljudje, ki ti v tej težki situaciji veliko stvari olajšajo. Sem imela pa lahek in hiter porod hvala Bogu...
Ja, bogatejše smo za veliko življenjsko izkušnjo. Žal najhujšo v življenju matere.
user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil TamaraJ -- 27.5.2008 13:20:17 >


_____________________________

Amor Omnia Vincit

clock-img

27.05.2008, 15:16

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Njhujša izkušnja v življenju matere. Ja, res je, Tamara.
To sem delila z vami predvsem zato, da sem se izpovedala. Vsak dan se počutim močnejšo, vsak dan imam več energije. Vsak dan pa se tudi bojujem z vsem tem, s to svojo izkušnjo. Včeraj zvečer sem imela krizo in nisem vedela, kako naj se spopadem. In sem začela pisat. Povod za to je bila tudi že omenjena tema.

Punce, hvala za vse lepe in tople besede, lepe želje in objeme. Veliko mi pomenijo. Tudi če vas ne poznam osebno. Včasih je lažje pisat kot povedat. Kot tudi na začetku, ko ste se mi nekatere javile preko zs. Hvala vam! user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem