cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

MP3

clock-img

07.03.2006, 09:54

clock-img

Anonimen

 iz kje lahko posnamem muziko na MP3 ?

clock-img

07.03.2006, 10:05

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

user posted image

Kaj bi ti rad/-a muziko s CDjev spravil/-a v mp3 format?

Bi rad/-a z neta dol snel/-a muziko ki jo nimaš?

clock-img

07.03.2006, 11:39

clock-img

Anonimen

[sm=zardeva.gif" border=0>Ja ne vem kako to zgleda, kaj se da naredit z njim razen to vem da se posluša radio in muziko ki jo posnameš.user posted image user posted image

ja oboje bi rada znala![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif]

clock-img

07.03.2006, 11:41

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

[sm=zardeva.gif" border=0>Ja ne vem kako to zgleda, kaj se da naredit z njim razen to vem da se posluša radio in muziko ki jo posnameš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley4.gif] user posted image

ja oboje bi rada znala!

clock-img

07.03.2006, 15:56

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Aha, mislim da štekam. Torej, ti imaš ta MP3 player (nekakšna walkman varjanta) in bi rada nanj posnela komade da bi jih poslušala med potjo/v službi/na letalu/,... Torej nekaj takega: http://www.telefon.de/images/big/elson_em200h.jpg

Stvar je taka:

- Albume oz. komade, katere imaš na navadnih audio CD-jih, je potrebno pretvoriti v mp3 format, ter nato prekopirati v tvojo napravico.
-Komade snameš z neta in jih prekopiraš v MP3 player

Za prvo alinejo: Torej rabiš program, ki ti bo pretvoril audio komad v mp3 komad. Za to je dovolj "Windows media player", katerega itak imaš v računalniku (če imaš seveda Windows operacijski sistem). Audio CD daš notri in najbrž ti računalnik bodisi avtomatično začne igrati audio CD, ali pa ti odpre okence s par opcijami.

Če ti odpre okence potem izberi "Rip music from CD" (mislim da). Če pa ti začne avtomatsko špilat audio CD, pa klikni na opcijo "Copy from CD" (nekaj takega) na levi ali zgoraj (odvisno od verzije Windows media playerja).

Če boš to delala prvič ti bo ponudil nekaj opcij za izbrati. Tukaj sedaj ne vem katere (nimam audio CDja na šihtu), uglavnem, med opcijami malo preglej in izberi za format MP3, ter če je kje opcija "bitrate" (s to opcijo specificiraš kako natančen naj še ostane komad). Pri bitrate-u priporočam da imaš vsaj 128kbit, recimo optimalno je 256kbit (dobro razmerje med kvaliteto posnetka ter velikostjo datoteke, da ne zasede preveč).

Potem moraš tam nekje dat "Copy" ali "Rip". Te nastavitve je potrebno dat samo prvič, naslednjič ko boš dala opcijo "Rip music from CD" ti bo že avtomatsko začel spreminjat/kopirat datoteke.
Vse te datoteke program shrani nekam na disk, ponavadi pod Moji dokumenti, pod My music, kjer za vsak CD naredi novo mapo ter tja notri nameče mp3 datoteke z muziko. Ponavadi se imenujejo kak "Unnamed 01.mp3" ali podobno. Nato priključiš svojo MP3 napravico v računalnik na (ponavadi) USB vhod, v My computer (Moj računalnik) se ti pojavi nova naprava in enostavno potengeš datoteke not v to MP3-player. Računalnik jih prekopira in to je to

Loadanje datotek z neta pa po oglasih...user posted image

< Sporočilo je popravil Nixxon -- 7.3.2006 15:59:31 >

clock-img

07.03.2006, 16:09

clock-img

Nixxon

pencil-img

768

Evo, part deux...user posted image

Drugi način (pogostejši) pa je, da  datoteke snameš z interneta in posnameš gor.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=801511

V tej temi sem pisal o programu E-mule ki omogoča uporabnikom izmenjavo vseh sort datotek. Gor imaš skoraj vse kar obstaja. Preberi najprej to. Upam da imaš doma nekakšen hitrejši internet, ne ravno navadne telefonske povezave (čeprav se da tudi tako, samo traja, pa telefonski impulzi se ti obračunavajo za čas ko prebiješ na netu čakajoč datoteko).

S tem programom zloadaš dol stvari, katere se ti prav tako shranijo na disk (odvisno kam hočeš). Nato jih je samo potrebno prenesti na disk. Poiščeš kam je program končano datoteko shranil (če nisi spreminjala je 95% verjetnosti da je v C:Program files/eMule/Incoming). Željene datoteke z miško "zagrabiš" in potegneš v tvoj MP3 player, katerega si prej priklopila na račlunalnik.

To je na kratko to. LP

clock-img

07.03.2006, 22:31

clock-img

Anonimen

Ej najlepša ti hvala za odgovor, nikol te ne bom pozabla.user posted image user posted image

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem