Zdravo punce!
Bom skopirala kar iz Med.over.net:
Pozdravljene punce!
Končno sem našla čas, da se oglasim s prekrasno novico, da sem 14.11. (1 teden pred rokom) rodila težko pričakovanega Blaža, težkega 3320 g in velikega 48 cm (proti pričakovanjem, saj so mi napovedovali pravega malega velikana!).
Seveda tudi pri nas ni šlo brez zapletov. Z možem sva se odpravljala po zadnjih nakupih (ja, ja, saj vem, v nedeljo:-)) za malega lumpija, ko meni že doma nekaj pricurlja. Menjam vložek (v petek se mi je odluščil čep, pa sem imela skoz nekaj krvave sluzi) in greva v Europark, ko tam spet nekaj pricurlja. Odločiva se, da se grem pokazat v porodnišnico, kjer mi sestra reče "Ja gospa, vi boste pa kar danes rodili!" (Pritisk sem imela 150/90 - drugače 90/60!!!). Pa se je začelo. Priključili so me na CTG, ki je zaznal zelo neredne popadke, odprta še nisem bila nič. Po nekaj urah mi dodajo umetne popadke, kar je povzročilo, da sem se odprla do konca v treh urah. In potem nikamor več ni šlo, ker sem spodaj preozka. Dve babici sta se mi naslonili na trebuh - mislila sem, da se mi bo zmešalo od bolečin. Bila sem že čisto na koncu z močmi. Malega so zmes 2x testirali (vzeli kri iz glavice) in drugič je že imel krizo. Tako, da so se odločili za carski rez in na svet je prijokal mali Blažek.
Rada bi povedala vsem, ki se bojijo rodit v MB porodnišnici, da sva midva imela res srečo z babico (Zelenik) in zdravnico (dr. Bosilj), ki sta se mi res posvečali in bili skoraj ves čas z nama z možem. Tudi sestre v šok sobi so super. Oddelek, kjer ležiš z malim pa je že druga pesem, čeprav se najde tudi tam kakšna izjema.
No, malo sem se razpisala, če sem pa tako srečna!!!
Lep pozdrav, vsem , ki še niste rodile pa čim lažji porod!
Jasna