cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

MAstitis brez rdečine dojke

clock-img

22.06.2010, 16:34

clock-img

tlb

pencil-img

226

pozdravljene!
Zgleda, dai mam ponovno mastitis-oziroma vsaj jaz tako mislim.
Namreč-vročina in boleči obe dojki ter zatrdline v dojkah. Pred slabimi 3 tedni sem že prebolevala mastitis, ampak takrat je bila dojka tudi fajn rdeča, tokarat pa NITI MALO NI NOBENA PORDELA. .
Zanima me, če je imela katera podobne težave-mastitis brez rdečine. Boli pa ko user posted image . Vzrok za mastitis pa so pri meni ragade, ki jih nikakor ne uspem pozdravit.....
Kako dolgo je pri vas trajala bolečina oz. pričela le-ta izginevati?
Jemljem pa antibiotik (spet Anaclosil), po dveh kapsulah sem brez vročine, dojka pa maleeenkost boljša, boli še vedno, bula pa ni tako zelo velika-ali pa se meni tako zdi (malo me skrbi, da se ne bi kaj zakompliciralo....se mi zdi, da je bilo prvič skoraj takoj boljše-rdečina izginila, bolečina tudi skoraj v celoti) Mali pa pridno pije user posted image .
Hvala in lep pozdrav!

clock-img

22.06.2010, 16:56

clock-img

elevitka

pencil-img

3853

sem imela isti primer. Meni se je rdečina pojavila šele tretji dan po zatrdelosti in bolečinah. Sem si vsakič izčrpavala mleko in masirala dojko, pa tuš z vročo vodo, ampak ni pomagalo (vedno sem morala k zdravniku po antibiotik(sumamed ali macropen) + dojenje naprej) in vedno mi je po enem dnevu šlo počasi nazaj! Sem takoj čutila kdaj se je dojka po dojenju ˝odprla˝in je brizgalo mleko kot zmešano ... takoj sem čutila olajšanje, potem so se tudi bolečine zmanjšale postopoma.

Pa to se mi dogaja skoz na isti dojki, pa redno dojim (otrok pa je star že 11 mesecev)



_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

clock-img

22.06.2010, 18:12

clock-img

tlb

pencil-img

226

Pa si mela tudi vročino?
Jaz dojke ne praznim dodatno, ker ni prepolna. Vzrok so pri meni pr****te ragade.....in tu se bakterije lepo všetajo....
Hvala za hiter odgovor!
LP T
---------

clock-img

23.06.2010, 08:19

clock-img

elevitka

pencil-img

3853

včasih sem jo dobila včasih ne.... jaz sem si dodatno črpala ker je nisem mogla spraznit... nič ni htelo ven ne z dojenjem ne z črpanjem, sem že mislila da me bo razneslo, no ko sem vzela antibiotik je po enem dnevu popustilo. Men se kr iz ljubega mira žleze zamašijo al kaj... ne vem, ker otrok se pred tem ni nič manj dojil ko sem fasala mastitis.

Upam da si čimprej pozdraviš mastitis !

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

clock-img

23.06.2010, 14:01

clock-img

izgubljena_ovcka

pencil-img

438

Jaz sem takoj na začetku fasala zamašen vod in celo že dobila vročino (v parih urah sem zakuhala ful ampak je bil večer in pri nas ni v bližini nobenega dežurnega zdravnika) pa sem celo noč dojila samo na prizadeti dojki (bula je bila v velikosti slive ampak nič rdeča), masirala med dojenjem, polagala pred podojem gor termofor zavit v pleničko in glej ga zlomka, zjutraj se je kar naenkrat med dojenjem sprostilo, bula izginila in vročina tudi (krneki). Potem pa pač nisem šla nič k zdravniku, ker se je vse normaliziralo... Sem se pa namatrala kot sam user posted image , dojenje na vsako uro (max uro in pol), iz druge dojke pa črpat, da se ni še tam zamašilo, ker sem pač dojila samo iz "bolne". Hvalabogu novorojenčki večinoma spijo in se naš tudi zbudil ni med dojenjem.

Želim ti čimprejšnjo rešitev... user posted image

clock-img

23.06.2010, 14:29

clock-img

tinkamarinka

pencil-img

118

Meni se je skoz mašilo na eni dojki, po mojem samo en vod. me je bolelo skoraj skoz. Pa mi je ena strejša gospa svetovala naj dam sveže orehovo listje na otrdelo in boleče mesto. Nisem čist verjela, ampak v sili hudič še muhe žre - in je pomagalo. Od takrat naprej sem imela mir. Aja pa pred dojenjem termofor za par minut na boleče mesto.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem